Šta je novo?

Colin McRae: DIRT

naravno da je volan bolji, ali ako se nema volan i tastatura moze da posluzi. ja sam presrecan sto RBR moze super da se vozi i na tastaturi.

Ti hocesh da mi kazesh da tastaturom vozish RBR bez ikakvih pomoci i uzivash u tome ? :D To bih voleo da vidim :)

Kada bi to bilo isto ili bar slichno, postojali bi automobili sa tastaturama umesto volana i pedala.

driver je napisao(la):
Ti hocesh da mi kazesh da tastaturom vozish RBR bez ikakvih pomoci i uzivash u tome ? :D To bih voleo da vidim :)

Kada bi to bilo isto ili bar slichno, postojali bi automobili sa tastaturama umesto volana i pedala.
ne znam na kakve pomoci mislis? stvarno mi ne verujes da rusim rekorde na tastaturi? imas thread o RBR i nas nekoliko je postizalo fantasticna vremena na tastaturi, bez lazne skromnosti.
nigde ja nisam rekao da je isto voziti na volanu i na tastaturi, samo sam trekao da i na tastaturi moze fino da se vozi.
btw. kad bih sad kupio volan, morao bih da se privikavam na njega nekoliko nedelja da bih postizao ista vremena kao i na tastaturi, ali isto bi se desilo i tebi kad bi presao na tastaturu kojim cudom.
:wave:

Svako koga ozbiljno interesuju simulacije automobila ce ti reci da je igranje simulacija na tastaturi prvo nerealno, a drugo frustrirajuce. Za precizno upravljanje, gas i kochnicu, potrebne su ti analogne komande, a to tastatura ne omogucava.

Poslednja izmena:
naravno da je relnije voziti na volanu, ali i na tastaturi je super voziti RBR, veruj mi. moze lepo da se vozi kad se naviknes.

Chinaski je napisao(la):
naravno da je relnije voziti na volanu, ali i na tastaturi je super voziti RBR, veruj mi. moze lepo da se vozi kad se naviknes.
moze ovako :crash: :crash:

Ha ha simulacije na tastaturi!
Kao prvo na tastaturi ne da ne mozes znati da li je simulacija nego mislim mozes iskucati ime i sl!

p.s. probaj recimo GTL da vidim da li ces i tu moci na tastaturi!

E ovako, pre nego sto sam nabavio volan vozio sam duze vreme na tastaturi, cak i GPL i pravio solidna vremena. Sve je stvar navike. Normalno da osecaj nikad ne moze biti isti kao na volanu, ali daleko od toga da ne mogu da se prave vrhunska vremena. Znam jednog Danca koji je najbrzi covek na planeti u GPL-u preko tastature i 99,9% ljudi sa volanima mogu da sanjaju o njegovim vremenima.

Najrealnije je otici na MISHELUK ko ja i iziveti se ko covek sa pravim autom:p :) :D :d

Uopshte nije trip u tome da li mogu da se prave vremena ili ne. Ja ne igram simulaciju da bi po ceo dan besomuchno igrao jedno te isto i ispravljao greshke, a u poslednje vreme slabije inache igram jer nemam vremena za online ili neke dogovore sa drushtvom.

MarkoJ. je napisao(la):
moze ovako :crash: :crash:

Ha ha simulacije na tastaturi!
Kao prvo na tastaturi ne da ne mozes znati da li je simulacija nego mislim mozes iskucati ime i sl!

p.s. probaj recimo GTL da vidim da li ces i tu moci na tastaturi!
Marko, rusio sam ti vremena (privremeno) na tastaturi. eto dokaza da moze lepo da se vozi. a i Demios je u pocetku vozio na tastaturi.

Vidim da ovde gomila ljudi ne kapira sta simulacija podrazumeva u konkretnom slucaju ... Uopste nije bitno cime ko vozi, vec je poenta da igra simulira stvari iz stvarnog zivota .. fizika, masa, materijali, bla bla bla .. To da li neko vozi volanom, hemijskom olovkom ili tastaturom, stvarno je nebitno... Opste poznata stvar je da je za simulacije voznji najpodesniji upravljac volan, i da je najlakse voziti volanom... E sad, covek koji uspe sve to na tastaturi, moze samo da bude bolji uz volan (naravno, kada prodje period adaptacije)

Da rezimiramo.. CMR nije simulacija, iako driver tvrdi da jeste (i nad popom ima pop), no uopste nije bitno da li je simulacija ili nije ... TRD serijal takodje ne tezi da bude simulator, pa je opet jedna od boljih voznji na trzistu .. Gran Turismo takodje nije simulacija, pa je opet jedna od boljih voznji na trzistu (konzolaskom, naravno) .....

precicu je i ja, ali bih voleo da malo poboljsaju fiziku :(

.:GoRaNStEin:. je napisao(la):
Vidim da ovde gomila ljudi ne kapira sta simulacija podrazumeva u konkretnom slucaju ... Uopste nije bitno cime ko vozi, vec je poenta da igra simulira stvari iz stvarnog zivota .. fizika, masa, materijali, bla bla bla .. To da li neko vozi volanom, hemijskom olovkom ili tastaturom, stvarno je nebitno... Opste poznata stvar je da je za simulacije voznji najpodesniji upravljac volan, i da je najlakse voziti volanom... E sad, covek koji uspe sve to na tastaturi, moze samo da bude bolji uz volan (naravno, kada prodje period adaptacije)

Da rezimiramo.. CMR nije simulacija, iako driver tvrdi da jeste (i nad popom ima pop), no uopste nije bitno da li je simulacija ili nije ... TRD serijal takodje ne tezi da bude simulator, pa je opet jedna od boljih voznji na trzistu .. Gran Turismo takodje nije simulacija, pa je opet jedna od boljih voznji na trzistu (konzolaskom, naravno) .....

Ovo shto si ti sad napisao moze da napishe samo neko ko ne igra simulacije, nema volan, ne interesuju ga automobili, a verovatno nema ni vazachku dozvolu.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Ovo shto si ti sad napisao moze da napishe samo neko ko ne igra simulacije, nema volan, ne interesuju ga automobili, a verovatno nema ni vazachku dozvolu.

Posto se u PC gaming razumes kao i ja u nuklearnu filozofiju, najlepse bih te zamolio da ostanes u svom domenu Guitar Hero i hardcore simulacija tipa Micro Machines (seti se samo threada gde si pozivao na takmicenje u doticnoj igri protiv ostatka sveta... Kako je moguce da se okorelom igracu simulacija potkrade takva greska i poziva na takmicenje u igri tog tipa ??? A i thread je nestao :D)

Ocigledno nisi skapirao ulogu moderatora foruma na pravi nacin ...

Stvarno ne razumem ovoliko svadje oko jedne obichne "simulacije"....
Ja sam na primer odigrao sve i jednu voznju n PC-u (bar sve i jednu do koje sam mogao da dodjem) i ne mogu da verujem da neko ko igra RBR na tastaturi moze da kaze da je igra realna....pa da je ta igra realna pola vozacha bi izginulo do cilja,jer su vozila NEUPRAVLJIVA...ne kazem ja da je CMR realan,ali ipak ....
Negde sam svojevremeno prochitao da su odredjeni reli vozachi izjavili da je RBR najrealnija simulacija koju su oni probali (kao,probali smo mnoge,ali ovo je chudo),a kad ubrzas,treba ti betonski zid da zakochis bez prevrtanja,okretanja i klizanja,bez obzira na podlogu,podesavanja i vuchu....
I da,bezveze ja da se moderatori ovoliko svadjaju....meni bar zvuchi bezveze...nije mi jasno zasto se kachite sa S.U. kad chovek plane chim mu neko pomene mogucnost da nije u pravu...uostalom,ono nema sanse da su in-game screen-ovi...
I jos jedno pitanje...jel mogu i ja da kazem za nekog da je glup na ovom forumu,a da mi se post ne obrishe....mislim stvaaarno....lepse je sa kulturom...
@.:GoRaNStEin:.
nuklearna filozofija ????

Poslednja izmena:
ja se ipak nadam boljoj fizici, grafika za svaki CMR na skrinovima je bila odlicna i narvno nije ni blizu u tome u igrama...

@VMedic:
a sto ne mozes da verujes da neko ko igra igru na tastaturi moze da proceni da li je neka voznja realna ili ne?
btw. to sto ti ne umes da vozis RBR ne znaci da ja ne mogu da je vozim na tastaturi i da uzivam u tome...

VMedic je napisao(la):
....pa da je ta igra realna pola vozacha bi izginulo do cilja,jer su vozila NEUPRAVLJIVA...ne kazem ja da je CMR realan,ali ipak ....
Negde sam svojevremeno prochitao da su odredjeni reli vozachi izjavili da je RBR najrealnija simulacija koju su oni probali (kao,probali smo mnoge,ali ovo je chudo),a kad ubrzas,treba ti betonski zid da zakochis bez prevrtanja,okretanja i klizanja,bez obzira na podlogu,podesavanja i vuchu....
I da,bezveze ja da se moderatori ovoliko svadjaju....meni bar zvuchi bezveze...nije mi jasno zasto se kachite sa S.U. kad chovek plane chim mu neko pomene mogucnost da nije u pravu...uostalom,ono nema sanse da su in-game screen-ovi...
Pazi, nije RBR nerealan, nego jednostavno ne poseduje gameplay...

Sta hocu da kazem... vozio sa tastaturom ili volanom, isto ti se 'vata, posto ma koji ff volan i monitor/tv jednostavno ne pruzaju dovoljan feedback koji treba da imas za voznju trka (bilo kojih)... dok RBR vozis "polako", odnosno polako ubrzavas, polako kocis, polako menjas pravac, sve deluje prelepo i savrseno za jednu simulaciju, cim krenes da juris neko vreme zavrsis, naravno, u jarku... pravi (reli) automobili jednostavno imaju bolji feedback, vibracije i zvukovi su gotovo bitniji od gledanaj u put, a to igre nece skoro imati... a i kada budu imale, onda ce trebati neki simulator velicine pola automobila koji ce trositi par kilovata, da prebaci te "podatke" na vozaca...

RBR je bukvalno pravljen kao da ce igrac da ga vozi ne znam cime, a ne glupavim volanom ili, jos gore, tastaturom....

Posto se u PC gaming razumes kao i ja u nuklearnu filozofiju, najlepse bih te zamolio da ostanes u svom domenu Guitar Hero i hardcore simulacija tipa Micro Machines (seti se samo threada gde si pozivao na takmicenje u doticnoj igri protiv ostatka sveta... Kako je moguce da se okorelom igracu simulacija potkrade takva greska i poziva na takmicenje u igri tog tipa ??? A i thread je nestao :D)

Ocigledno nisi skapirao ulogu moderatora foruma na pravi nacin ...

Jel si ti pio neshto ?

Ja ovde pricham o automobilskim simulacijama, a ti prichash o PC gamingu ?
Micro machines nisam jednom u zivotu pomenuo, niti sam ga igrao, a thread sam na forumu video i nisam ga nikad ni otvorio.

Ti si se gadno istripovao oko igranja, ili imash 15 godina i ne radish nishta drugo u zivotu, ili imash 30 godina i nemash zivot.

Poslednja izmena:
Chinaski je napisao(la):
@VMedic:
a sto ne mozes da verujes da neko ko igra igru na tastaturi moze da proceni da li je neka voznja realna ili ne?
btw. to sto ti ne umes da vozis RBR ne znaci da ja ne mogu da je vozim na tastaturi i da uzivam u tome...
dobro moze da se proceni i na tastauri kakva je neka igra i da li je realna, vise nego dobro, zapravo posle nekog vremena kad se naviknete na komande svejedno je prestajete da razmisljate o tome na cemu igrate i fokusirate se samo na desavanje na ekranu...

Najrealniji colin u svoje doba je bio CMR2 !Sve posle toga je zbrda zdola!
Bas sam juce vozao kod mene GTR2 demo sa drugarom pa smo isli kod njega da instaliramo(ima jaci komp pa da vidimo grafiku) i vozili na tastaturi(vozili :D )
Znate sta se oseti?
NISTA!:S:
Kakva bre simulacija,arkada i sl gluposti!Totalno nikakvog feedback-a nemas niti vizuelnog niti fizickog!Vozis skroz napamet i bez OSECAJA!

Tako da stvarno ako neko kaze da oseti auto,put i uzivi se na tastaturi stvarno je malo :bottle: !

p.s. a i to da li je neko tako brzi ili sporiji to je skroz ne bitno niti konkurentno!

I da ne pricam nista napamet!Imam momo racing vec skoro 4god(pre toga sam se njakao na djojstiku) jer je tastatura tj bilo koji oblik digitalne komande neupotrebljiv za voznju!I da imam polozeno,vozim PRAVA kola:d ,vozio sam svasta i svakako, i otprilike znam sta pricam!;)

Poslednja izmena:
MarkoJ. je napisao(la):
Najrealniji colin u svoje doba je bio CMR2 !Sve posle toga je zbrda zdola!

100% Tacno. Inace neverujem da ce i ovaj novi da se vrati i ispravi greske predhodnih delova! Mislim da stvarno nema potrebe da se prepucavate vise oko ove igre. Tacno se zna da je cmr tek nesto malo vise od arkade i to je to. Probajte da igrate coln posle jedno mesec dana vozenja rbr-a na tastaturi i mocete sve table da odvozate bez greske (pa cak i nekoristeci kocnicu u vecini slucajeva)!!! Daleko od toga da je i rbr perfektan ali je ukljucujuci lfs, gtr mnogo iznad kolina.

driver je napisao(la):
Jel si ti pio neshto ?

Ja ovde pricham o automobilskim simulacijama, a ti prichash o PC gamingu ?
Micro machines nisam jednom u zivotu pomenuo, niti sam ga igrao, a thread sam na forumu video i nisam ga nikad ni otvorio.

Ti si se gadno istripovao oko igranja, ili imash 15 godina i ne radish nishta drugo u zivotu, ili imash 30 godina i nemash zivot.

Kao prvo , pravilno se pise DA LI SI TI PIO NESTO ili JESI LI TI PIO NESTO :D

A kao drugo, nimalo nisam pogresio kada sam rekao PC Gaming, jer, ako pricamo o automobilskim simulacijama, jedino mozemo pricati o PC naslovima, ni na jednoj drugoj igrackoj platformi ne postoji simulacija voznje ... S obzirom na godine koje imas, trebao bi da rezonujes mnogo bolje nego sto to pokazujes na ovom forumu ...

I da, imam 30 godina, ali imam i zivot (jeste da mi se ne svidja takav kakav je, ali ***, ovo je Srbija), nisam se istripovao, pricam samo o onome sto sam video, probao itd., ne dozvoljavam sebi da lupetam, ponekad omanem ali potom i priznam gresku, vrlo realan, kada treba ozbiljan, na svako vredjanje odgovaram burno (pravi covek nikom ne ostaje duzan, u bilo kom smislu) ...
Dakle, ono sto ocekujem jeste, da niko ne omalovazava moje misljenje jer poslednje sto zelim jeste da omalovazavam misljenja drugih, i naravno, odgovoricu vrlo rado na bilo ciji bezobrazluk ... Tvoj prvi post posle mog na ovom threadu bilo je omalovazavanje mog misljenja, sto svakako mnogo govori o tebi samom ...

I dosta vise o stvarima koje nemaju veze sa zadatom temom ...

Uh,postoje na konzoli neke jako dobre voznje...

Kao prvo , pravilno se pise DA LI SI TI PIO NESTO ili JESI LI TI PIO NESTO :D

Nisam to znao, hvala ti na ispravci :D:D (dodji malo na irc da vidish zashto ja to tako pishem :))

A kao drugo, nimalo nisam pogresio kada sam rekao PC Gaming, jer, ako pricamo o automobilskim simulacijama, jedino mozemo pricati o PC naslovima, ni na jednoj drugoj igrackoj platformi ne postoji simulacija voznje ...

PC gaming ima veze sa simulacijama voznje koliko ima i hoblovanje parketa i ronjenje. Ti mislish da ako sve zivo shto se pojavi na PCu probash (tako shto uzmesh od ortaka :D), ti znash sve o igrama i zbog toga si kvalifikovan da prichash o simulacijama ? Ajde bilo koji fps 1vs1 da ti pokazem da nije dovoljno samo besomuchno juriti za novim naslovima i igrati sve redom. Ti se bre ponashash kao da ti je neko pobio familiju kada kaze da nisi u pravu, a najgore shto ti to kaze pola threada i ti i dalje po svom (prochitaj thread unazad i vidi koliko ljudi je reklo da tastatura nije za simulacije).

S obzirom na godine koje imas, trebao bi da rezonujes mnogo bolje nego sto to pokazujes na ovom forumu ...

Ja bih to mogao za tebe da kazem. Ja se na forumu uglavnom zezam, ti si ovde od juche pa to josh uvek nisi provalio, ali cu biti ozbiljan kada neko neshto nalupa kao shto si ti u sluchaju CMR vs NFS (i tastature), U stvari tvoj proshli ili pretproshli thread je od rechi do rechi netachan.

I da, imam 30 godina, ali imam i zivot (jeste da mi se ne svidja takav kakav je, ali ***, ovo je Srbija), nisam se istripovao, pricam samo o onome sto sam video, probao itd., ne dozvoljavam sebi da lupetam, ponekad omanem ali potom i priznam gresku, vrlo realan, kada treba ozbiljan, na svako vredjanje odgovaram burno (pravi covek nikom ne ostaje duzan, u bilo kom smislu) ...

Sve je to lepo, a da li si se zapitao da ima neko ko ceo zivot samo to (ili najvishe to) igra i to ga interesuje mnogo vishe od tebe ? Zaboga, pogledaj mi nick, nisam ja stavio prvo shto mi je palo na pamet, kao shto si ti uradio (i josh stavio tachku i dvotachku kao retro hakeri devedesetih :D).

Dakle, ono sto ocekujem jeste, da niko ne omalovazava moje misljenje jer poslednje sto zelim jeste da omalovazavam misljenja drugih, i naravno, odgovoricu vrlo rado na bilo ciji bezobrazluk ... Tvoj prvi post posle mog na ovom threadu bilo je omalovazavanje mog misljenja, sto svakako mnogo govori o tebi samom ...

Ovo nije individualno mishljenje da li je bolja ova ili ona muzika, ovo je neshto konkretno. Ja ne mogu da govorim o nekim mmorpg ili rpg ili rts igrama, niti to radim, jer me ne interesuju, igrao sam par u zivotu i bile su mi bez veze (kao tebi simulacije voznje), ali ja ceo zivot igram simulacije, meni su automobili hobi van igara, ja to pratim van igara, a onda taj hobi "upotrebljavam" na igrama. Ja sam pre 15 godina napravio od nule dva volana za F1GP na Amigi, i sve simulacije do sada sam studirao. Tako da ja nisam nikakav prosechan igrach "voznji" pa da mogu da pricham da li je ovo bolje ili ne, jer ja znam shta znachi simulacija, shta znachi fizika, zvuk, dok ce prosechan igrach takvu igru deinstalirati odmah, jer to nije za prosechnog igracha, vec za hardcore igracha simulacija (koji obavezno ima volan, bez toga nema "vozenja" simulacije ma shta ti mislio).

Poslednja izmena:
Ja kao pasionirani ljubitelj,naglasavam simulacija(ne igrica)trka,kada sam prvi put u sake dobio colina 2-ku bio sam odusevljen,naravno,da sam sa napretkom hardvera i softvera ocekivao,sve bolje SIMULACIJE pravog RELLY-ja,kad ono cvrc,u trojci su potpuno zabrljali sa opcijom "na'ti focus pa ga ceraj"mislim na championship,plus nista od mreznog igranja plus sto po meni jednu od retkih stvari koje uopste nisu morali da diraju,cak da malo i prosire a to je setup kola,sa tim su sve gori i gori(mislim na setup )dobro ajde,u 2005-ici su to nesto napravili kao kompromis,izmedju Cmr2 i Cmr3,mada opet,to nije to,dvojka je imala vrlo dobre opcije...ma znate sta da neduzim-nista nisu trebali da menjaju u odnosu na Cmr2-osim da pogledaju kako je MICROPROSE resavao kroz svoje GRANDPRIX-E setup-e automobila,da sa napretkom hard i soft mogucnosti poboljsaju fiziku voznje do krajnjih granica,a sto se tice same grafike tu se nema sta prigovarati(nemislim na bug-ove).Ovako ,umesto pravog RALLY championship-a i drugih mogucih ali realnih voznji,poceli su u stvari da idu niz dlaku amerima,jer je njima dosadno -to samo umeti voziti i biti najbrzi-ne-oni moraju da vide tumbanja,2-3-4-5-oro kola kako se guraju sudaraju,prevrcu,a cim ubacis takve stvari,gubis onaj cimbenik SIMULACIJA nego postaje vise arkadna igra,jer i tu moras sada da skupljas pare(bodove)da bi mogao da nabudzis svoj auto"najvaznije je da ima dobar spojler a to kake su im gume,ogibljenje,odnos menjaca...ko jos za to mari.
Ja sve ovo pisem prakticno napamet jer tog Cmr-a drty nisam jos video,i neznam kakav je,ali nekako osecam u kostima da ,je pravim simulacijama dosao kraj.
Puno pozdrava od ARI VATANENA

simulaciju od CMR nemoj da ocekujes svakako. nego, mali offtopic. da li neko zna da li ce se pojaviti nastavak RBR-a?

Vrh Dno