Šta je novo?

Colin McRae: DIRT

eglisic je napisao(la):
Slazem se...Ipak je ovo samo najava igrice...Nista specijalno...Ponavljam ,to je samo igrica...

To je igra care, igra!

ljudi, sta se lozite? ovakva grafika svakako nece biti u igri. a i pored toga, igra ce opet biti shit, reli ekvivalent NFS-u.

CMR ekvivalent NFS-u??

upravo tako. po realnosti, svakako jeste ;)

ako i to bude, bice do jaja ;)

byMaX je napisao(la):
Uzelcu je ovo kao losa grafika, a ispred je svega sto je za PC trenutno dostupno. Okolina izgleda realisticnije od Obliviona a vi mislite da ce tako da izgleda CMR6... Ajde to sto mislite da ce tako da izgleda, nego sto Sasa kaze da je loshe :D

Maksimovicu, gde sam ja napisao da je grafika losa ? Kako ucestvujes na forumu ako ne umes da citas tj. citas sta ti se svidja ? U tom slucaju mi se ne obracaj. Niti me pokusavaj ubediti u bilo sta.
Briga me za kamencice i sumu, modeli automobila daleko od realnosti i nisu nista specijalno. To je ono sto cu gledam u igri, kamencice i sumu sigurno necu od motion blura.
Ti ako si glup pa to ne shvatas ili mozda grafiku u igrama ocenjujes sa velikim PAUSE na ekranu tvoj je problem, ne moj, pa gledaj da ne pricas gluposti.

Napisao si da bi mogla da bude bolja, sto znaci da po tvom cenjenom misljenju nije dovoljno dobra sto je smeshno i sto je za komentarisanje, bez obzira na to da li gledas modele ili okolinu. Za to forum i sluzi, da razmenimo komentare. Ne znam zasto pojedini ljudi imaju potrebe da odmah dizu frku kad ih neko kvotuje, nakon ocigledno cudnog komentara!

byMaX je napisao(la):
Napisao si da bi mogla da bude bolja, sto znaci da po tvom cenjenom misljenju nije dovoljno dobra sto je smeshno i sto je za komentarisanje, bez obzira na to da li gledas modele ili okolinu. Za to forum i sluzi, da razmenimo komentare. Ne znam zasto pojedini ljudi imaju potrebe da odmah dizu frku kad ih neko kvotuje, nakon ocigledno cudnog komentara!

Da, mogla bi da bude bolja, ali ne znam gde citas "nije dovoljno dobra".
Primer:
Zamisli da ti ja kazem da si nisi glup i kako ti to citas, da si pametan ? Ne max, samo nisi glup, ne znaci da si pametan. Ima i mnogo toga izmedju. Skapirao ?

Drugo, razmena misljenja je vid komunikacije za koju ti nisi sposoban. To podrazumeva da kada ja kazem "nije nista spec" ti kazes "ok, tebi nije nista spec, meni je dobra".
Ti reagujes pogresno sa stavom "nemas pojma, ovo je odlicno" sto je pogresno, a i mnogo te puta dovelo u nezavidnu situaciju. Ti to ocigledno ne kapiras i samo trazis jos.
I nemoj da mi izvodis zakljucke ko je sta HTEO da kaze. Ukoliko neko nesto zeli da kaze, to ce i reci. Ne citaj vise od onoga sto je napisano.

Poslednja izmena:
MaxXx je napisao(la):
Ali za Crysis postoji in-game trailer, znaci lik ga igra i grafika otkida. To nikako nije paljevina kao sto je ovo. Secam se kada su izasli shotovi Age Of Empires III, kakva je to grafika bila, a igra nije bila ni izbliza takva.
Onda ostaje da sacekamo neki in-game trailer.

Chinaski, ako ti poredis NFS i CMR onda tu nesto ne valja...
sto se tice ovih sotki, ako su in-game onda ce ovo stvarno biti odlicna grafika, ne znam sta su moderatori do sada gledali od igara, ali ja ovako nesto vidim prvi poot...naravno kazem ako su ovo in-game shotke

Sasa je napisao(la):
Briga me za kamencice i sumu, modeli automobila daleko od realnosti i nisu nista specijalno. To je ono sto cu gledam u igri, kamencice i sumu sigurno necu od motion blura.
Meni je recimo najmanje bitno kako izgledaju automobili (mogu da budu i velike zute kocke), kada vozim sa poglednom bez ikakvih hauba, auta ili volana, onako preko celog ekrana. Najvazija mi je fizika kao i brzina=glatkoca animacije, a zatim kvalitet prikaza okoline i puta, a posebno vremenskih nepogoda (kisa, sneg, magla) i naravno zvuk.

@GoranM,Naravno da je najvaznija fizika i igrivost,dzaba grafika i ostali sit ako nema osnovne stvari,a to je voznja pre svega.

Svako ima svoje misljenje sto se tice ovih slika 99,94 % ljudi bi reklo da su do jaja,da je lepa grafika...,ali to je samo njihovo misljenje,ako 0,06% ljudi misli da nije nesto,to je ok nek misli i dalje.

ToxiC je napisao(la):
Chinaski, ako ti poredis NFS i CMR onda tu nesto ne valja...
kako ne valja? ono sto je NFS za trke sportskih automobila, to je CMR za reli, ako je kriterijum realnost igre. nadam se da se slazes?

GoranM je napisao(la):
Meni je recimo najmanje bitno kako izgledaju automobili (mogu da budu i velike zute kocke), kada vozim sa poglednom bez ikakvih hauba, auta ili volana, onako preko celog ekrana. Najvazija mi je fizika kao i brzina=glatkoca animacije, a zatim kvalitet prikaza okoline i puta, a posebno vremenskih nepogoda (kisa, sneg, magla) i naravno zvuk.

Naravno, fizika je najvaznija ali ovde diskutujemo samo o vizuelnoj komponenti.
Meni su nevazni kamencici i drvece jer ih ne gledam + pri 200 km/h i ne treba da se vide. Znaci, ostaje fizika + zvuk.
U mp ili nekoj ghost varijanti znaci i izgled kola jer ih u tom modu vidim. Tada su i dalje nevazni kamencici i drvece jer njih i dalje ne vidim. :)

Sve u svemu, briga me za kamencice i znakove pored puta.

Nisam uopste reagovao sa "nemas pojma, ovo je odlicno", nego mi je cudno da se tvoje misljenje razlikuje sa 95% ostalih i hteo sam da znam gde si to video trku koja izgleda bolje, da uzmem i ja da igram. Poenta je da dosta ljudi na forumu, ako mogu da izvuku neki polu pogrdan kontekst ili kontekst sa atakom iz necijih postova, izvuci ce ih, a ja u 99% slucajeva pišem sa pozitivnom konotacijom.

Sto se licno teme tice, mislim da grafika može da se posmatra na dva načina - ako gledas komponente grafike u NFS Most Wanted (maksimalan broj detalja, na PC-ju), sve je ustvari žešći krš. Teksture su low-res, malo poligona okoline, nekako je sve presvetlo, modeli automobila su prosečni i ne mogu da se oštete, kolizije destruktabilnih objekata su smešne, senke su grube i neprecizne, a isto važi i za particle efekte. Ali sve u celini i ne izgleda tako loše, čak deluje i atraktivno. Mislim da, ne prema shotovima koji su dati ovde, CMR6 izgleda daleeeko bolje, čak i kada se posmatraju te komponente, a i grafika u celosti. Zato mi je bilo čudan komentar da grafika može da bude bolja, kad za PC još uvek lepše trke nema... ili grešim?

MAD_MUzzY je napisao(la):
Ja ipak mislim da su kamecici presudna stvar koju ce novi Colin doneti u gameplay-u :D

Pa ti se prvi lozish na takve gluposti u igrama, chim igrash igre na PCu :D

Fiziku ? :) (ne kazem da je ochekujem :))

slike stvarno oduzimaju dah:D ..a kako cje to izgledati videcjemo,
ako bude bar 60% od tih slika ja cju bit zadovoljan;)

byMaX je napisao(la):
Nisam uopste reagovao sa "nemas pojma, ovo je odlicno", nego mi je cudno da se tvoje misljenje razlikuje sa 95% ostalih i hteo sam da znam gde si to video trku koja izgleda bolje, da uzmem i ja da igram. Poenta je da dosta ljudi na forumu, ako mogu da izvuku neki polu pogrdan kontekst ili kontekst sa atakom iz necijih postova, izvuci ce ih, a ja u 99% slucajeva pišem sa pozitivnom konotacijom.

Pogledaj svoj post, rekao si "uzelac, rekao si da je grafika losa". To je to, pricas gluposti, istripovao si..
Ne mogu vise da se maltretiram sa tobom jer ako ti ne znas sta si rekao, pa cak i kada imas napisano u threadu, onda nemamo sta ad pricamo. Cao, zdravo

Sto se tice razlicitog misljenja, vrlo sam zadovoljan tim podatkom da ne razmisljam kao vecina. Ti ako to volis, samo napred.

Evo meni je najmanje bitno kako izgleda auto!
Posto nikad ne vozim spolja kameru vec iznutra i vrlo mi je bitno da je okolina fotorealisticna jer to doprinosi atmosferi!
Sto bolja okolina tj kamencici i drvece time je bolji i verodostojniji dozivljaj!
Naravno fizika je na prvom mestu kod voznji kao i zvuk ali i ambijentalno okruzenje!
Sve zajedno cine jednu celinu!

Poslednja izmena:
eglisic je napisao(la):
Igrica chicha , igrica...

Dobro, poštedi me...;) Ne da mi se objašnjavati.

@Chinaski

I NFS i CMR serijali spadaju pod igre. Znači ne radi se o realističnim simulacijama, ili kao što ja volim reći nadigrama. No CMR je reli prilagođen za mase, ili ajmo reći polusimulacija.

onda bi mogao da kazes i da je NFS trka sportskih kola prilagodjena za mase, tj. polusimulacija, a to svakako nije tacno. obe igre su super nerealne, zar ne? ali dobro, ne kazem da ga necu probati.
btw. ovaj NFS:MW jos nisam presao koliko smara.

Pa NFS jeste super nerealan, dok se za CMR to nebi moglo reći.

CMR je uprošćena simulacija, dok je NFS čista arkada. To da je i jedno i drugo zarazno, a takođe za široke narodne mase, stoji.

Agilni je napisao(la):
CMR je uprošćena simulacija, dok je NFS čista arkada. To da je i jedno i drugo zarazno, a takođe za široke narodne mase, stoji.
:mad: ...uze mi post iz usta,upravo sam to hteo da kazem:p

Agilni je napisao(la):

CMR nikada nije bio simulacija, tako da ne moze ni biti upropascena kao simulacija ...

Zna se sta je simulacija .. A ne ta voznja camca obucenog u kola :D

Nazad
Vrh Dno