Šta je novo?

Ciscenje tastature

Kikibgd

Slavan
Učlanjen(a)
07.04.2007
Poena
350
Vec duze vreme pokusavam da ocistim tastaturu ali me neide
najbolji slucaj je ispao kad sam vadio dugmice.
jer znate vi neki nacin da ocistite tastaturu?
koristio sam neka sretstva ali jednu tastaturu sam vec pokvario.

Ja joj skinem gornji deo sa sve tasterima, i onda u vrelu vodu, deterdzent, CIF itd..

Osusim, zasrafim, i to je to.

Ja sam svoju rastavio i cistio krpom natopljenom obicinim izbeljivacem (varikina). Odlicno cisti!

ma ja imam komplet mx5000 laser
mx 5000 tastaturu.
problem je sto ne mogu tek tako da je potopim jer ima neki sugavi lcd

Poslednja izmena:
jedete burek na tastaturi, pa ne moze usisivacem/magicnom krpom i etanolom?

da stvarno kako uspete da je umusate toliko i zatrpate komadima hrane??! kod mene radi povremeno usisivac (onaj sto duva) i obicna slikarska cetka, ponekad krpica i to je to...

Ja moju nikad ne cistim. :d
Pa ne volim burek,sta cete. :d

Nije samo burek, ima i kikiriki, kifle, hleb, noblice, domacica, plazma, pardon grisine ( sa kikirikijem )... :D

Tastatura Logitech DeLuxe ( ona skroz obicna ), crna je fabricki, nije toliko prljava, jos se vide bela slova. :D

ma ja imam komplet mx5000 laser
mx 5000 tastaturu.
problem je sto ne mogu tek tako da je potopim jer ima neki sugavi lcd
Pa ne potapam ni ja... uzmem i ribam je krpom sa izbeljivacem.

jedete burek na tastaturi, pa ne moze usisivacem/magicnom krpom i etanolom?
Nije masna... niti jedem na njoj. Prasinu izduvam kompresorom, ali problem je sto od koriscenja i prasine plastika pozuti, a nije glatka, vec ima neku teksturu, pa se mora ovako.

Nije samo burek, ima i kikiriki, kifle, hleb, noblice, domacica, plazma, pardon grisine ( sa kikirikijem )... :D
Dosta bre! Ide mi voda na usta, ima da natopim tastaturu :p

Sto spominjete burek sad mi se bas jede???:p

:cuss:

Ja lepo vlazna krpa sredstvo za ciscenje sanitarija (WC solja) jer i onako tastatura ima vise bakterija od WC solje ... usisivac za prasinu izmedju ...
Nepada mi na pamet da skidam sve tastere nisam lud ...
ljudi koji jedu burek iznad tastautre neka je ciste u sudoperi zajedno sa posudjem... heheh

kod mene je pre u tastaturi bilo zemlje, uglja, hrane za dan-dva da se izdrzi itd

Izvadio sam sve tastere par puta presao alkoholom sve povrsine, e da pre toga sam uzeo neku staru cetkicu za zube i iscetkao prostore izmedju tastera, svaki taster alkoholom.... Trajalo je 2 sata, posle toga - ko nova ...vredelo je :)

Ja koristim cetku za farbanje blago poprskanu MER Glass-om.

Ja je samo povrsinski cistim, a kad pocne da koci da treba unutrasnje, brate kupim novu :D Mislim za 8 evara...

Ja je samo povrsinski cistim, a kad pocne da koci da treba unutrasnje, brate kupim novu :D Mislim za 8 evara...

Mislim, sebe volim malo vishe od toga da kupujem bilo shta shto nonstop imam u rukama za 8 evra.

Ako je mnogo prljavo, otvorish, izvadish sve "delove na struju" ostatak potopish u mlakoj vodi sa deterdzentom, trljanje, ispiranje, sushenje... Sastavish i imash tastaturu kao novu.

Mašina za sudove je zakon. Tastatura bude k'o nova.
Samo obavezno je treba dobro osušiti posle. Par sati sunčanja napolju i to je to.

meni jednom u servisu bilo dosadno pa sam uzeo da popravlam tastature. (dokon pop i jarice krsti)
8/8 su bile prelivene sokom ili kafom, i 7/8 su proradile posle pranja. oprao sam im cak i folije sa kontaktima, i ostavio da se osuse 1 dan. ona jedna nije proradila, jer joj je kafa pojela kontakte.
mislim da je najbolje sredstvo za pranje matirane, teksturirane, perforirane plastike neka od onih pena za ciscenje kompjutera. kada je naprskas ona krene da peni i da izvlaci prasinu iz pora i onda je lako obrises. naprskas svuda oko lcd-a, obrises i ostavis sat dva da se susi i bice super.

inace kada smo kod prljavstine iz tastatura, mislim da su u firmama na prvom mestu susam i spajalice.

Mislim, sebe volim malo vishe od toga da kupujem bilo shta shto nonstop imam u rukama za 8 evra.

Ako je mnogo prljavo, otvorish, izvadish sve "delove na struju" ostatak potopish u mlakoj vodi sa deterdzentom, trljanje, ispiranje, sushenje... Sastavish i imash tastaturu kao novu.

Meni ova ergonomska A4Tech perfektno zavrsava posao, sminka poput onih LCD ekrancica i sl. mi zaista ne treba :) Lagana je, plitka je i najbrze kucam na njoj, sto ce mi bolje :)

Ja moju samo usisam. Posle 10+ godina bojim se da je otvorim, mozda je unutra nesto evoluiralo pa ne zelim da me napadne, jer ipak u radiju zive mali ljudi. ;)

kod mene je pre u tastaturi bilo zemlje, uglja, hrane za dan-dva da se izdrzi itd

Izvadio sam sve tastere par puta presao alkoholom sve povrsine, e da pre toga sam uzeo neku staru cetkicu za zube i iscetkao prostore izmedju tastera, svaki taster alkoholom.... Trajalo je 2 sata, posle toga - ko nova ...vredelo je :)

Nova tastatura Genius kb-06 black kosta oko 300din, sjajna je, bez zezanja,radim na njoj intenzivno vec 3god i super je.

a ima i ova za 1.35EUR:
http://www.itsvet.com/proizvod/zito-kb-1807/comp_comp_keyboard/316/345

tako da, covece, makar je menjao jednom nedeljno (100din!!!), ne bih gubio DVA SATA na ciscenje stare vadeci tastere, pa da je Bil Gates licno pisao slova na tasterima levom rukom preko desnog uveta!

Poslednja izmena:
Ja sam moju par puta prao u masini i nisam primetio neke probleme...Jedino ,posle kad stisnem "num enter" a ono ustvari "Esc".Hm,mozda se nesto prespojilo?
Mada,dobro,moze i usisavacem(onim sto duva:d)...
P.S.100 poruka,malo li je...???

Demontiram je skorz i ocitim u vrucoj vodi dugmice i ostale plasticne delove.
Plastificiranu plocu ne diram. Nikad mi se nije desilo da je unistim.

Ja koristim tastaturu iz 1996. sve do dana današnjeg. Chicony .. naviklo se, strava je i super radi :). E sad ... šta da vam pričam o prljavštini :D

Prvo uslikam tastaruru zbog rasporeda dugmica, onda ih lepo sve povadim na peskir po redu.

Sve ocistim vodom sa malo deterdzenta za sudove i prebrisem magicnom krpom.

Sklopim nazad i to je to.

kako najlakse ocistiti appple keyboard :)

.....za moju slavu tastatura se napila i koka kole i rakije i vina....mislio sam da nema leka...rasklopio je...precistio i isprskao sprejom za kontakte. U principu posle je sve radilo ok sem desnog "shift-a" koji se povremeno bagovao.

Mora i tastatura malo da se omrsi, red je :D

Ja moju jednom mesecno skroz ocistim. Rasrafim je skroz, povadim sve dugmice, jedno po jedno, i gornji deo potopim, a dugmad etanolom...

Nazad
Vrh Dno