Šta je novo?

ColdFusion MX

Iguana

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Da li neko ovde ima iskustvo sa Coldfusion serverskim stranicama? Mene zanimaju sva vash iskustva ili mishljenja jer sam zainteresovan da naucim bolje ovaj markup language, jer imam izvesno znanje jave , a posto kazu da je coldfusion dosta slichan javi a donekle i lakshi, kapiram da mi je lakshe da naucim njega nego da pocnem od pocetka sa php-om.

Bolje ti pocni sa PHP-om. ColdFusion MX nije tezak za ucenje i ima mnostvo raznoraznih funkcija, koje dosta olaksavaju pisanje skripti na strani servera. Ali pitanje je cemu to kad provider mora da podrzi CF, a problem je u tome sto ni u svetu nema mnogo sajtova izradjenih pomocu njega, a kamoli kod nas. Znaci uci PHP, podrzan je sire nego CF....
Mada je CF dobar (malo sam se zezao sa njim, ali mi je ipak ASP logicniji, ali to je sad duga prica....)

Vrlo mocna altatka i verovatno laka za ucenje. Par stvarcica sam uradio bez problema (za jedan dan naucio i primenio).

E sad druga strana medalje. Taj sajt je posle par dana morao de se premesti na drugo mesto, jer su doticni pukli :) pa sam se smarao u perl-u :( ...
To je bilo pre 5 godina. Od tada do danas jos mi CF nije zatrebao, niti nekom koga poznajem (najverovatnije nikada ni nece).
Ako vec imas neko znanje jave, onda se baci na JSP. MNOGO je mocna stvar... jedino je memorijski (i procesorski) malo zahtevna.
To je moj predlog, ako hoces da ucis.
Ako hoces da primenjujes odmah svoje znanje, onda ... vodi se drugim kriterijumima ... lova ? :)
zenske ? :)
dobra kolica ? :)

meni se licno cf svidja, mada se moram sloziti oko servera, nije problem da ih nema nego se brate skupo placaju, MM stvarno tuce po usima za takve stvari.

Vrh Dno