Šta je novo?

Ciscenje tastature

Neko rece Glass MER. I ja tako. Ne otvaram je. Naprskam je Merom, pa uzmem magicnu krpu i dobro je obrisem, pa onda nekom cetkom izmedju tastera. I na kraju kompresorom izduvam zaostali MER. :d

Poslednja izmena:
Koje sredstvo je najbolje za podmazivanje tastera na tastaturi?

Verovatno WD-40, najbolja stvar za podmazivanje i ostale rabote ikada izmisljena! ,)

A sto ne pokusate da perete tastaturu Coca-Colom, toliko je dobra da ce verovatno izbrisati i natpise sa tastera! :p:d

Ja moju čistim, tako što vadim sve dugmiće, pa onda svaki taster ponaosob obrišem krpom i alkoholom, pa onda popijem 4-5 piva da se odmoprim, onda je izduvam kompresorom i na kraju poredjam tastere.
A onda ih sutradan ponovo vadim i premeštam na njihova prava mesta, jer sam od onih piva zaboravio raspored...:D

"And that's how you play the game!!!" Philip J. Fry:smoke:

Poslednja izmena:
Voda i sapun FTW

Ja moju čistim, tako što vadim sve dugmiće, pa onda svaki taster ponaosob obrišem krpom i alkoholom, pa onda popijem 4-5 piva da se odmoprim, onda je izduvam kompresorom i na kraju poredjam tastere.
A onda ih sutradan ponovo vadim i premeštam na njihova prava mesta, jer sam od onih piva zaboravio raspored...:D

"And that's how you play the game!!!" Philip J. Fry:smoke:

Pa lakse je i brze rasklopiti tastaturu i u lavoru je oprati toplom vodom i sapunom, uz koriscenje cetkice za nokte, cetkice za zube i par magicnih krpa.

Ja sam od prethodnog posta rasklopio 4 klasicne bele tastature (dve su bile na neki klik sistem, a druge dve su bile zasrafljene), i oprao ih i spolja i iznutra. Obrisao, ostavio da se osusi i sastavio, i svi tasteri rade normalno kao i pre, a razlika je ocigledna :banana:

Skoro sam zalio desni deo tastature Logitech G11 sa 3 deci nes kafe frka ludilo curi na sve strane.:zgran:
Iskustva sa rasklapanjem tastatura imam ali sa ovom se jos nisam upoznao.
Trebalo je raditi na brzinu posto 3 deci nije malo, sve pliva.
Ona se rasklapa prvo srafici ispod pa se skine gornja maska/okvir
pa onda srafovi ispod te maske i tako lagano dok nepocne sve samo da silazi
usput otkrijem da ima zastitu protiv prosipanja tecnosti, samo je kapljica bila sa unutrasnje strane.
Tako cela tastatura rasklopljena obrisana alkoholom & krpicom a deo sa dugmicima u kadu i tusem i cetkicom ribanje.
Bele tastature sam rasklapao i isto u kadu ribanje.

A sto ne pokusate da perete tastaturu Coca-Colom, toliko je dobra da ce verovatno izbrisati i natpise sa tastera! :p:d

DA da posle coca cole nestaje korozija kamenac i sve i coca colom se topi celik ...
Oce to

Oce i dzigericu koka-kola da pojede....

Elem,rasklapanje i cetkom ribanje.Ko nezna raspored dugmica posle 1000 postova,neka razbije kompjuKter,a i digitron pride,i neka vise ne trosi vreme ulud.Moja tastatura ima i scroll sa strane,
elite.jpg
tri miliona dugmica i tako to,ali stvarno,od povrsnog ciscenja nema nista,mora to da se fino rasklopi i sredi.Ne zelite da znate koliko je smaranje na ovoj tastaturi namestiti ovaj mali scroll........poje'e zivce garant.Jedina razlika koji moja ima je sto mi je veliki enter i ima YU layout.

Rasturim celu tastaturu, svu plastiku pobrisem mag. krpom i vodom, dugmice stavim na krpu i iznesem na terasu da se susi, velike plasticne delove okacim stipaljkama na strik i kada se sve lepo osusi, sastavim i to je to.

A kako čistite tastaturu na laptopu,obzirom da je malo nezgodno (za mene previše rizično) rasturiti tastaturu i povaditi tastere?

Četkom za farbanje, kompresorom (mada je ovo drugo rizično za lošije tastature, ali moj hp to sasvim lepo podnosi.

Pa ne računam tastature na kojima se jede burek , gulaš i slični specijaliteti.

Ovo je za tastature koje funkcionišu u normalnim uslovima, ispod čijih tastera se nakupi prašina, eventualno poneka mrvica od grisina... Znači ništa lepljivo.

Poslednja izmena:
Pa ovo kucam sa laptopa koji imam godinu i po dana, i povremeno mu tastaturu čistim četkom, ponekad i kompresorom, i nema ništa ispod tastera, čisto je. Sve zavisi u kakvim uslovima se koristi. E sad, sigurno utiče i to što ne pušim, jer se duvanski dim lepi na sve i lepi prašinu na sebe, a to teško da se može očistiti četkom i kompresorom. Sve zavisi od uslova u kojima se laptop koristi.

Poslednja izmena:
Munja je pitao za laptop tastature, pa mu za to i odgovaram. A za klasične tastature si u pravu, njima se nahvata prljavsitna sa strana, posebno se vidi na belim. Ja običnu tastaturu izduvavam kompresorom, a kad se isprlja rastavim je, natopim krpu izbeljivačem (varikinom) i očistim, posle bude savršeno čista.

Da zato sam i pitao nije mi baš svejedno da vadim tastere sa laptopa.Znači najbolje rešenje je neka četkica,eventulno malo vlažna krpa i usisivaš na izdvuvanje?

Oprao sam moju G-700 i sad vise od nje nema leba.Mesa slova,neka slova uopste nerade.Sta radim ?

ma ja imam komplet mx5000 laser
mx 5000 tastaturu.
problem je sto ne mogu tek tako da je potopim jer ima neki sugavi lcd

Brate mili, pa nije ni mislio da bucnes tastaturu u vodu tek tako. Prvo je lepo rasklopis kompletno, pa je pravilno "okupas"...

Nazad
Vrh Dno