Ma laganice , preporucljivo je napraviti prvo single stage.
Pronadji otpad negdje u blizini mjesta gdje stanujes i potrazi neki frizider iz koga mozes izvaditi kompresor.
imas li uopste sav alat ?
Vakumpumpu ?
Autogen za tvrdo lemljenje ?
Sta je sa evapom , ko ti ga pravi ? koji princip si zamislio
Ukoliko ti treba Evap'a mogu nabaviti povoljne Chilly1 kopije.
Ukoliko se odlucis za neki R22 kompresor preporucljivo je onda koristiti Propan kao medijum da nebi morao menjati ulje za R134 ili R507
Sto se tice nabavke novog kompresora ja ti mogu nove Danfose jeftino nabaviti i poslati iz svabije ukoliko mozes da uplatis novac na ziro racun.
Danfoss NL11F bi te kostao 120€ + 25€ transport
poz...
Heh, s obzirom da sam isparivač dobio besplatno [točnije, napravljen je besplatno; uglavnom, to je steper, kao stari kayl-ov (sa XS-a član) evap] a trenutačno se nema novaca za drugi (a koliko vidim, vani su po 70-80€+poštarina, s time da su svi kopije chilly1-a) ovaj prvi primjerak mora biti "savršen" - pod time mislim da mora raditi bez problema.Flexi cijev i kapilaru od 0.031" su mi poslali momci iz Engleske (svaka im čast na tome

). Kod nas ima kapilara samo od 0.026", a to je relativno pretanka kapilara

Filter sam nabavio kod nas, kondenzator je od 0,95KW, motor + lopatice za njega. Cijevi su od 3/8" i 1/4". Velim, samo kompresor fali.
Hvala ti Miško, ali kao što vidiš, to mi je za skoro duplo skuplja solucija, s time da su takve cijene (možda kojih 10€ više) kod nas. Dečko iz Austrije mi je ponudio 100€+poštarina s time da bih od njega onda uzeo i kvalitetne termometre
Pribor, za rezanje cijevi, spremnici kisika i acetilena (posuđuje susjed

) su napunjeni, bakrene žice za lotanje su tu, rezači za cijevi i kapilaru, za savijanje cijevi + eventualno majstor sa 25 godišnjim iskustvom u lotanju i klima uređajima je tu za pomoći oko lotanja isparivača - pošto imam samo jedan, njega će zalotat majstor, ostalo delam ja
Vakum pumpa, 95 mikronka (mislim da sam dobro rekao) samo čeka da nešta izbaci
Plin, R290 ali on je zapaljiv, R404a mi se za sada čini kao najbolja opcija (najbolji od svih meni dostupnih). R134 je tu za svaki slulčaj (njega se definitivno ima za 4 fazna

)
Nemam one potrebne certifikate za kupiti plinove pa sam morao (osim ovog R134a) tražiti alternativne načine nabavke.
I to mu je povoljno, sto da ne, ispitana varijanta, samo "iskopira" necije resenje 1:1 i ima da radi, nema potrebe za istrazivackim radovima.
Heh, niti jedno fazno nije potpuno isto. Neki rade po tom principu, ali ja pošto je to prvi moj pothvat, nemam pojma niti što očekivati

Neka drži -25°-30°C na evapu pod 180W load-a i neka nema povratka tekućine u kompresor i ja zadovoljan. Sve bolje od toga je samo veće zadovoljstvo.
A onda se idem šetat po kućama i OCat ljudima kompove
EDIT:
evap: