mislim, ne znam,... hajde recite mi koje to ventilatore imate koji su toliko kvalitetni, skupi, nedobavljivi ni na koji nacin, sta ja znam vec,...? a da za iste nema zamena, odnosno da se nabavi isti takav, da se zameni nekim slicnim koji, iako malo losiji mozda, radice bolje od podmazanog, ili ne postoji pasivno resenje koje bi hladilo isto ili bolje,...
Ali, i ako nadjete takav primerak ventilatora cemu razglabanje o podmazivanju na toliko strana? Sve je to dovelo da ce ljudi sada podmazivati i one najbudjavije, najeftinije ventilatore,.. sto je cista glupost.
A da vam ispricam onda nesto, moze se povuci paralela. Ujak u americi ima auto servis i on kaze da kada dodje auto sve sto je u kvaru ili sto je vreme da se zameni menja novim originalnim rezervnim delom. zaprepastio se kada je video kako se kod nas radi. kod nas se "podmazuje" tj. popravljaju rezervni delovi odnosno pokvareni deo sa kola, kod nas se mesaju delovi prave frankestajni,... E toga tamo nema. Ako kojm slucajem uradi tako nesto i desi se neka nezgoda kriv je on u servisu zasto nije stavio nov odgovarajuci rez. deo. Normalno! Jeste da je Amerika, standard prc-mrc, ali ovde mi pricamo o ventilatorima. Kao sto neko rece ovde sta bi radili da otegne papke neka skuplja komponenta?