Šta je novo?

Codegen Briza--Black

Ateluv

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poena
415
Evo da konacno postavim slike moje Brize....posto mi nije tu foto aparat pozajnio sam drugi ali nazalost slike su loseg kvaliteta (4MPX) tako da cu postaviti druge za koji da.A i nisam neki majstor fotografije :D Tako da kuciste uzivi izgleda bar 50% bolje zbog zatamnjenog stakla i plavog svetla.:-devil-:

Prilozi

• IMAG0001.jpg
    IMAG0001.jpg
    258.9 KB · Pregleda: 479
  • IMAG0002.jpg
    IMAG0002.jpg
    134.6 KB · Pregleda: 275
  • IMAG0005.jpg
    IMAG0005.jpg
    257.8 KB · Pregleda: 275
  • IMAG0006.jpg
    IMAG0006.jpg
    310.5 KB · Pregleda: 266
  • IMAG0007.jpg
    IMAG0007.jpg
    192.6 KB · Pregleda: 214
jos 5

Prilozi

• IMAG0009.jpg
    IMAG0009.jpg
    314.8 KB · Pregleda: 217
  • IMAG0010.jpg
    IMAG0010.jpg
    309.5 KB · Pregleda: 192
  • IMAG0012.jpg
    IMAG0012.jpg
    250.2 KB · Pregleda: 200
  • IMAG0013.jpg
    IMAG0013.jpg
    307.4 KB · Pregleda: 217
  • IMAG0016.jpg
    IMAG0016.jpg
    296.2 KB · Pregleda: 199
Super... nego, koliko mesta imas u Brizi za ventove?
Bas si cool odradio... svaka cast.

edit: pitanje sam postavio pre drugog posta :)

Poslednja izmena:
Ova 8-ca na zadnjoj strani je iFanFlash....ekstra je jer pokazuje temp u kucistu

Prilozi

• IMAG0017.jpg
    IMAG0017.jpg
    361 KB · Pregleda: 196
  • IMAG0018.jpg
    IMAG0018.jpg
    122.4 KB · Pregleda: 157
  • IMAG0019.jpg
    IMAG0019.jpg
    82.4 KB · Pregleda: 172
imam jos da napravin poklopac za graficku i ofarbam memorije u crnu....ne znam sta mislite da li je ova maska koju sam napravio da pokrije hdd i dvd trbala da bude 2cm duza da pokrije molex i ovaj ATA koji btw uskoro izbacujem da smanji guzvu ubacici sata dvd-rw

Cable managmen nije mogao bolje u ovom kucistu sa ovim napajanjem........ako neko ima neki predlog...

E da ova 9-ka na kuleru takodje mora da svetli :p

Poslednja izmena:
ja ne kontam sta si ti radio?
osim providne stranice sa strane i malo svetala i tako to :D

osim ako ti nisi farbao, mada mislim da bi to bilo bespotrebno jer je briza vec crna i ne mogu da je zamislim u drugoj boji :D

Farbao je iznutra... pravio rupe za kabl menadzment. Malo budzio, ovo ono... :p

ja ne kontam sta si ti radio?
osim providne stranice sa strane i malo svetala i tako to :D

osim ako ti nisi farbao, mada mislim da bi to bilo bespotrebno jer je briza vec crna i ne mogu da je zamislim u drugoj boji :D

Moja je bila siva....i da farbao sam je....btw ono crna farba na brizi je go...o. pa postavio sam dodatna tri venta....izbusio dve dodatne rupe pored ploce od koje je gornja pokrivena 8-com jer trenutno nema upotrbu......postavio gore i dole 12-ce...uradio cable managment sto veruj mi nije lak posao na ovom kucistu jer nije predvidjeno za to, pa jos ako uz to imas i napajanje cije je kablove teko sakriti i u najboljim kucistima.Napravio sam poklopac koji pokriva HDD-ove i DVDrw.......ocekuje me jos pravljenje poklopca za graficku.

Nisam ni planirao spolja nista posebno da uradim.......ali mislim da sam unutra uradio dobar posao.....sve ovo mnogo bolje izgleda uzivo sa zatamnjenim staklom...verujte znam da na slikama ne izgleda nista posebno:D

Izlgeda bas korektno. Iznutra si super posao uradio. Daj vise te slike, sa boljim aparatom. :d
Sta ce ti poklopac za grafulju?

Ma ruzna je ovako crvena na crno plavoj kombinaciji

Evo i mene da se prikljucim diskusiji :)

Prvo da te pohvalim, fantastican posao si odradio na cable management-u. Znam koliko je to tesko, jos ti imas corsair-a...

Aj sad redom. I moja briza je bila siva, znaci komplet rasklapanje pa farbanje isto kao kod tebe... Sto se tice fanova, licno ne volim svetlece fanove, ali to kod tebe sasvim ok izgleda...

Onaj fan pored ploce na suprotnoj strani je odlicna ideja... To bih mogao i ja da odradim... :)

Vidis, ti si gore prosekao stranicu da bi odradio cable management, pametno, ja nista nisam dirao, moracu i ja sutra... Moram da napravim skicu sta sve moram da prosecem... Sad cu da bacim par slika u mojoj temi da vidis neke nove stvarcice a i planove... :)

Pff kolko se nalozismo na modovanje... :)

nisam video brizu nigdje sivu ali dobro ja zivim gdje nema i neke ponude pa da se raspametis :D

svaka cast za sakrivanje kablova jer znam koja je patnja na ovom kucistu to odraditi mal prst sebi nisam otkino pokusavajuci :D

nego za sta ti sluzi onaj malo vent pored maticne? usisava, izbacuje?
ne mogu da shvatim jer kako god okrenem narusava mi protok u kucistu, pa bih volio da cujem iz prve ruke.

nisam video brizu nigdje sivu ali dobro ja zivim gdje nema i neke ponude pa da se raspametis :D

svaka cast za sakrivanje kablova jer znam koja je patnja na ovom kucistu to odraditi mal prst sebi nisam otkino pokusavajuci :D

nego za sta ti sluzi onaj malo vent pored maticne? usisava, izbacuje?
ne mogu da shvatim jer kako god okrenem narusava mi protok u kucistu, pa bih volio da cujem iz prve ruke.

Mali vent ubacuje vazduh posto je zadnja strana rupicasta........e sad on i nema neku narocitu funkciju posto i nije nekog kvaliteta.....tu je samo da sakrije rupu koju sam napravio da prodju kablovi kad budem menjao maticnu.....a to ce biti nadam se uskoro.........kao sto vidis ova matacna je manjeg formata tj. uza je nekih 4cm ali kad budem presao na am3 plocu on se skida,jer je tu i onako samo zbog estetskih razloga (da pokrije rupu). Ne narusava air flow on i donji ubacuju kao i prednji a gornji i napajanje izbacuju kao i 8-ca na zadnjoj strani po principu push n pull za kuler

Ja sam malo drugacije odradio postavku ventova, gornji, donji i prednji ubacuju, a pozadi busim rupu cu da stavim dva da izbacuju. Mislim da je ovo optimalna postavka, znam reci ces topao vazduh ide na gore, gornji mora da izbacuju, ali meni bar jedan gornji mora da ubacuje hladan vazduh na onaj hard sto visi na pertlama. Uostalom, isprobacu razne postavke pa cu uporediti temperature pa cemo videti...

Da li je moguće da su svi koji imaju brizu krenuli nešto da rade. Ja sam moju rasturio u subotu i krenuo da nešto čačkam.
Samo ja ne radim ništa extra, uostalom videćete za par dana.

Ja sam malo drugacije odradio postavku ventova, gornji, donji i prednji ubacuju, a pozadi busim rupu cu da stavim dva da izbacuju. Mislim da je ovo optimalna postavka, znam reci ces topao vazduh ide na gore, gornji mora da izbacuju, ali meni bar jedan gornji mora da ubacuje hladan vazduh na onaj hard sto visi na pertlama. Uostalom, isprobacu razne postavke pa cu uporediti temperature pa cemo videti...

Sto se tice te gornje 12-ce tu sam i ja imao dilemu da li da ubacuje ili da izbacuje....cak postavio i temu ovde....malo gledao strane forume o air flowu i pozitivnom i negativnom pritisku i kada se sve sabere i oduzme dosao sam do zakljucka da je bolje da izbacuje (topao vazduh ide gore;))........e sad mozda bi i mogao da je okrenem da ubacuje pa da vidim ima li razlike...i tako mi ifan pokazuje temp u kucistu...(ne prelazi 29c sa ovakvom kombinacijom)

Nego mogu li da stanu dve 8-ce pozadi.....lanmi ja mislim da nemas vise gde da ubacis vent. kad i to mesto popunis ;-)....al bice bucno ako ne uzmes fan kontroler...i ovo moje se cuje junacki ;-)???

Poslednja izmena:
Da li je moguće da su svi koji imaju brizu krenuli nešto da rade. Ja sam moju rasturio u subotu i krenuo da nešto čačkam.

Aj pa da vidimo i tvoj rad.........:wave:

Ja sam moju modovao jos pre 2 godine ali nisam se bas proslavio modom, ispalo je ok ali nista spec. Imam temu na sk forumu o tome...

Sto se tice te gornje 12-ce tu sam i ja imao dilemu da li da ubacuje ili da izbacuje....cak postavio i temu ovde....malo gledao strane forume o air flowu i pozitivnom i negativnom pritisku i kada se sve sabere i oduzme dosao sam do zakljucka da je bolje da izbacuje (topao vazduh ide gore;))........e sad mozda bi i mogao da je okrenem da ubacuje pa da vidim ima li razlike...i tako mi ifan pokazuje temp u kucistu...(ne prelazi 29c sa ovakvom kombinacijom)

Nego mogu li da stanu dve 8-ce pozadi.....lanmi ja mislim da nemas vise gde da ubacis vent. kad i to mesto popunis ;-)....al bice bucno ako ne uzmes fan kontroler...i ovo moje se cuje junacki ;-)???

Ima logike o tome sto pricas i o pozitivnom i negativnom pritisku, ali ipak moram da vidim sve to u praksi da bih mogao da izvedem zakljucak.

Sto se tice dve osmice pozadi, pa kazem ti, danas briza opet ide pod noz, secem zadnju stranu i pravim mesto za jos jednu osmicu, i te dve ce da izbacuju vazduh napolje... Plus, secem dno da napravim mesta za dva venta, jedan ide ispod grafe a jedan ispod hardova da bije u njih a moram malo da poradim i na cable management-u, tj da prosecem par ruba za kablove...

Ja sam moju modovao jos pre 2 godine ali nisam se bas proslavio modom, ispalo je ok ali nista spec. Imam temu na sk forumu o tome...

Ima logike o tome sto pricas i o pozitivnom i negativnom pritisku, ali ipak moram da vidim sve to u praksi da bih mogao da izvedem zakljucak.

Sto se tice dve osmice pozadi, pa kazem ti, danas briza opet ide pod noz, secem zadnju stranu i pravim mesto za jos jednu osmicu, i te dve ce da izbacuju vazduh napolje... Plus, secem dno da napravim mesta za dva venta, jedan ide ispod grafe a jedan ispod hardova da bije u njih a moram malo da poradim i na cable management-u, tj da prosecem par ruba za kablove...

Sve je to super sto ti postavljas toliko ventova ali kazem ti....da se ne pokajes zbog buke....tih 2-3c na hdd pa ajde neka je i 5c ti nece nista znaciti ako se sve to cuje kao avion....jedino ako imas 3000 za neki kontroler....mislim nisam ja nesto osetljiv na buku.....spavao sam ja uz box koji je radio na 3000 obrtaja.....ali opet i ovo moje se sada cuje znacjno vise u odnosu na to kako je bilo bez ventova.

Meni svi ventovi rade na 1500rpm. Sad sam proverio, samo se malo vise cula noctua devetka jer je radila na 2k obrtaja, smanjio sam preko speedfan-a na 1300rpm i sada gotovo da je isto kao i bez ventova kad je bilo. Zvuci suludo ali ovi ventovi su stvarno tihi. I to je sve na otvorenom kucistu. Kad dodje stranica sa staklom i fan kontroler, bice jos tise. :)

Sto se tice temperatura, spale su za minimum 10c na svim komponentama. Hardovi su prelazili 40c, sada su na oko 30c gore dole 1c. Cpu je znao da dodje u load-u 50, sada nema sanse da predje 40. A grafa idle 52c load 64c sto je smesno za 8800gt u letnjim danima... :)

Poslednja izmena:
Meni svi ventovi rade na 1500rpm. Sad sam proverio, samo se malo vise cula noctua devetka jer je radila na 2k obrtaja, smanjio sam preko speedfan-a na 1300rpm i sada gotovo da je isto kao i bez ventova kad je bilo. Zvuci suludo ali ovi ventovi su stvarno tihi. I to je sve na otvorenom kucistu. Kad dodje stranica sa staklom i fan kontroler, bice jos tise. :)

Sto se tice temperatura, spale su za minimum 10c na svim komponentama. Hardovi su prelazili 40c, sada su na oko 30c gore dole 1c. Cpu je znao da dodje u load-u 50, sada nema sanse da predje 40. A grafa idle 52c load 64c sto je smesno za 8800gt u letnjim danima... :)

Zaboravio sam da pogledam temp. hdd pre postavljanja ventova....sada su na 29....proc na 34.....a 4870 na 51c:-devil-: .......jedinio sam osetio znacajnu razliku na nb :zgran:

Moguce,moguce:d Ja nikako da se nakanim da pocnem sa radom,farbanje(prvi put ispalo jako lose) i kabl menadzment se podrazumevaju,beli fanovi,farbanje optike,dust filteri,secenje veceg otvora napred zbog ubacivanja 120mm fana....
Zasto ne pocinjem sa radom?Iskreno mrzi me,jer mi je pala na pamet jedna pomalo suluda ideja,za koju bas i nisam siguran da li je izvodljiva i koja bi mi uzela svakako puno vremena i zivaca,a to je prebacivanje napajanja dole(mozda bih time uspeo da izboksujem mesto za jedan 120mm fan pozadi).Ukoliko ovo zelim da odradim kontam da cu morati da napravim zadnju stranu od nule:p
Takodje bih morao izbusiti nove rupe za maticnu,jer bi ona u ovom slucaju otisla na gore.
@Ateluv pored toliko fanova neonka ti nije bila ni potrebana.Uradio si nesto?

Poslednja izmena:
Moguce,moguce:d Ja nikako da se nakanim da pocnem sa radom,farbanje(prvi put ispalo jako lose) i kabl menadzment se podrazumevaju,beli fanovi,farbanje optike,dust filteri,secenje veceg otvora napred zbog ubacivanja 120mm fana....
Zasto ne pocinjem sa radom?Iskreno mrzi me,jer mi je pala na pamet jedna pomalo suluda ideja,za koju bas i nisam siguran da li je izvodljiva i koja bi mi uzela svakako puno vremena i zivaca,a to je prebacivanje napajanja dole(mozda bih time uspeo da izboksujem mesto za jedan 120mm fan pozadi).Ukoliko ovo zelim da odradim kontam da cu morati da napravim zadnju stranu od nule:p
Takodje bih morao izbusiti nove rupe za maticnu,jer bi ona u ovom slucaju otisla na gore.
@Ateluv pored toliko fanova neonka ti nije bila ni potrebana.Uradio si nesto?

Kao sto rece neonka mi nije bila potrebna:) Nisam uradio nista....da sam uzeo jos jedno onakvu bilo bi previse.....pa rekoh da ne bacam 700din.....a i ova ce naci svoju svrhu:D Extra je ovaj tvoj Ifan Flash;)....izgleda dobro kroz tamno staklo.Ma nisu mi nikakve slike ovde.. cekam bolji aparat...izgleda dosta bolje uzivo.

A sto se tice tog napajanja dole.........realno nemas sansi:p Kuciste je radjeno pop nitnama...ajd nije to toliki problem al nema teorije da ces uspeti da izmestis celu zadnju stranu na gore jer bi to podrazumevalo mnogo secenja,varenja , pop nitni itd...a lim pozadi je tanak tako da ces ga upropastiti....I MENI JE TO PROSLO KROZ GLAVU ALI.......:wall::wall:

E sad to pravljenje zadnje strane...........sta ja znam mozda i uspes nekako ako imas cim da seces (naravno ne makazama za lim;-))) ) i cim da krivis taj lim........... ;-))

Poslednja izmena:
Kao sto rece neonka mi nije bila potrebna:) Nisam uradio nista....da sam uzeo jos jedno onakvu bilo bi previse.....pa rekoh da ne bacam 700din.....a i ova ce naci svoju svrhu:D Extra je ovaj tvoj Ifan Flash;)....izgleda dobro kroz tamno staklo.Ma nisu mi nikakve slike ovde.. cekam bolji aparat...izgleda dosta bolje uzivo.

A sto se tice tog napajanja dole.........realno nemas sansi:p Kuciste je radjeno pop nitnama...ajd nije to toliki problem al nema teorije da ces uspeti da izmestis celu zadnju stranu na gore jer bi to podrazumevalo mnogo secenja,varenja , pop nitni itd...a lim pozadi je tanak tako da ces ga upropastiti....I MENI JE TO PROSLO KROZ GLAVU ALI.......:wall::wall:

E sad to pravljenje zadnje strane...........sta ja znam mozda i uspes nekako ako imas cim da seces (naravno ne makazama za lim;-))) ) i cim da krivis taj lim........... ;-))

Pop nitne su najmanji problem,nista lakse skinuti ih,a jos manji problem je vratiti ih nazad(imam pistolj za pop nitne).Prepravljanje zadnje strane ne dolazi u obzir,morao bih da je radim od nule,sto ce biti poprilicno kosocupajuci proces:d Sto se tice secenja ni to nece predstavljati neki problem,videcu na nabavim dremel ili nesto slicno,pa natenane.Ali ne verujem da cu ista zapocinjati pre godisnjeg odmora,tek tamo posle nove godine.
Btw obavezno okaci malo bolje slike,slikane po dnevnom svetlu i bez blica.Kako si odradio spajanje stakla sa stranicom,lepio si je ili...?

Poslednja izmena:
Ma lepio sam silikonom....nemoj dremel ima sam ga ja ....nece ti sluziti zato sto se mnogo brzo trose nastavci......brusilica sa kamenom od 1mm i ubodna i seckaj :D

Nazad
Vrh Dno