Šta je novo?

Club-3D 7600GS

SuperStarr je napisao(la):
Ja mislim da je sve do 1.3V bezbedno ako imaš aktivno hlađenje. Jedino što ne verujem da preko NiBiTor-a stvarno možeš da podigneš V. Ako ti nije cimanje, nađi negde na netu ili sam pipkaj unimerom tačke na kojima bi mogao da izmeriš V GPU-a. Onda bi utvrdio da li NiBiTor stvarno diže V ili ne...

Ocigledno je da nibitor ne dize V kako treba.. tj. ne radi uopste :) A sto se unimera tice, nemam isti, a i da imam, cimanje mi je da se akam sa njim, mislio sam da moze nesto da se uradi na elegantniji nacin... U svakom slucaju, cekamo tudja iskustva, mozda ja stvarno ne radim nesto kako treba.

Na elegantniji nachin moze, ali ne sa svim karticama... To ti je sushtina cele priche. Neke imaju neku zashtitu u sebi protiv tog bios volt moda... Pogotovo ove novije izgleda.
I ja sam se razocharao kad sam otkrio da moja ne moze, a tako sam hteo da izvuchem max iz nje. ;)

Evo malopre sam probao na 1.3v i razocarao sam se, jer ne radi.
Ne mogu da verujem, a juce je izgledalo kao da radi, a sada se temperatura ne menja tj. ostaje ista.
Izgleda da mi se juce podigla temperatura prilikom volt moda nekim cudnim slucajem(a i prolazila je test na vecm taktu), a ja sam pomislio da je od voltaze.Izgleda da me je temperatura prevarila i da sam pomislio da je mod bio uspesan.Izvinite zbog ovih losih informacija koje sam preneo...

Izgleda da ipak postoji neka zastita...

Poslednja izmena:
'Fala za trud i vreme, imao sam neki osecaj da to u stvari ne povecava vgpu, si video mozda negde kako odraditi hw voltmod, trebalo bi da je isto kao za onaj 7300GT inno3d za koji je neko vec postovao link za voltmod? Ne bih ja tako smarao ali nesto se lomim dal da je uzmem, cena mi je povoljna kod jedne firme sa kojom radim.

edit: ***! sad videh da je to u stvari link za vgpu mod za 7600gs

Poslednja izmena:
Ja bih pre cekao neko finije resenje, koa sto je flashovanje biosa i zaobilazenje zastite od SW voltmoda.A ako toga ne bude kojim slucajem, a HW voltmod se lako izvodi onda cu njega izvesti ako do tada ne promenim graficku.

A linkove za HW mod nisam trazio, ali znam da je Ivica trazio za 7600Gs, pa je mozda nesto nasao i za 7300GT.Pitacu ga...

Druga stvar... koliko se uopste isplati raditi hw volt mod na 7600 GS? Recimo, posto memorija radi na 900-950, sto je neki max za ddr2, da li je ona usko grlo za GPU koji zelimo da poteramo iznad 500 MHz, na recimo 600? I da li se isplati to raditi za nekih 10% povecanja ukupnih performansi u igrama? (ovde konkretno govorim za sebe, posto mi graficka radi na 500/950).

The pocetnik je napisao(la):
Ja bih pre cekao neko finije resenje, koa sto je flashovanje biosa i zaobilazenje zastite od SW voltmoda.A ako toga ne bude kojim slucajem, a HW voltmod se lako izvodi onda cu njega izvesti ako do tada ne promenim graficku.

A linkove za HW mod nisam trazio, ali znam da je Ivica trazio za 7600Gs, pa je mozda nesto nasao i za 7300GT.Pitacu ga...
Samo napišite koji je V-regulator na kartici i nikakav problem za "vmod"...
:wave:

Stormbringeru realno ne isplati se raditi hw voltmod ako je karta sa ddr2 jer kao sto si rekao to je sprecava i ako dobrano oc-ujemo gpu, ja samo razmatram mogucnosti, da imam para za GS onda bi pozajmio jos malo i uzeo onaj gainward 7600GS (500/1000MHz) DDR3, jedino to vredi trenutno kod nas .. a ima ga za 135e !

Poslednja izmena:
Stormbringer_bg je napisao(la):
Druga stvar... koliko se uopste isplati raditi hw volt mod na 7600 GS? Recimo, posto memorija radi na 900-950, sto je neki max za ddr2, da li je ona usko grlo za GPU koji zelimo da poteramo iznad 500 MHz, na recimo 600? I da li se isplati to raditi za nekih 10% povecanja ukupnih performansi u igrama? (ovde konkretno govorim za sebe, posto mi graficka radi na 500/950).
Tebi se možda i ne siplati da radiš, 1) treba ti bolje hlađenje (ko je rekao Zalman :D) dogurao bi do 600-700Mhz što opet zavisi kakav cooler imaš...
2) da radiš vmod za 1.3V npr je glupo (po meni), bolje da čekaš i da se nadaš SW modu (sačekaj novu verziju NiBiTor-a...)
Neko ko ne prelazi 450Mhz za GPU bi mogao da razmišlja o vmod-u ali prvo da ustanovi da je max oc zbog male V a ne lošeg hlađenja!
Znači GPU se na većim voltažama (>1.5V) strašno greje tako da bi loš "cooling" dao katastrofalne performanse / posledice...
To je neko moje mišljenje...
Hat1.gif

pnjaf je napisao(la):
...gainward 7600GS (500/1000MHz) DDR3, jedino to vredi trenutno kod nas .. a ima ga za 135e !
Jel to onaj što je bojsa okačio sliku?
Ako nije koliko RAM-a ima i jel ima hladnjake na RAM-u?

Poslednja izmena:
@ Pnjaf & SuperStarr

Izgleda da se slazem sa vama :) Ako se pojavi nibitor kojim moze da se menja napon, onda cu da se zezam, ovako nema potrebe. U svakom slucaju, hvala na pomoci.

Mare je napisao(la):
A hoce li biti jos nesto za AGP povljno
Juče smo pričali s ljudima iz Club-3D (nezvanično privatan chat), izbaciće valjda 7600GT/AGP, a za ispod 100e oni su maltene nas pitali šta da prave. Recimo 7300GT/DDR3 makar ga bilo i samo 128MB. Problem je izgleda što su DDR3 chipovi i dalje skupi pa je povoljnije stavljati jača jezgra i slabiju memoriju, npr. 7600GS/DDR2 je oduvala 6600GT/DDR3 ne toliko po performansama koliko po profitu za proizvođače ;) ... Najavili su i neke novosti sa ATI chipovima (prestaju da prave X1800/X1900 serije), ali važi zabrana davanja informacija do nekog datuma. :d

Jel to onaj što je bojsa okačio sliku?
Ako nije koliko RAM-a ima i jel ima hladnjake na RAM-u?
Jeste, pa 256MB ddr3, i ima hladnjake na memoriji, coool zar ne ?
Googlaj malo klokuje se ko blesav, dostizu se taktovi 7600GT ili jako malo fali pa da bude GT !

ima li 7600gs agp u imtelu?

prosle nedelje sam zakasnio za jedan dan, sve su pokupovali :)

Nema jos uvek...

Proverio sam u NiBiTor-u, voltaza mi je 1.3V po def.

ZorMi je napisao(la):
Juče smo pričali s ljudima iz Club-3D (nezvanično privatan chat), izbaciće valjda 7600GT/AGP, a za ispod 100e oni su maltene nas pitali šta da prave. Recimo 7300GT/DDR3 makar ga bilo i samo 128MB. Problem je izgleda što su DDR3 chipovi i dalje skupi pa je povoljnije stavljati jača jezgra i slabiju memoriju, npr. 7600GS/DDR2 je oduvala 6600GT/DDR3 ne toliko po performansama koliko po profitu za proizvođače ;) ... Najavili su i neke novosti sa ATI chipovima (prestaju da prave X1800/X1900 serije), ali važi zabrana davanja informacija do nekog datuma. :d
Ovo je nadam se za AGP, ako bude 7300 GT AGP ja prvi dolazim po njega... 7600GS je extra kupovina ali kazem nije u mom rangu za sada... iako bih tom kartom verovatno bio zadovoljan bar naredne 2 godine (mene i sada lepo sluzi gf4 ti, tako da nisam od onih koji menjaju cesto hardver)...

ZorMi je napisao(la):
Juče smo pričali s ljudima iz Club-3D (nezvanično privatan chat), izbaciće valjda 7600GT/AGP, a za ispod 100e oni su maltene nas pitali šta da prave. Recimo 7300GT/DDR3 makar ga bilo i samo 128MB. Problem je izgleda što su DDR3 chipovi i dalje skupi pa je povoljnije stavljati jača jezgra i slabiju memoriju, npr. 7600GS/DDR2 je oduvala 6600GT/DDR3 ne toliko po performansama koliko po profitu za proizvođače ;)
Ovo je super skroz, napravis svoju custom grafiku :d
Salu na stranu, jes` da to nije klasa koja me zanima ali 7300GT sa 128MB DDR3 za ispod 100e ce biti jako lepa i mnogima zanimljiva kupovina. Jaka low level karta...

Samo napišite koji je V-regulator na kartici i nikakav problem za "vmod"...

Da li ti znas kako se radi hw volt mod i da li bi mogao da ga odradis u praksi?
Rado bih poterao moj golden sample u crveno, ali nemam iskustva sa hw vmod-om...
poz :wave:

btw temp joj je u 2d ok 42-43C

Poslednja izmena:
Mislim da nece biti potrebe za vmod :p

bojsa je napisao(la):
Da li ti znas kako se radi hw volt mod i da li bi mogao da ga odradis u praksi?
Možda bih i mogao ali ne bi` smeo. ;)
V-regulatori su sve sitniji, sve je više pin-ova... Meni drhte ruke za tako "fino" lemljenje a i lemilca je od 150Din sa pijace. (Te ne topi te napravi rupu ko Magnum :d)
Radio sam vcpu na S370 ploči (i vgpu na ASUS R9550GE) a tamo i ovde (Gainward) razmak između pinova je 3x veći (lakše za uraditi).
Verujem da bi ti neko od servisera (ovde sa foruma) uradio to za neki simboličnu sumu, samo da je raspoložen... :D

Uuuuuf Bliss :beat: Mnooogo dobra karta. Nocas sam nesto gledao i vidim G. Blis 6800GS 512MB, zgranuo se... Tako i ova 7600gs, vidim palo 7K. Svaka cast. Karta s potencijalom.
Bojsa, sta uradi sa svojom?

Eno je u kucistu i u oglasima (na dva mesta od jednom :D), cekam nekog lika da mi se javi danas posto je prvi zvao, ako se ne javi onda ide sledecem...
Steta, bila je dobar primerak(645/927) i jos mi je donela mesto saradnika u Digitalu.
Za koliko god da je prodam, nista nece nadoknaditi sentimentalnu vrednost :(

Bedak bre sto ne promeni plocu... :(
Off/
Ko se ovde razume u elektroniku? Moram da ga pitam nesto u vezi volt moda ali lemilica i ta cuda posto nibitor u mom slucaju ne pomaze ;) (Hajde Djole da cujem komentar, opet si me napalio zlocince :D )
Konkretno u vezi merenja napona na karti, daje mi cifre koje mi se ne uklapaju nikako pa mi se ne experimentise bez saveta

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Bedak bre sto ne promeni plocu... :(
Danas idem da kupim Epox 8NPA7I...

Ma zao mi grafulje...

E ljudi procitah sve ovo i poceh da razmisljam o mozda eventualnoj zameni. Zanima me sledece: da li je isplatio menjati Leadteka A6200TD@6600 o kome je bilo price, za tog club-3d-a znaci da li postoji neka osetna razlika u performansama u odnosu na ovu moju. Cini se lepo 7600gs po vasim iskustvima. Takodje me zanima sta je bolje onaj sapphire x1600pro ili ovaj 7600gs???
Pa ajde znam da mozda nije mesto za post ovde ali vredi pokusati ;)
btw koliko mogu izeti za mog leadteka?!?! Pozdrav i hvala unapred

Svakako da se isplati i da 7600GS jeste brzi od x1600pro....

Nazad
Vrh Dno