Šta je novo?

Club-3D 7600GS

Dakle ovako... Poskidao sam sve osim harda i graficke i upalio je :) E sad upalio je sa 2*512mb kingston Value Ram (400mhz) koje su i ranije bile u masini...Nije hteo da upali na auto setinzima za memoriju ali se na 2.5-3-3-6-8 podigao bez problema sa procesorom penzionerski :D o/c iz biosa za 30%. E sad, izvadio sam te memorije i stavio 2*1gb takodje Kingston VR 400mhz i tu me zeza...Oce da upali na auto setinzima za memoriju i sa procesorom na defaultu, ali sa o/c procesorom nikako...Probao sam i obe memorije pojedinacno ali ni tako nece... U cemu je ovde problem? Sta treba da podesim/uradim da bi ovo proradilo? ako nesto znaci oznaka memorije je
kvr400x64c3a/1g Hvala unapred

P.S. A da, izvrteo sam 3dmark03 2 puta i sve je proslo bez ikakvih problema

Poslednja izmena:
Kod druga isti RAM (1GB Kingston) nije hteo da radi na def. dok nisam rucno podesio napon za memoriju na 2.8V. Posto kad OCujes proc trosi vise, pa mozda memoriji ne ostaje dovoljno...
Pise ti na modulima koliki je def. napon, pa ti probaj za 0.1V vise...
Pozz

EDIT: Konfa je bila Epox 8KDA3J, Sempron 2800+ i naravno Kinez 400W...

Poslednja izmena:
ok probacemo i to - idem posle kod druga pa cemo da ispitamo sve mogunosti :) A btw , jos mi nije jasna jedna stvar, svi pricaju o mnoziocu za memoriju, ali ja tu opciju ne mogu da nadjem u biosu ove ploce -asus p4p800 se gold... Nadam se da cemo nesto da uradimo konstruktivno pa javljam da li sam uspeo ili ne :)

Evo sad smo bas prckali malo i probali memoriju u jednim i drugim slotovima, menjao i voltazu za memoriju al` nista...Jednostavno nece...A sa ona 2 modula od po 512 Kingston vr400 radi bez problema, znaci i sa onim o/c-om iz biosa kada se stavi 30% radi na 3120mhz a sa ova 2 modula od po 1gb moze da se tu namesti jedino o/c 5% :D i tada se dize normalno a sve preko ne daje znake zivota...Inace procesor je intel celeronD 2.4mhz fsb 533 - mnozilac je zakljucan na 18. A onaj memory divider ne nadjoh u biosu i dalje...A da, takodje sam flesovao i bios ploce tj stavio najnoviji koji sam nasao. Testirao sam i ovu novu memoriju microsoft ram testom i golden memory testom i ne prijavljuju nikakve greske... Gde gresim? Ili moze biti neki problem do memorije?

A graficka bar fino radi ako nista :) - posto se maltretiramo oko ove memorije i o/c procesora nisam ni stigao da joj malo posvetima paznju, al` doci ce i ona na red :D

Prebacih ovu temu u sobu za o/c, modovanje... da ne idem vise u offtopic ovde i da pravim guzvu u ovoj temi - pocelo je sa zamenom upravo ove graficke tj 7600gs pa su dodatna pitanja isla usput... Ako neko ima neki savet u vezi ove djavolje memorije i ploce :S: koji me muce moze da odgovori u http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=107570
Hvala jos jednom na odgovorima do sada i izvinjavam se za off

Poslednja izmena:
Narode je'l bi mogla da radi ova club 3d 7600gs agp na chifteku od 360w,ima 15a na v1 grani i 17 a na v2?Negde sam procitao da treba 18a ,jel to potvrdjeno u praksi?

Brate, ako ti radi 6600GT, radice ti 7600GS ;)

Ma opusteno, nece biti problema....

Isplati li se uopste preci sa 6600gt na 7600gs

To je vec druga stvar...:D
Licno, pre bih presao na pcie...

Poslednja izmena:
GSM je napisao(la):
Isplati li se uopste preci sa 6600gt na 7600gs
Ja mislim da nema bash mnogo smisla preci sa 6600GT na 7600GS. E sad, ako joj uradite vmod... :D

Pa to ti pricam :D Imam i ja msi 6600gt agp Vivo i kartica me zaista fino sluzi i nekako mi deluje robusnija i kvalitetnije odradjeno od ove Club3d 7600gs... Ova 7600gs jeste fina karta i zaista lepo radi i ok se o/c,ali nisam bas siguran da je prelazak sa jedne na drugu nesto preterano isplativ potez...Da je u pitanju 7800gs :D pa da se i razmisli :)

@Rax Ti bi samo nesto modovao :D

Poslednja izmena:
Pa jeste 256mb na 7600gs agp ali to nije dd3 kao na 6600gt vec sporiji ddr2... E sad, sa ortakom sam malo probao karticu i dobili smo oko 10.000 markova u 3dmarku 03 - masina je CeleronD [email protected] 2gb kingstona vr pc3200 i Club3d 7600gs agp koja je malo o/c tj sa default 400/800 stavili smo je ako se ne varam na 470/880 ili nesto priblizno tome... Karta fino radi i njemu je zaista veliko poboljsanje performansi buduci da je imao pre nje 9600xt, ali sumnjam da bi sa 6600gt to bio neki preterani skok... Evo ja bas sad cisto da vidim kliko imam 3dmarka 03 kod mene - 560/1125 celeron [email protected] 2gb kingstona vr pc3200 ...oko 9000..probacu bas da nasviram jos malo proc i ja tj na 3.6 i jos malo da o/c graficku pa da vidim koliko ce biti...

Poslednja izmena:
Club 3D 7600GS AGP BIOS volt mod - razmatranje pred test!

Evo ja se sinoc neshto zezah sa Nibitor-om 2.9a i club3d 760gs agp bios-om.
Iako kartica nije podrzana od strane Nibitor-a "potpuno" uspeo sam da odradim BIOS vcore volt mod sa 1,1v na 1,2v (otkljuchao celu volt listu sa 4 ulaza). Naravno da moze da se sada podesi i bilo koji drugi napon...ali ja ne bih ishao preko 1,25-1,3v bar sa ovim hladjenjem tj. treba videti kako radi sa nizim naponom..i koliko se zagreva.

:alo: ***Josh jedna naponena da modovani BIOS-i NISU isporbani ali velika je verovatnoca, po meni ~75% da ce raditi OK gledajuci BIOS-e drugih kartica(PCI-E i AGP)***

U zipu se nalazi orginalni Club 3D 7600gs AGP rom bios skinut Nibitorom 2.9a kao i dva modovana sa setovanom voltazom 1,2v za 3D dok je za 2D ostao 1,1V. frekvencije su ostale i u 3d-u i 2d-u iste...na 400/800

Small modovani ima oznachene samo 2d i 3d frekvencije i volt listu od 3 napona dok neoznachen ima 2d/3d i Thrtl kao i listu od volt listu 4 napona

Oba modovana biosa imaju OK integrity(Zelena LED).
Oba modovana BIOSa mogu dalje da se prepravljaju stim shto small da bi se proshirio za 4 volt ulaza zahteva intervenciju hexeditora...ali na ochiglednom mestu..u vezi VID bitmaske kao shto je vec uradjeno u drugom vishe modovanom bios-u.

U pripremi je i najednostavniji mod..tj. da se samo promeni voltaza za 3D tj. samo da se izmeni ono shto je trenutno vidljivno od frekvencija uz minimalo otkljuchavanje volt liste..1-2 napona.

Procedura za fleashovanje odavno poznata onima koji hoce da se oprobaju pozeljno je da ima PCI (ne PCI-E) grafichku kartu u sluchaju moguceg neuspeha.

Ja bioh probao ali nemam upravo kartu spasitelj...rivu128 4mb PCI koja je pozamljena jenom cool case moderu..;)

Prilozi

• Club3D 7600gs agp.zip
    124.9 KB · Pregleda: 55
Evo minimalnih modova.
1clk1volt 1,2v za 3D
1clk2volt 1,1 i 1,2v za 3D

Ostalo nishta nije dirano.

:alo: Da napomenem josh jednom da bi valjalo proveriti da li su orginalni bios skinut sa Nibitor-om 2.9a i NVFlashom jednaki. Ako ovde postoje razlike uvecava se shansa od neuspeha flasha modovanog BIOS-a

1clk1volt ima samo razlike na 3 mesta u odnosu na orginal tako da on po izmenama daje najmanje rizika.

Prilozi

• club 3d 7600gs agp minimal mod.zip
    83.3 KB · Pregleda: 39
Dule13 je napisao(la):
Smeta mi 128 rama na 6600gt,gde god stavim teksture na high trazi mi vise rama,a i 7600gs bi trebalo da moze da baci 10k u 3d 2003.
Pazi, razlika u ceni nije toliko velika tako da ne gubis mnogo u prelasku na GS, tako da nije da se ne isplati, samo steta sto imas AGP...

@Ivica, nismo ni mi imali PCI grafichku kad smo pokushavali da modujemo bios. A kad i ti pokushash shvaticesh da se voltaza nece promeniti zapravo. :)
Ustvari ko zna mozda agp verzija moze da se moduje, kao shto i 6800gs agp verzija isto moze a pci-e ne moze...

Ugrabio sam jedan komad iz imtela,(morao sam rezervisati da ne odnesu sve),i usput sam uzeo i bga Termaltake hladnjake 8 kom. za 300 din i nalepio ih odmah na kartu(verujem da ce koristiti),i na def 400/800 na quality nvidia setovanju dobio 8150,otprilike isto kao i 6600gt
samo sto se oseca(pozitivna)razlika u kolicini memeorije,sad mogu poterati fear sa max texturama,a i igra manje "stuca",a i trebalo bi da ide josh malo bolje kad je navijem,tako da 6600 gt ide na dobos.

Dule13 je napisao(la):
Ugrabio sam jedan komad iz imtela,(morao sam rezervisati da ne odnesu sve),i usput sam uzeo i bga Termaltake hladnjake 8 kom. za 300 din i nalepio ih odmah na kartu(verujem da ce koristiti),i na def 400/800 na quality nvidia setovanju dobio 8150,otprilike isto kao i 6600gt
samo sto se oseca(pozitivna)razlika u kolicini memeorije,sad mogu poterati fear sa max texturama,a i igra manje "stuca",a i trebalo bi da ide josh malo bolje kad je navijem,tako da 6600 gt ide na dobos.
Au, pa malo je bre 8150... Ja na 24/7 frekvencijama (570/1200) dobijem preko 9700. I da, grafa je Club3D 6600GT.

To je to, u stvari oko 9k je ok za 7600gs sa ddr2 memorijom, naravno, on ce to kloknuti pa ce baciti preko 10k sigurno...
MSI 7600GS agp koji sam ja imao na testu je bacio oko 1000 poena vise....
Podrazumeva se da su u pitanju def. taktovi i podesavanja...
:wave:

Poslednja izmena:
Dule13 je napisao(la):

to ti je agp ili pci-e?? ja sam uzeo na istom mestu, pci-e, a def. mi je 400/700.
a 8103 u 05-ici imam tek sa 470/740 :crash:
fear mi, naravno, razbija, na max setovanjima, 1024. drajveri su 91.33beta

emaniac je napisao(la):
to ti je agp ili pci-e?? ja sam uzeo na istom mestu, pci-e, a def. mi je 400/700.
a 8103 u 05-ici imam tek sa 470/740 :crash:
fear mi, naravno, razbija, na max setovanjima, 1024. drajveri su 91.33beta
Mislish u 03-ci :S:

Mnogo bre to malo... :trust:

Agp je karta,znaci 6600 mi je bacao 8500 ali opet igre idu glace na 7600,kolike su vam temperature pri oc-u,na detect optimal ferquencies iz drivera setuje mi na 440/972 sa 58c sa ati toolom posle dva minuta ,jel to normalno? nesto mi ovo drugo deluje nenormalno... driver je 91.33 bez beta oznake(narezali mi u imtelu).

da, u 03-ci.
nesto mnogo gresim veceras...
pa malo je, naravno. po svemu sudeci, dacu je u oglas pre nego sto je upropastim...dodam jos koji evric i kupim G. BLISS

emaniac je napisao(la):
da, u 03-ci.
nesto mnogo gresim veceras...
pa malo je, naravno. po svemu sudeci, dacu je u oglas pre nego sto je upropastim...dodam jos koji evric i kupim G. BLISS
Pametno... Ali samo ako je doplata max 25e. :wave:

Nazad
Vrh Dno