Šta je novo?

Colin McRae: DIRT

ah ja igru ne mogu ni da pokrenem :( jednostavno dupli klik na ikonicu i nista ..u system tray-u stoji DIRTcmd.exe mislim i to je to nista se ne desava :( zna li neko resenje?

ah ja igru ne mogu ni da pokrenem :( jednostavno dupli klik na ikonicu i nista ..u system tray-u stoji DIRTcmd.exe mislim i to je to nista se ne desava :( zna li neko resenje?

minimum:

-- Graphics Card: GeForce 6800 / Radeon X1300 or above

-->mirise mi sve na da zahteva shejdere No.3 :)

onda bi minimum bio 6200 64bit :D

@katics:

moraces da otvoris novacnik, x800 ne moze da pokrene tu igru...

eh bezveze..mislim x800 bar po meni nije losa graficka.e sad da kupim x1300 da bi igrao to u 5-10 frej mi se ne da. bilo bi kao da idem sa konja na magarca koji podrzava "shejdere" 3.0 :D

Meni se svidja bas igra, dosta tecno radi na mojoj masini u 1400x900 rezoluciji, doduse smanjio sam senke i iskljucio retrovizore. Igra izgleda fenomenalno, modeli automobila su odlicno uradjeni a i taj blur efekat mi se bas svidja, nije previse naglasen kao u carbon-u, sve u svemu prezadovoljan sam grafikom. E sad sto se igrivosti tice tu mi malo skripi kod rally trka, nije mi bas osecaj voznje realan ali zato mi je voznja buggy-ja super zanimljiva i podseca me na flatout. Mislim da ima potencijala igra da bude odlicna e sad videcemo sta ce ispasti od svega.

eh bezveze..mislim x800 bar po meni nije losa graficka.e sad da kupim x1300 da bi igrao to u 5-10 frej mi se ne da. bilo bi kao da idem sa konja na magarca koji podrzava "shejdere" 3.0 :D

ne bi bilo kao da prelazis sa konja na magarca vec bi bilo kao da prelazis sa amazonske recne kornjace na obicnu slatkovodnu. Kornjaca je kornajca.

Uzasna optimizacija. Znam da nemam neku masinu ali izvini na 800x600 sve ne low onako da secka yeah right :) Pa 5 puta lepse igre u smislu grafike mi rade mnogo bolje 1024 sve na max.

sto se optimizacije tice, podseca me na McRae 2, kad je izasao nije bilo graficke koja je mogla bas lepo da ga tera, voodoo3 su mucio, tnt se mucio...Naravno zavislio je od staze do staze, ali cak i godinu dana kasnije, ako ne i vise, ni na ti4200 neke staze nisu radile kako treba, bilo je cudnog stuttera...

sada sam probao demo 12x10, Ultra setovanja, ide 8-10fps :)

a sve na low?

low me ne interesuje ali cu da probam, pa cu editovati ovaj post...
edit: kada sam stavio na predefinisani low, igra ide oko 35fps, sto nije lose, ali ide i ispod 30. to je dakle predefinisani low, ali nije sve iskljuceno, tacnije neke stvari koje stoje na low mogu na off i miltisampling je 2x.
nista, PC gaming je otisao dodjavola i zvanicno...
inace, za arkadu igra nije losa. moze da se obrne jednom, sto da ne. i ja delim Goranov osecaj da su kola nekako lagana...
edit 2: vidim ja da cu editovati svoj potpis u "Bog se igra na konzoli" :(

Poslednja izmena:
Mislim ja znam da ima ovde dosta ljudi koji vole da sve bude realno, fizicki model, uradi, zvuk... ali 90% ljudi ne vili visok nivo realnosti, meni takodje vise prija voznja koja ce imati odradjenu fiziku lepo, ali me nevidjeno smaraju one koje se na tome zasnivaju... mislim da me zanima da vozim auto sa pravim fizickim modelom i da se pritom ne zabavljam seo bi u auto i otisao da se ubijem... mislim hocu da kazem da po meni igra pre svega treba da bude zabavna, sto je kombinacija vise stvari. Ovaj kolin ima fenomenalnu grafiku, sjajan zvuk, sjajno upravljanje i pre svega makar meni je izuzetno zabavan! :) Preterano je zahtevan i to je zasada meni jedina mana... ali ne mogu da pljujem po igri zato sto ne radi kod mene kako treba.... ono... ****%a moj problem :)

nisi valjda lud da bacis pare na 8600GTS?

Nego šta da radim....NEDAM više od 200 evra za grafičku, 8600GTS je svakako dosta jači od ovoga što imam, na stranu što mi treba da bih na miru mogao da gledam tonu HD video materijal a. A Ako mu se 8800 približi po ceni u narednih par meseci, svakako ću ga zameniti.

Poslednja izmena:
Pa bolje za te pare kupi polovan 7950 GT ili tako nesto :)

Meni se bas dopao demo, sem onih bagija u prvoj voznji to sam samo jednom probao i sucks.
RB rules sto se relija tice. Ali ovo stvarno fenomenalno izgleda, kod mene je igrivo sve na high,4aa, u 1024x768 od oko 25 do 35fpsa,(retko padne na 22 ali zanemarljivo) isto toliko imam u 1280x960 sve med,4aa, ako se malo opcije ispodesavaju izgleda lepo i radi od 30 do 40fpsa u 12x96, senke na low su lose tek na med lice na nesto, i blur kada se iskljuci kod mene na monitoru i nema neke razlike jer i onako nije nativ rez pa je sve malo blurovano :D a dobije se oko 5fpsa u proseku. Inace dosta je stabilan fps nema nekog velikog seckanja i skokova tu oko30fps je skroz igrivo. Sem u 680x1050 tu je slide show.
Da driveri 94.24
Cekam full verziju:)

Pa to je bacen novac :)

Sve je to relativno...za mene je bacanje novca davati 300 evra na grafičku karticu zbog 5 igara...Ili u mom slučaju ni toliko.

Sa 7600gs je ok prelazak na 8600gts i primetices razliku, da imas recimo neku 7900 bilo bi bacanje para :D

Kao što rekoh, 8600GTS mi treba i za gledanje 1080p materijala...7950 mi neće doneti apsolutno nikakvo unapređenje na tom polju.

E onda se isprsi za neki HTPC sa GTS-om, spakujes ga u neko SFF kuciste i sluzi ti za gledanje HD filmova :) . A za glavni PC sklopis C2D i 8800GTS i nema da te boli glava :D

Poslednja izmena:
Meni se bas dopao demo, sem onih bagija u prvoj voznji to sam samo jednom probao i sucks.
RB rules sto se relija tice. Ali ovo stvarno fenomenalno izgleda, kod mene je igrivo sve na high,4aa, u 1024x768 od oko 25 do 35fpsa,(retko padne na 22 ali zanemarljivo) isto toliko imam u 1280x960 sve med,4aa, ako se malo opcije ispodesavaju izgleda lepo i radi od 30 do 40fpsa u 12x96, senke na low su lose tek na med lice na nesto, i blur kada se iskljuci kod mene na monitoru i nema neke razlike jer i onako nije nativ rez pa je sve malo blurovano :D a dobije se oko 5fpsa u proseku. Inace dosta je stabilan fps nema nekog velikog seckanja i skokova tu oko30fps je skroz igrivo. Sem u 680x1050 tu je slide show.
Da driveri 94.24
Cekam full verziju:)

Tako je, igra je bas dobro odradjena, ne znam sto ovi nabedjeni u svakoj voznji traze RBR. Pretpostavljam da u svakoj novoj ribi traze onu prethodnu, sto je apsolutna glupost :D. Dakle, CMR DiRT nije pure simulacija, niti to treba da bude. Fizika je odlicno odradjena, pogotovo mi se svidja ponasanje vozila nakon udara, prevrtanja i reakcije na prepreke u smislu izbocina, udubljenja itd., a to sve kada je pogled iz kabine. Osecaj o kom sam na samom pocetku pricao, a to je da su kola nekako isuvise laka, pojavljuje se samo pri pogledu iz treceg lica, dok je sa pogledom iz kabine sve na svom mestu. Odlicna igra, i, iako nisam neki ljubitelj rally-a (jer je cesto voznja bez protivnika), igracu je sa zadovoljstvom. A oni koji vole RBR, pa neka igraju RBR, niko im ne brani, mene mazohizam ne zanima, igra treba da opusta, a ne da to malo vremena sto odvojim za igranje provedem u nerviranju i lupanju po tastaturi, volanu, zidu, stolu, monitoru, komsijama, ... :)

Slažem se, RBR me je baš frustrirao. Colin je taman dovoljno arkadan i težak da bude zabavan. Nego, kad izlazi full?

Dopadljiva grafika,brza i onako-prilično opuštena vožnja,a kvalitetno dočarana,brzo ulaženje u krivine:D ...To su sve razlozi zbog kojih sam mnogo sati proveo uz ovaj serijal.Uz dobar joypad uvek je dobra zabava,neko vreme sam ga igrao i uz volan(ali ne baš kvalitetan) i dosta dobro mi se činilo.

Vrh Dno