Šta je novo?

cloudhashing @ cex.io

genijalcin@23

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.06.2003
Poena
440
adresa:

https://cex.io/

registrujte se, i možete da kupujete i trgujete gigahashovima, nakon što prebacite novčiće na svoju adresu. trenutna cena po GH je oko 0.19 btc-a. nikakvih troškova ili cimanja oko odrzavanja nemate, naravno.

nakon kupovine dobijate svog workera, i to je to. njegov status mozete da pratite na ghash.io, koji je najveci i najjaci bitcoin pool trenutno.

Poslednja izmena:
Mozes malo bolje da objasnis princip? Zvuci zanimljivo, ali 1gh kopa oko 0.032eur a diff ce da raste i dalje... Ne vidim poentu, osim u trgovini, ali cak i tu ne verujem da moze biti nekog veceg skoka cene, vec samo pada sa rastom diffa... Ali ideja fantasticna... Aj malo jos objasni, mozda ja ne gledam pravilno?

Poslednja izmena:
Takodje i meni treba objasnjenje.

@Pajam,

Da, ali ti mozes uvek prodati gigahash-e (ako sam dobro razumeo). Znaci rudare ti mesec dana i prodas ih za istu ili slicnu sumu ako zelis dici kes, npr.

kupite par GH i imate praktično svog rudara. od svakog bloka koji reši ghash.io, vi dobijate svoj deo, u zavisnosti od toga sa koliko snage raspolažete.

fora je što nema troškova za struju, a nema ni fee-a koji uzimaju pool-ovi.

trenutno ne postoji niti jedan ASIC uređaj koji košta 0.2 btc-a po GH. koliko dnevno se iskopa sa 1 GH - možete da sračunate sami.

diff će rasti, ali će u jednom trenutku se stabilizovati. ljudi će prestati da kupuju ASIC-e. vaše GH možete uvek da prodate.

ako imate neka konkretna pitanja - pitajte. 🙂

ja sam probe radi kupio 10 GH za 2 btc-a, i sasvim fino ide.

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da workera mozes da napravis tek kad kupis neki GHS?! Posto ne vidim ni na poolu ni na sajtu opciju za pravljenje workera... Slazem se s tobom u vecini, nije losa ideja..

Ne svidja mi se ovo: " In addition to this supporting the constant output of your GHS in the pool will also require certain maintenance cost for each facility (like electricity, space and upkeep). These costs will be charged from your account . All the pricing will be available in your personal profile. If your balance will have insufficient funds to pay for the maintenance cost for your GHS, we will be forced to sell a number of your GHS to cover the expenses."

...Ipak ti uzimaju za struju i troskove odrzavanja. Verovatno nije puno ali....

workera naprave oni automatski...ti samo posle pratiš stanje, rad, i to...kao na svakom pool-u...samo nemaš hw.

ako i uzimaju nešto za struju, onda uzimaju mizeriju. stvarno nisam primetio koliko je to tačno, svakako da je manje od onih 2 % što PPS pool-ovi recimo naplaćuju.

Poslednja izmena:
Jel stavljao neko racunicu na papir, koliki je vremenski rok povracaja ulozenog? Uzimajuci naravno okvirne pretpostavke o povecanju diffa

Samo nesto tu ne vidim ekonomsku logiku, zasto bi tebi neko prodavao nesto za recimo 0.19 BTC mesecno, a da sam to koristi mesec dana dobio bi, lupam, 0.30 BTC? Sa druge strane, obzirom da diff skace 20% svakih 10 dana, u najboljem slucaju bices na nuli, eventualnom nekom ludom srecom zaradices neku crkavicu...
Cini mi se kao pravljenje od gotovine veresiju.

Poslednja izmena:
Pa nije bilo logike ni sa narucivanjem asic-a , pa su ljudi narucivali dali pare unapred i posle plakali
uvek ima ovaca

Samo nesto tu ne vidim ekonomsku logiku, zasto bi tebi neko prodavao nesto za recimo 0.19 BTC mesecno, a da sam to koristi mesec dana dobio bi, lupam, 0.30 BTC?

što se tiče ekonomije. tih 200 TH sa kojima ghash.io raspolaže kopa, pa kopa. oni sada to prodaju kako bi delimično isplatili investiciju odmah. cenu GH ne određuju oni, već tržište.

moglo bi se reći i da žele da deo rizika prebace delimično na kupce. e sad, koliki je to rizik - zavisi od toga po kojoj ceni i kada ćeš kupiti. zavisi i od toga koliko će se novih hashova pojaviti na mreži.

ps. za uložen 1 btc, dobija se 1 GH za dz.

Poslednja izmena:
Jel stavljao neko racunicu na papir, koliki je vremenski rok povracaja ulozenog? Uzimajuci naravno okvirne pretpostavke o povecanju diffa

Aj da kazemo 2,5 meseca okvirno. Ali dobra stvar je sto ti mozes uvek prodati gigahash-eve, bez da cekas da se to sve otplati.

Edit: Kupio 2,15Gh/s, medjutim pool mi izbacuje brzinu od ~1,7Gh/s. Jel to ok?

Poslednja izmena:
Ovo mi ne deluje lose uopste. Moracu veceras da sracunam zaradu i da probam s nekom sicom.

Samo da javim da se brzina stabilizovala i da izbacuje i vise nego sto treba. 😉

Za sada fino radi, videcu za par dana da izvrsim isplatu pa ako bude dobro islo, mozda i uzmem vecu kolicinu Gh/s i tu drzati btc(ltc), dok ne bude nekih najava o Litecoinu. 🙂

ne deluje lose ali ipak jeste, razmisli ponovo pre nego sto se zaletis. Po meni je cena i dalje visoka i jedina realna cena je ona po formuli koju je Avalon imao za cenu ASIC-a, a to je da uredjaj vredi onoliko koliko zaradi za prvi mesec ekspolatacije. Uzimajuci u obzir i diff danas i njegovo skakanje jer je postalo divljacko.

ne bih se slozio:

12.5 GH koje sam platio 2.4 BTc-a mi je za 18 H kopanja dala - > 0.033 btc

a tek treba da mi puste jos jedan GH za dz.

cena po GH ce padati, ali racunica se moze napraviti sasvim fino.

Poslednja izmena:
Ja cu veceras sve da sracunam pa cu da iznesem svoje misljenje. Slazem se da je prvi mesec kritican i da za prvi mesec mora da se izvuce 90% ulozenog da bi se razmisljalo o kupovini. S obzirom kako diff skace stalno posle tog perioda zarada postaje sica i skroz beznacajna cifra.

ne bih se slozio:

12.5 GH koje sam platio 2.4 BTc-a mi je za 18 H kopanja dala - > 0.033 btc

a tek treba da mi puste jos jedan GH za dz.

cena po GH ce padati, ali racunica se moze napraviti sasvim fino.

Prvo skoci pa reci hop... Isplatice se verovatno. Po meni ne bi ja tu nista dirao (u smislu ulagao).
Hajde posle 2 meseca da vidimo da li se ulozeno isplatilo. Moze biti, al i ne mora 🙂
Ja tipujem na to da ce se otplatiti i jako malo zaraditi, toliko da nije vredno rizika.

E... a sto ti daju i 1 fraj?

Poslednja izmena:
Pa valjda na svaki ulozeni 1btc daju 1GHash free.

Ubacio 2ghash, pa cemo da vidimo 😉
Jutros kad sam čitao ovo, cena je bila 0.19 a sad je 0.22, tako da mislim da se i na ovaj način može dodatno zaraditi 😉

Meni novcici na berzi stoje vec 2 meseca, kada bi ih prebacio ovde, u plusu bi bio vec posle 15 minuta. Da recimo deo novcica prebacim ovde i uzmem 200Gh/s, po kalkulatoru bi donosilo $85 na dan. Neka mi radi 10 dana i posle toga kad prodam gigashah-eve u plusu sam minimum $850 koliko sam izrudario. A da ne pominjem da se cena gh/s dosta brzo penje, tako da sam vec sad u plusu jer sam ih pre 8-9 sati pazario po dosta manjoj ceni. A verujem da ce vrlo brzo dostici >0,30B.

Ja ne razumem vasu matematiku nikako. Ovo se ne isplati nikako. 0.247 je cena sada za 1Ghash a to za metar dana moze da zaradi oko 0.8 BTC-a. Posle toga zaradjuje sve manje i manje tako da se ne isplati ni u ludilu. Daj Boze ako pola love da povrati. A kako diff bude skakao ne znam kome ce prodati to i po kojoj ceni jer ne znam ko je lud da kupi.

Opet treba postaviti pitanje: Ko je lud da vam iznajmljuje snagu i da zaradjujete lovu njihovom opremom umesto da on sam zaraduje?

Edit: razumem matematiku oko kupovine i prodaje hasha ali ne razumem ko bi to kupio jer se ne isplati. Taj hash je preskup! Neko ce doci u situaciju da kupi i da ne moze da ga proda posle. Zivi bili pa videli. Za jako malo vremena ponestace budala tako da zavrsite s tim sto pre 😉
A to sa ulaganjem ogromnog novca... Ja to nebih radio jer sutra sajt moze da nestane sa sve vasim coinima i hashevima 😉

Poslednja izmena:
Ja ne razumem vasu matematiku nikako. Ovo se ne isplati nikako. 0.247 je cena sada za 1Ghash a to za metar dana moze da zaradi oko 0.8 BTC-a. Posle toga zaradjuje sve manje i manje tako da se ne isplati ni u ludilu. Daj Boze ako pola love da povrati. A kako diff bude skakao ne znam kome ce prodati to i po kojoj ceni jer ne znam ko je lud da kupi.

Opet treba postaviti pitanje: Ko je lud da vam iznajmljuje snagu i da zaradjujete lovu njihovom opremom umesto da on sam zaraduje?

Edit: razumem matematiku oko kupovine i prodaje hasha ali ne razumem ko bi to kupio jer se ne isplati. Taj hash je preskup! Neko ce doci u situaciju da kupi i da ne moze da ga proda posle. Zivi bili pa videli. Za jako malo vremena ponestace budala tako da zavrsite s tim sto pre 😉
A to sa ulaganjem ogromnog novca... Ja to nebih radio jer sutra sajt moze da nestane sa sve vasim coinima i hashevima 😉

Zemljače, ajde da te ja pitam ovako ?
Jel dobijaš kamatu na lovu u slamarici ? Ili štek baciš u banku na kamatu ? Razmišljaj na taj način i prebacuj koine !
Naravno da može da se ugasi sutra, ali isključivo iz tog razloga se ne treba zaletati i jednom u par dana raditi isplatu 😉

Ja sam samo razmotrio mogucnost. Ali cu naravno sacekati neko vreme da viidm kako to funkcionise. Samo se nadam da necu placati pola bitcoina 1 gh/s, ako se nekad odlucim za to.

Ama ljudi urazumite se. Sedite i razmislite par minuta, bacite racunicu. Taj GHash koji se sada prodaje je preskup jer ne moze da pokrije ulozeno. Cena raste iz cistog hajpa i to je to. Samo budala moze da kupi i da ocekkuje da zaradi na kopanju. Eventualno neko moze da prodje s varijantom da iskopa nesto pa da nadje drugu budalu da mu proda makar po istoj ceni ali nestace budala i neko ce ostati zarobljen sa preskupim hashevima.
Ovo je samo nov nacin prodaje magle pa ko koga prevari.

A ti "zemljace" razmisli dali je bolje drzati pare u slamarici ili kupiti maglu? Ako nadjes kome da je prodas na konju si ali ako ne nadjes samo ces da navuces vlagu 😉

Evo gledam sad i ja ovo..i na prvo razmišljanje 🙂 zaključujem sledeće: po ovoj ceni 0,23 za Ghash mi se nikad ne bi vratilo uloženo osim ako ne uspem da prodam kasnije nekom Ghash za malo više. E sad zašto bi neko kasnije platio recimo 0,25-6 ili više!? za Ghash to već ne znam, očigledno je kopanje postalo veoma neisplativo. Ovde mi se sviđa što "sipaš i ne misliš" , nema podešavanja, potencijalnog kvara i troškova većih ali opet je veliki rizik. Za svako ulaganje, da li asic ili ovako nešto važi da ako ne ode kasnije BTC na recimo 180$+ mala je šansa za zaradu.

Meni novcici na berzi stoje vec 2 meseca, kada bi ih prebacio ovde, u plusu bi bio vec posle 15 minuta. Da recimo deo novcica prebacim ovde i uzmem 200Gh/s, po kalkulatoru bi donosilo $85 na dan. Neka mi radi 10 dana i posle toga kad prodam gigashah-eve u plusu sam minimum $850 koliko sam izrudario.

to pod pretpostavkom da ćeš ih prodati za iste novce.

ali sa svakom promenom diffa cena GH će ići dole. no, za to vreme će se nešto i iskopati. samo treba napraviti računicu dobro.

dakle, cena zavisi dosta od toga koliko će GH novih biti dodano na mrežu. i tu je taj rizik ili prostor za spekulacije.

nemoj se zaletati previše, i svakako nemoj kupovati za 0.24 btc-a po GH. do sledeće promena diffa gledaj da upadneš na manje od 0.2, pogotovo ako budeš kupovao veće količine.

Poslednja izmena:
Ma gde da se zalece... Jedina varijanta je kupiti Ghash-e i prodati ih po istoj ceni ako je moguce cim se promeni diff, pre nego sto cena padne. Opet, ko to kupi lud je ali prolazice to neko vreme.

Ma gde da se zalece... Jedina varijanta je kupiti Ghash-e i prodati ih po istoj ceni ako je moguce cim se promeni diff, pre nego sto cena padne. Opet, ko to kupi lud je ali prolazice to neko vreme.

Juče sam kupio po 0.22, a sad je 0.2261, plus su nešto malo iskopali...ne vidim čemu toliki hejt prema celoj stvari...btw, prodaješ kartice da bi kupio koji ghash, priznaj 😀

Ja sam uzeo po 0.19. Kupio 2.15Gh/s, i par puta dokupljivao 50-100mh/s od izrudarene sume i sad kad bi to sve prodaopo 0.02261 u plusu bi bio 0.11 BTC ili ti 10e. 🙂

I brzine su mi sada 2.36-2.40Gh/s. 😛

Poslednja izmena:
Po 0.19 jos i nekako pa prodati po 0.23+ ako neko kupi 😀. (i mozda bi mogao da menjas potpis, ne kopas vise sa gpu-ima btc odavno 🙂)

Nazad
Vrh Dno