Šta je novo?

codec probl.

nemam pojma

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2005
Poena
301
koje kodeke da instaliram da sve bude ok?
kad instaliram ace mega codec pack nemogu da iskljucim komp

A kako da gledam .mkv, .ogm i h264 encoded fajlove samo sa ffdshow? Plus neki filmovi imaju AC3 encode, ako nema AC3 instaliran nece imati zvuk, zar ne?

Codec pack-ovi su najveća greška koju čovek može da učini svom jadnom kompjuteru.

@Kakashi: ako ti fali AC3, instaliraš poslednji AC3 i uživaš, uz ffdshow. :) I za sve ostale egzotične fajlove instaliraš samo neophodan codec.

A zasto se ne osvrnete i na cinjenicu da sa ffdshow uvek bude losija slika (vidjeno nebrojeno puta) nego sa potrebnim codecom? Zasto da sebi uskracujem kvalitet slike?

Ja stavljam Codec Pack All 5in1 i DivX 6.1 i sve mi lepo fercera...

k-lite mega codec pack - imas i quicktime i real directshow filtere u njemu . izaberes sta ces da instaliras, a i lepo se deinstalira. ne znam da li su u najnoviju verziju ubacili divx 6 pa ako nisu njega instaliraj odvojeno. ffdshow jeste imao dosta losiju sliku u odnosu na original divx codec , kada pusta divx materijal, tako da sam odmah odustao od njega. poslednji put sam ga probao pre 10-ak meseci. moguce i da je bilo i nekih problema sa kompatibilnoscu , ne secam se najbolje...

poz

Poslednja izmena:
WD40 je napisao(la):
A zasto se ne osvrnete i na cinjenicu da sa ffdshow uvek bude losija slika (vidjeno nebrojeno puta) nego sa potrebnim codecom? Zasto da sebi uskracujem kvalitet slike?
pa, ne bude losija slika... naprotiv!

@ Kakashi: mkv i ogm nikada nisam sreo, tako da ne znam da li ih ffdshow podrzava... kakvi su to uopste formati? h264 lepo radi sa ffdshow, a on ima ugradjenu i podrsku za ac3... ako je bas nekada neophodno, dodaj samostalni ac3...

meni ffd show nije instalirao Xvid , pa sam morao posebno , a i k-lite se nesto bagovao prilikom instalacije , pa je odleteo sa mashine

Pushta ffdshow sve, pa je totalno glupo stavljati codec packove koji prave probleme a da nemaju veze sa videom i audiom, a moz se desi i da obori ceo sistem...

Da slazem se da ne treba instalirati codec koji realno ima problema i gomilu dzunka u sebi [citaj k-lite]. Ali postoji [za sada sam naleteo na samo jedan, bez spyware-a, google ili yahoo bar-a] i codec pack koji ima sve sto bi ja inace morao da instaliram pojedinacno kako bi mogao da gledam i neke ne standardne formate[vidi post gore!].

ljudi kakvi problemi su se vama javili sa k-lite-om? koristim ga vec jedno 2 godine i nikada nisam primetio nijedan problem. cak i kada se deinstalira , uradi to kako treba, ne ostavlja neke codec-e ili druge repove... instaliram : mpc, divx (pre pojave 6.xx),xvid,mkv,ogg,lame,ac3 i druge audio codec-e,qt&ra Alternative,util-e...

i meni k-lite odlicno radi, lepo uzmete pa reinstalirate sistem i posle instalirate codec pack i onda mora da radi

vanobitus je napisao(la):
i meni k-lite odlicno radi, lepo uzmete pa reinstalirate sistem i posle instalirate codec pack i onda mora da radi

Samo toliko? Krajnje jednostavno, samo, mozda neko treba neshto i da radi za rachunarom ili bilo gde drugde, a ne da ga reinstalira zbog fakn kodeka svaka dva dana. Mislim, stvarno, da reinstaliram sistem da bih koristio kodek pack.

Samo ffdshow...

nickname je napisao(la):
Samo toliko? Krajnje jednostavno, samo, mozda neko treba neshto i da radi za rachunarom ili bilo gde drugde, a ne da ga reinstalira zbog fakn kodeka svaka dva dana. Mislim, stvarno, da reinstaliram sistem da bih koristio kodek pack.

Samo ffdshow...

Upravo tako.. :banana:

ZoNi je napisao(la):
pa, ne bude losija slika... naprotiv!

@ Kakashi: mkv i ogm nikada nisam sreo, tako da ne znam da li ih ffdshow podrzava... kakvi su to uopste formati? h264 lepo radi sa ffdshow, a on ima ugradjenu i podrsku za ac3... ako je bas nekada neophodno, dodaj samostalni ac3...
Imas li neka posebna podesavanja za njega...
Ja sam ugasio noise a postprocessing na SPP deblocking+soft threshold...
Naravno, automatic quality je ukljucen :bottle:
Ako ima jos nesto, samo dodaj :wave:

Poslednja izmena:
Glas za k-lite
Sa ffdshow sam imao gomilu problema prilikom reprodukcije, deinstalirao ga, i stavio k-lite, i sada sve podmazano radi po pitanju video reprodukcije

Ja dajem jedan pozitivan glas ffdshow !!!
Koristim ga tek odnedavno i za neke filmove mi je bio nezamenljiv...u nekim situacijama kad je trebalo raditi resize ili jednostavno nije htelo da radi pod default codecima !!!

Glas za K-Lite, nikad nikakvih problema sa njim, i na svojoj i na nebrojeno drugih masina. Naravno, podrazumeva se da prethodno pocistite sve kodeke koje imate instalirane pa tek onda da stavite K-Lite codec pack (ne MEGA verziju, koja je preterano i nepotrebno velika). Znaci Full verziju i to mora da radi.

Za neverne tome i sve ostale koji nisu ni probali K-Lite, evo linka
http://www.free-codecs.com/download/K_Lite_Codec_Pack.htm

ZoNi je napisao(la):

E, da zaboravih da ti odgovorim sorry.
Elem, .mkv i .ogm se uglavnom koriste kao dual voice formati, ili kada je potrebno da se u sam video faj ubaci vise titlova koje mozes da menjas po potrebi, e pa za njih pored ffdshow treba vorbis i ogg splitter, bas iz tog razloga ja koristim CCCP pack jer on u sebi sadrzi ffdshow, ac3, ogg, vorbis, matroska splitter i nista vise. To bi i inace morao da instaliram samostalno pored ffdshow, ovako mi je jednostavnije a ima i control panel koji obuhvata sve kodeke pa ne moram da podesavam svaki pojedinacno.
Poz :wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno