Šta je novo?

Club3D Radeon9700

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Sta mislite o Club3D radeon-u 9700 i jel se gubi mnogo ako ploca nije 8xAGP vec 4xAGP?

AGP 8X je samo na papiru bolji, u praksi je bukvalno nebitno da li kartica radi na 4X ili 8X.

Pozdrav!

Kartica je odlicna. Infineon 3.3ns memorija. Default takt je 325/300
sto je samo za 10 manje u memoriji nego 9700 Pro. Ima Pro bios
na sebi pa se moze klokovati bez da se flashuje bios.Za te pare je
dobra kupovina

250evra za 9700 je i vise nego dobro jedino ne znam da li je bolji od GF-a 4600 ili 4400

Jos jedno pitanjce

Sta je bolji izbor HIS EXCALIBUR RADEON 9500 (128DDR) ili ovaj CLUB 3D 9700

Club je samo 10 mhz slabiji od 9700pro a 9500 je u klasi ti4200, sto znaci mnogo slabije.

GDe si nashao r9700 za 250 eura?

Pa ovu konkretno imas u pakomu za 260 u maloprodaji pa dilerski je verovatno oko 245-250.

Uzeo sam je u EUROLINK-u, ne znam broj telefona a adresa tije
NJ.K.V Kralja Aleksandra 197a ili ti Bulevar Revolucije. Zovni Pakom onice ti dati broj telefona. Club3D Radeon 9700 pro Full Pack i to neotpakovan u Celofanu, ja sam platio 15.875.dinara sto ti je oko 250evra po ovom novom kursu. Oni su mi rekli da sam uzeo zadnju a ti vidi pa proveri.
Sto se tice ovog pominjanog HIS Excalibur-a 9500 (128mb DDR), on mozda nije Pro ali je vrhunska karta po kvalitetu izrade, firma je nemacka i glavni je Atijev partner, a cena mu je konacna 191evro u Bell Computersu na Banovom brdu. TEsko da ces naci u Euro Linku, jer ja sam jutros zvao i bilo je par komada a kada sam krenuo oko 15h ostao je samo jedan i imao sam mnogo srece.
Kartica je skroz Cool. Ovakvu grafiku po pitanju dubine i jasnoce boje u zivotu video nisam, jedino me 2 puta kad sam palio kompjuter zaticao crn ekran da bi posle reseta sve radilo kako treba. Mozda je do catalysta a mozda i ne, saznacu, ako neko od Vas ima slicna iskustva neka postuje. Ono sto vidim da je ATI stvarno vredan para a nVIDIA izgleda da pocinje da gubi trku. Raspisah se. Pozdrav

Isti problem sam imao i ja, posle paljenja masine (cold boot)
je bio neophodan reset. Kakvu plochu imas ?
Meni se ovo desavalo sa Asusovim plochama

Goxy je napisao(la):
Uzeo sam je u EUROLINK-u, ne znam broj telefona a adresa tije
NJ.K.V Kralja Aleksandra 197a ili ti Bulevar Revolucije. Zovni Pakom onice ti dati broj telefona. Club3D Radeon 9700 pro Full Pack i to neotpakovan u Celofanu, ja sam platio 15.875.dinara sto ti je oko 250evra po ovom novom kursu. Oni su mi rekli da sam uzeo zadnju a ti vidi pa proveri.

Jesi li sto posto siguran u ovo??? 9700pro ne kosta toliko ni u Americi!!!!!

Pozdrav!

Najpre odgovor za sufox-a. Imam gigabyte P4 Titan GA-845PE 667 series. To mi se desilo kao sto rekoh 2 puta, medjutim zadnji put pre par minuta sve je krenulo OK, nije bilo problema. A jel se tebi i dalje to desava posto bi mogao da postujes problem, jer ovde mnogo ljudi fura atija tako da bi mogli biti od pomoci.

Odgovor za Studenta:
Naravno da sam siguran jer sam bio jedan od srecnika, tj. Club3D radeon 9700 ( 128DDR non pro) sam platio 15.848 dinara (250 eura).
Pozovi 413-569 . To ti je broj Eurolinka pa ih pitaj koliko su im kostale kartice dans, jer mislim da ih vise nemaju, a mozes i to da proveris tj. dal' im je koja ostala. Obzirom na cenu, cisto sumnjam

Pozdrav

Sto se ovih problematicnih paljenja tice najverovatnije je problem u napajanju jer ovi novi lucici traze mnogo snage. Kod ortaka je pomoglo ubacivanjem 400W-nog napajanja.

Kod mene nije problem u napajanju (Chieftec 360W) nego je problem
sto se ova kartica bas nevoli sa Asusovim plochama. Probao sam sa 4
razlicite Asusove ploche i sa svima je bio ovaj problem. Sa nekoliko plocha drugih prozvodjaca ovoga problema nije bilo.

sufox je napisao(la):
Kod mene nije problem u napajanju (Chieftec 360W) nego je problem
sto se ova kartica bas nevoli sa Asusovim plochama. Probao sam sa 4
razlicite Asusove ploche i sa svima je bio ovaj problem. Sa nekoliko plocha drugih prozvodjaca ovoga problema nije bilo.

Ma radi ko sat na ASUS-u P4PE.;)

Sto se tice biosa to je samo modifikovan nonpro bios sa podignutim default vrednostima.Inace kartica moze mnogo vise za mem.clock ukoliko se podigne napon na samoj memoriji.Onda dostize i do 330 - 340 MHz.Pogledaj na www.rage3d.com

Ati je namerno spustio napon na ovim kartama kako ne bi mogle bolje da se overklokuju:hump:

U knjizici tj. uputstvu pise da je 300W napajanje OK. Mene interesuje dali performanse (ne interesuje me problem s paljenjem, koji sam resio) mogu da padnu usled donjeg limita napajanja (300W koje ja imam), ili da preformulisem, da li bi dobio nesto na performansama same kartice ako bi stavio recimo 360W ili 400W napajanja ?

Ne bi. To moze da utice na stabilnost u radu jedino.

Goxy je napisao(la):
Odgovor za Studenta:
Naravno da sam siguran jer sam bio jedan od srecnika, tj. Club3D radeon 9700 ( 128DDR non pro) sam platio 15.848 dinara (250 eura).
Pozovi 413-569 . To ti je broj Eurolinka pa ih pitaj koliko su im kostale kartice dans, jer mislim da ih vise nemaju, a mozes i to da proveris tj. dal' im je koja ostala. Obzirom na cenu, cisto sumnjam

Pozdrav

Pa to sam te i pitao...Gore si napisao 9700 PRO

Moja greska, slucajno. Ali i za non pro 250 evra je jeftino

Nazad
Vrh Dno