Šta je novo?

Ciscenje tastature

Mašina za sudove je zakon. Tastatura bude k'o nova.
Samo obavezno je treba dobro osušiti posle. Par sati sunčanja napolju i to je to.

Slazem se da je masina za sudove zakon. Samo posle toga malo skripe dugmici, pa ih treba malo podmazati...

Zakon je da rastavite tastaturu u sitna crevca, potopite sve delove u mlak deterdžent i trljate nekom četkicom. :smoke:

Kad to uradite pojaviće se jedan relativistički efekat... Naime, vi mislite da je broj tastera na tastaturi konačan. Ali nije! Kad počnete da vraćate taster po taster ubrzo ćete shvatiti da koliko god kapica tastera da ste vratili - još toliko vam je ostalo na gomili da montirate. Well, skoro toliko. :d

Inače, nisam probao sa aktuelnom tastaturom, a vreme joj je.

Slazem se da je masina za sudove zakon. Samo posle toga malo skripe dugmici, pa ih treba malo podmazati...

Cistio sam tastaturu, tako da sam skinuo gornji deo sa tasterima, i trljao ih fairiem, pa vodom.... jer su se par tastera lepila od prosute kole...

Naime sad mi ne klize tako lako tasteri kao ranije, da li mogu necim da se podmazu ili sta vec da se vrate u stanje kao novo?

Cistio sam tastaturu, tako da sam skinuo gornji deo sa tasterima, i trljao ih fairiem, pa vodom.... jer su se par tastera lepila od prosute kole...

Naime sad mi ne klize tako lako tasteri kao ranije, da li mogu necim da se podmazu ili sta vec da se vrate u stanje kao novo?
Ako su u pitanju veći tasteri (space, enter, shift...), oni obično imaju jednu čeličnu žicu, koja omogućava da se taster ravnomerno pomera čak i ako pritisnete na jednom kraju (npr. space). Ako ti baš i tasteri slabije rade, onda nečim podmaži delove te žice koji klize po kućištu tastature.

Ja kad sam otvarao moju tastaturu staru 4 godine nad kojom najcesce jedem :)
Unutra je bilo 1 cm sloj naslaga :D
Jedva sam ocistio posle 3 sata mucenja i onda dok sam vracao dugmice polomim zice na space tasteru odem i kupim novu za 10 evra :) ali mi bilo zao 3 sata ciscenja :D

Ja kad sam otvarao moju tastaturu staru 4 godine nad kojom najcesce jedem :)
Unutra je bilo 1 cm sloj naslaga :D
Jedva sam ocistio posle 3 sata mucenja i onda dok sam vracao dugmice polomim zice na space tasteru odem i kupim novu za 10 evra :) ali mi bilo zao 3 sata ciscenja :D
Trebao si da kupiš identičnu tastaturu i da iz nje izvadiš žičicu i ubaciš je u svoju staru, tako ne bi bacio 3h truda :D:D:D

***, i ja prosuo punu solju vrele kafe po logi tastaturici,... i prezivela :) samo sam je okrenuo istresao, osusio i teraj dalje,... mozda je to bilo i nekakvo ciscenje, ali ga ne preporucujem! :)

rastavim tastaturu tako sto odvijem srafove pozadi, izvadim foliju i stampanu plocicu sa led diodama, ubacim donji i gornji deo (sa sve dugmicima, koje ne skidam pojedinacno) u masinu za sudove i ekstra opere.

Probao na staroj i super se oprala i sada na svakoj to radim.
Bitno je da se ne stavlja elektronika u masinu

Ista stvar se i meni desila, samo sto sam ja posle toga kupio Natural 4000 pa me sad strah da je cistim, bojim se da se ne ponovi, pogotovo sto ima malo cudan polozaj i oblik tastera, a sa njom mi bas ne bi bilo svejedno da se to desi ... tako da odlucio sam - ne cistim tastaturu do daljneg :d

Nikad nisam jeo i pio iznad tastature, ali mi zato opadaju dlake sa ruku :D A "odvaljivanje" tastera i stavljanje u masinu za sudove je crazy. Cetka, stapici za usi, magicna krpa...

Sa ruku, kazes? :-devil-:

Ja ionako imam jeftine tastature, ne znam koliko se isplati cistiti. :)

Edit:

Evo, zaintrigirali ste me, ocistio sam tastaturu u roku od pola sata. Skinuo onaj deo sa dugmicima, nisam ih pojedinacno vadio vec ostavio tako. Prvo sam dobro sve to istresao od prljavstine, a onda potopio u toplu vodu i deterdzent i polako cetkicom za zube ocistio prljavstinu. Sve to na kraju isprao pod tusem, osusio i to je to. Cista kao suza. :D

Poslednja izmena:

imao sam zivuljke...nisu gremlini, ali neke bube...male crne...bem li ga koje i bile su mrtve, odmah sam tastaturu izribao dobro...doduse na njoj je bilo materijala da se zapate...i hrane i pica i slatkog :)

sada sam kupio slim tastaturu, pa teze zapada, ali mi je lepljivo pri vrhu...i zapekli su dugmici sa specijalnim funkcijama :D

I ja sam koristio masinu za sudove, jednostavno, lako i brzo, samo treba dugo da se susi posle. nisam primetio da 'skripe tasteri'

Treba to sa masinom za sudove da snimite i stavite na YouTube :p

usisivac na usb kupljen u metrou (200 dinara mislim) dobio sam na poklon :)
Efektno ne radi nikako

Bilo sta od onih "deterdzenata" prskalica za staklo.
Nema trljanja, samo potopis, sacekas i obrises. Skida cak i duvansko zutilo, neverovatno.
Naravno ne skroz, ali se vidi doooobrana razlika.
Meni omiljena stvar za ciscenje tastatura. Naravno prvo ide kompletno rasklapanje :)

PC Cleaner - zakon za ciscenje svih plasticnih povrsina!

Najbolje resenje ti je ciscenje sa alkoholom...ali ne da ga pijes...
Ili...sa kirbijem...mada...

I ja sam koristio masinu za sudove, jednostavno, lako i brzo, samo treba dugo da se susi posle. nisam primetio da 'skripe tasteri'

Najbolje je to raditi leti kad su vrućine. Ostaviš je da se sunča od 10am-3pm i garantovano je suva k'o dren. Ako se dobro osušila, nema šanse da škripe tasteri.

ja mislim bas suprotno, zimi je vazduh suv, ostavis je pored radijatora i gotovo za par dana, letos sam morao da cekam dve nedelje. problem je sto voda udje unutra; a sunce/UV moze da pozuti plastiku ako je stara tastatura.

ja mislim bas suprotno, zimi je vazduh suv, ostavis je pored radijatora i gotovo za par dana, letos sam morao da cekam dve nedelje. problem je sto voda udje unutra; a sunce/UV moze da pozuti plastiku ako je stara tastatura.

Samo u slučaju da je sparina napolju, tj velika vlažnost vazduha, neće se osušiti. A sunčanje od tih par sati ne može da požuti plastiku. Za to treba dosta sunčanja. :d
Ja sam tako nekoliko tastatura osušio, i nisam imao problema.
Dobra je i tvoja ideja sa radijatorom, samo duže traje...

a kako cistiti wireless tastaturu ?

Wireless krpom.

Kao i svaku drugu, istreses je lepo i izbacis sav susam, trepavice, prasinu, semenke i ostalo iz nje :D a onda je lepo prebrises i to je to.

Nazad
Vrh Dno