Šta je novo?

Ciji CD RW(medij) da uzmem ?

Grunt

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2002
Poena
690
Oko CD R diskova se vec dosta raspravljalo mene sada interesuje ciji CDRW da uzmem mislim na medij ! Imam Sony CRX210E1 sa kojim diskovima bi se on lepo slagao i koliko puta otprilike na neki CDRW moze da se snima/brise ??

Ja sam uzeo ovaj noviji Verbatimov Hi Speed CDRW [8X-10X, 700MB] i odlicno radi, nemam zamerki.

Koliko si ga platio i koliko mozes puta da presnimis jedan disk ?

Ja sam uz prvi recorder dobio jedan HP disk i taj je riknuo posle 20-30 formatiranja, a od tada (98. godina) mi vise nikada nijedan nije crkao. Imam neke koji su prerezivani trocifren broj puta i sve i dalje radi OK.
Imam 4-5 Verbatima 650@4x, nekoliko Verbatima 700@4x i 10 komada 700@high speed i sve ih u zdrvlju koristim vec godinama :wave;

E, da, nedavno sam kupio i jedan Smart Buy 700@high speed, ali sam ga prerezao tek 2-3 puta pa ne mogu nista da kazem o tome kakav je disk.

Verbatima od 700 za High speed je bilo u Merkatoru za 113 dinara koliko se secam, a inace su nesto preko 2e da ih ovako negde kupis.

Verbatime Data Life Plus (Hi-Speed 8-10x, 700MB) su mama, ali su malo skuplji... Moze posluziti i SmartBuy

Jos jedan glas za Verbatim

Grunt je napisao(la):
Koliko si ga platio i koliko mozes puta da presnimis jedan disk ?

Cini mi se da je bio tu oko 200din, mada je neko rekao da ga je video u Merkatoru za 150. Veruj mi da ne znam koliko puta moze da se pise/brise, ne koristim ga nesto dugo.

Jos jedan glas za Verbatim. Mada imam i neki Maxwell koji isto tako radi odlichno.

Amon_Ra je napisao(la):
Cini mi se da je bio tu oko 200din, mada je neko rekao da ga je video u Merkatoru za 150. Veruj mi da ne znam koliko puta moze da se pise/brise, ne koristim ga nesto dugo.

U Merkatoru je bio 113, ali nema vise. Trebalo bi da im stigne ove nedelje.

Jos jedan glas za Verbatim :)
Verbatim 700MB HiSpeed 10x ima za cini mi se 165din u trznom centru preko puta ETF-a, a kod Slobodana (u blizini) za 2,5€ na komad...

SmartBy

Smart RW, 12x sertifikovani. 68din
Ranije sam koristio Verbatime, bili su OK(jedan je riknuo posle mesec dana).
Sada koristim Smartove, duplo su jeftiniji i nista gori. Narocito su mi simpaticni i prakticni oni Mini:D

CD-RW

<Smart RW, 12x sertifikovani. 68din>

Gde ima da se kupi?

Re: CD-RW

Laki je napisao(la):
<Smart RW, 12x sertifikovani. 68din>

Gde ima da se kupi?

I mene to takodje zanima.

ja imam 4-5 komada Princo 10x 700 MB i rade savrsheno :)

Swiper je napisao(la):
ja imam 4-5 komada Princo 10x 700 MB i rade savrsheno :)

Jos ih nisam dovoljno izgustirao pa da mogu nesto da tvrdim u vezi njih, ali su stvarno DZABE(cca 28din na stapu).

BokiPK je napisao(la):
Jos ih nisam dovoljno izgustirao pa da mogu nesto da tvrdim u vezi njih, ali su stvarno DZABE(cca 28din na stapu).

Cekaj malo, Princo RW na stapu 28 dinara ??:boom:

OK po vasim pricama Verbatim je kralj ali i ostali su super :)
Inace 28Din za RW diskove je stvarno MALO makar bili i na stapu :)

Info

Mala ispravka:
- SmartBy 700MB, 4-12x je 69din
- RW na stapu je 25din, ali NIJE Princo. Najverovatnije je Samsung, 4x, 650MB i koshta 25din!!!

Ako ih koristish za backup onda pre Verbatim ( cisto zbog imena ) Ostali su tu negde, ali nemaju ime. Tako se to gleda:(

Grunt je napisao(la):
OK po vasim pricama Verbatim je kralj ali i ostali su super :)
Inace 28Din za RW diskove je stvarno MALO makar bili i na stapu :)
Naravno da je Verbatim kralj (barem od onoga sto ima kod nas da se uzme) + HiSpeed. Inace lik preko puta ETF-a mi je pominjao da treba da mu stignu 16x diskovi, ali od tog obecanja je proslo vise od mesec dana i nista, a vec su se pojavili 24x :(
Ako pogledate strane forume i sajtove videcete da je Verbatim u samom vrhu sto se RW-a tice. CD-R diskovi im spadaju u B i C klasu, ali su RW A klasa (cisto informacije radi kod nas se tesko nalaze CD-R A klase, jer su veoma skupi, pa samim tim i neinteresantni za nase trziste za razliku od C i D, pa cak i E klase :rocket: ).
Mislim da 2.5€ nije mnogo za 700MB 10x (pa ne kupuje se to svaki dan na kolicine od xxx komada), pa se isplati platiti malo vise u odnosu na neke 4x slabije modele, jedino treba voditi racuna o tome da li rezac podrzava HiSpeed diskove, a ako ne ima i Verbatim 4x. Inace mogu se naci kod nas i 4x i 10x, oba u varijanti 650MB i 700MB.

Crni je napisao(la):
Naravno da je Verbatim kralj (barem od onoga sto ima kod nas da se uzme) + HiSpeed. ...Mislim da 2.5€ nije mnogo za 700MB 10x ...

A ja ti tvrdim da je to PREVISHE.
Znam i Tajvanske cene, znam i koliko iskoshta dok dodje dovde, i kolko se ko ugradjuje izmedju! Kad su one mini modele prvi put uvezla gospoda iz jedne firme odredili su npr. cenu od 50din. E kad su ukapirali da je to "jeftino" podigli su cenu za cirka 25%.
Aman, izvesna firma u Nishu prodaje 700MB Verbatime po 130 i kusur din. I to sa pristojnom zaradom. Naravno, drugi ih uzimaju po dilerskoj ceni pa prodaju za 160!

BokiPK je napisao(la):
A ja ti tvrdim da je to PREVISHE.
Znam i Tajvanske cene, znam i koliko iskoshta dok dodje dovde, i kolko se ko ugradjuje izmedju! Kad su one mini modele prvi put uvezla gospoda iz jedne firme odredili su npr. cenu od 50din. E kad su ukapirali da je to "jeftino" podigli su cenu za cirka 25%.
Aman, izvesna firma u Nishu prodaje 700MB Verbatime po 130 i kusur din. I to sa pristojnom zaradom. Naravno, drugi ih uzimaju po dilerskoj ceni pa prodaju za 160!
Ma slazem se da se dileri papreno ugradjuju, narocito sto su svi manje-vise 5-6 ruka, pa kad svako doda po malo.... ctp;
...ali kad nema jeftinije: daj sta das :(

Nazad
Vrh Dno