Šta je novo?

Codec Viewer

• Začetnik teme Začetnik teme NSX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

NSX

- Honda RuleZ -
Učlanjen(a)
18.01.2002
Poena
705
Kako se zvase onaj mali utility pomocu kojeg vidim koji mi codec treba da pustim neki snimak?!

Kod mene svi prikazuju DivX 6 da je DivX 5, osim VideoInspector koji ne prikazuje uopse verziju DivX codeca.
Da li je i kod vas isto?

Evo malo parce napravljeno novim DivX Converterom koji pravi fajlove sa *.divx extenzijom koju mozes da preimenjujes u *.avi, meni to radi i na kucnom standalone plejeru i sa jednom i drugom extenzijom.

Prilozi

Očigledno nije neophodan DivX 6 čim meni sa peticom normalno pušta 🙂

File koji si poslao nije DivX6 vec DivX5,to se moze videti na prilozenim slikama
Na prvoj je orginalni DivX6 file a na drugoj je tvoj file koji je radjen u divX5 kodeku.Zato ga i programi tako citaju kao Divx5 jer on i jeste to.
Dzabe :wall:

Prilozi

• Sl 1.webp
    Sl 1.webp
    37.9 KB · Pregleda: 63
  • Sl 2.webp
    Sl 2.webp
    37.9 KB · Pregleda: 60
nemam instaliran DivX5.
Posle instalacije windowsa instalirao sam Divx6 direktno i fajl sam napravio sa DivX convertorom koji je naslednik dr.DivX i koji dolazi uz kodek.

Pronasao sam na njihovom forum odgovor gde kazu da je DivX 6 zadrzio istu identifikakaciju kao i DivX 5 zbog kompatibilnosti.
Jedini nacin da se prepozna DivX 6 je metadata koju daje Gspot (koristim v2.52 beta) o Divxu. Divx 6 treba da ima b1571p ili vise na kraju, sve ispod toga je verzija5.
Recimo kod mene Gspot prijavljuje metadata "DivX503b1594p"
Ovde je lepse objasnjeno:
http://forums.divx.com/groupee/forums/a/tpc/f/201101651/m/669109452/r/633103852
Ipak nije mi jasno kako je "gatekeeper" dobio te rezultate.

Nazad
Vrh Dno