Šta je novo?

Citanje podatka odmah nakon ubacivanja [java]

parafora

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2005
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
opisacu vam svoj problem:
imam GUI aplikaciju pomocu koje mogu da dodajem i citam podatke iz baze.
za prikaz procitanih podataka koristim jComboBox.

ukoliko dodam neke podatke u bazu one mi se nece pojaviti u ovom komboboxu sve dok ne restartujem aplikaciju, a ja bih voleo da mi se to odmah prikaze...

sta bih mogao da uradim kako bih resio problem?

Npr. napraviš odvojen thread koji će na svakih x minuta/sekundi proveravati da li se nešto promenilo u bazi (uporedi poslednji unos u bazi sa poslednjim unosom za koji program zna).

Mada, ako dodaješ unose iz tvoje aplikacije, onda ne vidim problem. Posle dodavanja unosa, pokreneš metodu koja iščitava bazu i ponovo popuniš combo box.

Poslednja izmena:
evo sada cu malo opsirnije da pojasnim problem..
radim u netbeans 6 okuzenju i resio sam bio da isprobam neke nove stvari iz njega..
jedna od njih je binding.. ovo mi omogucuje da bez mnogo muke napravim beanove za oderedjene tabele iz baze i da isto tako vezem za odredjenu komponentu neku tabelu (tj ono sto mi vrati upit u bazu)..
tu dolazim do dela kada mi se ne refreshuje sadrzaj komboboxa za koji sam bindovao odredjenu tabelu iz baze... pomislio sam da postoji neki jednostavni nacin da se ovo uradi ali evo josh uvek ga nisam nasao..

u medjuvremenu resio sam da ipak sam napisem kod za taj kombobox i sam ga refreshujem nakon snimanja u bazu...

sa druge strane siguran sam da postoji neka funkcija koja osvezava kombobox i kada se uradi na onaj prvi nacin, samo jos nisam izvalio koja...

jeste li probali da radite ovako u netbinsu? zanimljivo je....

Okej, moras da uradis dataprovider.refresh u nekom trenutku. Da li pri fokusu, otvaranju strane, drugom tredu..

ovo je pomoglo, hvala

A ako ne zelis da se dva puta obracas bazi (prvo za upis pa onda opet za citanje svih slogova) sto naravno usporava rad (ali je daleko lakse za napraviti), onda nebi bilo lose da upises u bazu slog te nakon toga rucno dodas isti slog u svoju komponentu na formi.
Ali naravno ako mozda je to i previse komplikovanja,mada u visekorisnickim aplikacijama valja razmisljati i u tom pravcu!

Nazad
Vrh Dno