Šta je novo?

cisco informacije potrebne

sreta-steta

Čuven
Učlanjen(a)
12.08.2003
Poena
619
Elem, imam pitanje za drugara. On bi hteo da upise cisco kurs. Nasao je ukupno tri ponude: jedna je u CPU, cena oko 550evra, kurs traje 5 radnih dana i ima nesto oko 50 casova ukupno. Drugi je etf, traje ukupno 280 casova, i pocinje tek u oktobru. I treci je CET koji sa cenom od 1400 ispada iz kombinacije. E sad kakva su iskustva sa CPU-om i ETF-om, tj da li se moze spremiti taj ispit za tih 50 casova, skoro 6 puta manje nego na etf-u ili treba cekati oktobar kada pocinje sledeci kurs na etf-u. Znaci glavno pitanje je u vezi kvaliteta CPU kursa
hvala!

Ako je student onda je bolje ETF, ne koshta mnogo. Josh bolja varijanta je RCUB, ozbiljnije rade nego na ETF...To je shto se tiche novca. Shto se tiche kvaliteta, svuda je slichno, mozda je na ETF-u malo neozbiljna atmosfera ali ajde, shto je najbitnije: mozesh da drndash opremu beskonachno tokom vikenda. A ipak ostaje ona da najvishe nauchish sam..CET i ostalo su malo ozbiljnije varijante...ali ne znam da li dopushtaju da chachkash 'aparaturu' i van chasova...

Poslednja izmena:
najveci problem je tu trajanje kursa. Decko je zaposlen i ako ode na ETF ili VETS to je mnogo duze, verujem i bolje, ali on ce morati da bude "zarobljen" po 16 sati dnevno taj period. Ovako za CPU uzme 5 slobodnih dana i gotovo. Ali samo mi se cini velika razlika u fondu casova, pa sam hteo da cujem iskustva nekoga ko je isao na CPU kurs. Hvala na informacijama!

Na ETF-u su predavanja 2x nedeljno a ne svaki dan. Od toga jedan dan je subota. A i ne vidim problem i kada bi bilo 16h dnevno...

Ja pohadjam u CPU trenutno, svaki dan od 15-18. Kurs traje 5 nedelja. Ako vas jos nesto zanima, pitajte ovde...

@Septimus Pazi, prvo za taj kurs mora da ceka jos 6 meseci. Drugo ako je to 2 puta nedeljno to je onda dosta razvucen kurs, verovatno prilagodjen studentima. A rekao bih da nisi zaposlen cim ne vidis problem u 16h zamaranja mozga dnevno :)

@Falcon E to mi treba! Kakva su iskustva, kvalitet predavanja..... Zasto 5 nedelja, njemu su ponudili 5 dana po 8 sati dnevno, jel to sam biras. Jel to CCNA kurs?

da ne zaboravim: predavac, ako ga preporucujes reci ime.

Poslednja izmena:
sreta-steta je napisao(la):
@Septimus A rekao bih da nisi zaposlen cim ne vidis problem u 16h zamaranja mozga dnevno :)

Ne bih da ulazim u polemiku oko ovoga, nije za javnost. Jedino shto mogu da ti kazem je da ako hocesh da budesh dobar u nechemu, morash mnogo da radish, mnogo odricanja...

Slazem se, ono sto sam ja hteo da kazem se odnosi na to sta ti dobijas od kursa i koliko je sam kurs vredan odricanja. Moje misljenje je da 90% zavisi od iskustva i licnog zalaganja u realnom radu. Kurs je tu da ti da neke najosnovnije smernice i ono najvaznije, papir. E sad mislim da treba da se odabere sto kraci put do toga. Posle je sve na tebi.

Septimus, u kojoj si grupi? Predpostavljam kod Dackovica, CCNA2.

Elem na ETFu je stvarno malo neozbiljna atmosfera, ali ko hoce da radi ozbiljno - moze! Neznam kako je na ostalim akademijama, ali na ETF kad god ko hoce, moze da dodje u ucionicu i da sam cacka rutere i switcheve do mile volje.

Nego nesto mi nije bash jasno uvo u CPU-u. Jel to CCNA? 550e je upola cene. Realna cena je oko hiljadu eura. Barem je tolko na ETF i u RCUB-u, a kolko vidim isto je na VETS-u, dok su popusti za studente. A i trajanje od 5 nedelja je nesto kratko. Po mojoj proceni trebalo bi da traje minimum 9 nedelja (svaki radni dan po 4 sata!).

Poslednja izmena:
Smith je napisao(la):
Septimus, u kojoj si grupi? Predpostavljam kod Dackovica, CCNA2.

Nisam ni u jednoj. "Prerastao" sam. Imam info iz prve ruke.

Smith je napisao(la):
Neznam kako je na ostalim akademijama, ali na ETF kad god ko hoce, moze da dodje u ucionicu i da sam cacka rutere i switcheve do mile volje.

Najbolje i najvishe se tako nauchi. To je najvaznije u tom kursu.

.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno