Šta je novo?

Ciscenje Ekrana...

ivo.r

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
649
Ljudi šta koristite za čišćenje ekrana ?

Samo blago navlazenu "magicnu krpu", ali ne onu "cupavu" (obicnu) nego glatku (Vileda), pa poliranje sa suvom istom :)

Ma kakvi, nista, samo huknes u monitor i zamaglish ga a onda onom plavom suvom magicnom neznom krpom, polako brises monitor.... Moze i posebna patentirana cetkica koju koristi Gedza... Nista bolje od ljubavi prema svom lepom monitoru...

Mer Glass- efikasno sredstvo za ciscenje stakla + obicna gaza - fenomenalna kombinacija. Pokusavao sam sa svim drugim i ne valja, uvek ostaju mrlje. Pokusavao sam i suvim krpama ali masnoca ostaje a ovo sredstvo i jeste predvidjeno za ekrane, nije skupo, kupuje se na litar u samoposlugama i ima strcaljku. Ne brini da li ces da upropastis monitor - ja ga stalno koristim jer se uvek neko nadje da ostavi otisak na mom monitoru.

Ma krpa i sredstvo za pranje stakla (bilo koje) pa posle (neko vec rekao) poliranje suvom glatkom krpom!!!

Mada sam danas video da ovaj trinitronac kosta 260DM, pa rekoh nek se ovaj zaprlja posle cu samo da kupim drugi :)

drapin je napisao(la):
Samo blago navlazenu "magicnu krpu", ali ne onu "cupavu" (obicnu) nego glatku (Vileda), pa poliranje sa suvom istom :)

Ma to sam i probao, doduše "običnom" magičnom, i ide prilično teško uz dosta razmazivanja. Koja je to Vileda, tj. koji model? Imam jednu njihovu svetloplavu od nekog drž_ne_daj materijala koja se izuzetno pokazala protiv magljenja stakla u kolima :) Možda bih mogao sa njom da probam.

Ma najbolj je ona svetlo plava vileda sto ima plisanu povrsinu, lici na malo peskirche. Malo huknes i obrises, ko sto max rece. Ne treba nikakva tecnost(osim ako ga ne zalijes pivom na lan partiju :)

BTW, pitanje :

-Kako se zovu igraci na LAN partijima?
-Lanad :)

Magična krpa mada sam primetio da ne može da skine delove gde je ekran bio naslonjen na stiropor. Na tim mestima uvek ostane krug koji nestane kad se osuši ekran...

Kvalitetni monitori imaju "premaz" koji koristi da ublazi refleksiju ekrana. Ta suptanca se razlaze pri koriscenju hemikalija i "guli" upotrebom ostrih predmeta ili grubih krpa. Ciscenje vrsiti iskljucivo Mekanim pamucnim materijalom, bez hamijski aktivnih suptanci. Nema fleke (pri normalnoj upotrbi) koju huktanje i pamuk ne mogu da skinu sa ekrana. Prvenstveno treba biti disciplinovan i ne pipati rukama ekran (zasta sluzi kursor?) i samo brisati prasinu, koja se lako skida.

Specijalni Compaq paketic. Dve papirnate krpice. Jedna sa nekim sredstvom natoljena (kao mokre papirnate maramice), i jedna suva za posle mokre. :D

P.S. Pozdrav za najdebljeg. :wave;

Gedza je napisao(la):
Kvalitetni monitori imaju "premaz" koji koristi da ublazi refleksiju ekrana. Ta suptanca se razlaze pri koriscenju hemikalija i "guli" upotrebom ostrih predmeta ili grubih krpa. Ciscenje vrsiti iskljucivo Mekanim pamucnim materijalom, bez hamijski aktivnih suptanci. Nema fleke (pri normalnoj upotrbi) koju huktanje i pamuk ne mogu da skinu sa ekrana.

To za hemiju i premaz znam, zato sam i koristio samo blago navlaženu krpu (da ne bih huktao pola sata). Međutim fleke se skidaju veoma teško i imam utisak da se samo razmazuju.

Prvenstveno treba biti disciplinovan i ne pipati rukama ekran (zasta sluzi kursor?) i samo brisati prasinu, koja se lako skida.
Lično, o tome strogo vodim računa, ali uvek se nađe neki "zemljoradnik" koji mora malo da pokazuje malo prstima. :mad: Reč je izgleda o patološkoj pojavi pošto bilo kakve molbe/opomene ne daju efekta.

ivo.r je napisao(la):
Lično, o tome strogo vodim računa, ali uvek se nađe neki "zemljoradnik" koji mora malo da pokazuje malo prstima. :mad: Reč je izgleda o patološkoj pojavi pošto bilo kakve molbe/opomene ne daju efekta.

takvima svakako uvek moras da podviknes da bi skapirali o cemu se radi...

mislim da ne treba preterivati sa brigom o ciscenju [mislim na ono kao koji model krpe i sl...]...zar nije dovoljna pamucna krpa[gace, majica...] i obicna voda - em ne rastvara, em ne grebe...

majka je napisao(la):
takvima svakako uvek moras da podviknes da bi skapirali o cemu se radi...

Ma nekima ni to ne vredi. :(

mislim da ne treba preterivati sa brigom o ciscenju [mislim na ono kao koji model krpe i sl...]...zar nije dovoljna pamucna krpa[gace, majica...] i obicna voda - em ne rastvara, em ne grebe...

U principu jeste, tako nekako piše i u uputstvu, ali i sa vlažnom pamučnom i "magičnom" krpom čišćenje ide prilično teško, pa reko' da možda li negde grešim.

ako ste sve premaze prethodno uklonili/izgubili tokom prethodnih brisanja/godina,alkohol od 90% i bilo koje dve krpe rade posao.

Uzmi tecnost za pranje sudova. Tako se skida nikotin i masni prsti.

Uh da nije jaka ta tecnost za sudje, ma uzmi ti obicnu krpu i udri :D

Ma kakva tecnost za sudje, slabo je to, samo Panol pasta resava probleme. :p :D

WC papir

Evo ih moja iskustva... uzmem neku obicnu cistu krpu, pokvasim je, i dobro istrljam monitor. Zatim uzmem WC papir i u dva poteza sa desna na levo obrisem sve kao brisacem. Sve bude savrseno, ko bebina guza.

Pointer je na WC papiru, probajte ga za zavrsno ciscenje... ja cvikere stalno i samo sa njim brishem.

Haha pa ti si bash neki siroma kada koristis taj papir, ma daaaj Geek-u jel ti to ozbiljno? ;)

Re: WC papir

Ja ne znam cime vi prljate te ekrane kad ih je toliko tesko ocistiti. Ja takodje prvo 1/3 ekrana obrisem vodom pa onda obicnim WC papirom (trljajuci, ko kad iskusne domacice peru prozore) i ne znam sta je tu smesno, mekan jeste:) . To odradim za svaku trecinu ekrana jednom do dva puta nedeljno i moj monitor je u odlicnom stanju!

Pozdrav:)

Problem sam rešio makar za sada. :)
LM, iskopah fenomenalnu, nikad upotrebljenu, pamučnu krpu koju je keva dobila uz neke Madras cipele bog_te_pita kad. Krpa je neviđeno meka i povelika tako da sam jedan kraj pokvao i krenuo da čistim, potom sve prešao suvim delom. Učinak fenomenalan :)

Amon_Ra je napisao(la):
Haha pa ti si bash neki siroma kada koristis taj papir, ma daaaj Geek-u jel ti to ozbiljno? ;)

Probaj, pa ces i ti biti siroma' :)
Ako sam ja lud nije i omnik ;)

ivo.r je napisao(la):

Kada smo vec kod patoloskih pojava
Da li vam se desilo da u toku razgovora na temu racunara rukama pokazujete tastere sa tastature npr Ctrl,Alt Del ili ctrl C ctrl V etc...
Povremeno se zabrinem za svoje zdravlje
A tek dok sedim za racunarom , pricam s nekim i krenem kursorom misa da mu pokazem nesto sto se nalazi na zidu ispred nas....
Strasno
Mislim da je vreme za odmor:)
Ajd...

Shale je napisao(la):
Kada smo vec kod patoloskih pojava
Da li vam se desilo da u toku razgovora na temu racunara rukama pokazujete tastere sa tastature npr Ctrl,Alt Del ili ctrl C ctrl V etc...
Povremeno se zabrinem za svoje zdravlje
A tek dok sedim za racunarom , pricam s nekim i krenem kursorom misa da mu pokazem nesto sto se nalazi na zidu ispred nas....
Strasno
Mislim da je vreme za odmor:)
Ajd...

Hehe, ti ces se za koju godinu pretvoriti u taj kursor od misa i komuniciraces sa ljudima samo preko ikonica... :D

E, ljudi, svaka vam cast. Nisam se ukljucivao u thread do sada, ali kada sam video da se rasprava rasplamsala ... :)

Elem, ni meni nije jasno odakle vam toliko prljavstine na monitoru (in the first place) ? Pogotovo tih fleka i "masti" ? Masne delove krmenadle u kraj tanjira, ne na ekran - nisu ga zato pravili ravnim, pobogu :D Gostima se ostavi upozorenje "Mole se posetioci sa burekom da odrzavaju distancu 50cm od monitora" ;)
"Magicna krpa", pola navlazena, pola suva, rula.

Meni je, inace, tastatura vodila na listi problema sa ciscenjem; skupljala je sve od susama do pepela (dok nisam ostavio cigare). Tasteri se i ciste, ali ko ce to non-stop otvarati da istrese entropiju napolje ?

silverglider je napisao(la):
Meni je, inace, tastatura vodila na listi problema sa ciscenjem; skupljala je sve od susama do pepela (dok nisam ostavio cigare). Tasteri se i ciste, ali ko ce to non-stop otvarati da istrese entropiju napolje ?

Nadam se da ne drzis komp u kuhinji; u suprotnom savest mi nalaze da te upozorim da se po bon-tonu ne jede za kompom :D (iako ja to sad upravo radim, ali bar sam pedantan :))

A sto se monitora tice, nema dva misa i kursora pa da ti pokazuje nesto, nego prilepi prs' pa se umasti. A koza je po defaultu znojava i delimicno masna...
Znate ono kad prikljucite dva misa, jedan na USB, drugi na ps2, pa mozete da pomerate kursor sa oba istovremeno... moram da nadjem nesto sto ce da mi omoguci dva kursora... zamislite kakva bi to *******cija bila :D

Geek_master je napisao(la):
Znate ono kad prikljucite dva misa, jedan na USB, drugi na ps2, pa mozete da pomerate kursor sa oba istovremeno... moram da nadjem nesto sto ce da mi omoguci dva kursora... zamislite kakva bi to *******cija bila :D
uuu, ideja zvuci opasno boom
jel postoji stos da rade 2 kursora odjednom?
Da napravimo turnir u Minesweeper-u :D

Nazad
Vrh Dno