Šta je novo?

China brand phones (gde, kako i šta kupiti, reklamacije, modeli i utisci, sve drugo)

Samo da javnem par opaski u vezi JIAYUa.
Ekran je perfektan zaista, međtim osvetljenje istog treba držati isključivo na max ili jedan podeok ispod toga kako bi se održao kvalitet prikaza inače, cela slika ekrana dobije neku rozikastu konotaciju tj. rotikastu nijansu koja je ekstra uočljiva na beloj pozadini (slova ...).
Bateriju srče kako god ga okreneš. Da li je zbog ekrana ili šta već ali bateriju od 3000mA posrče očas 1-1,5dan (ZTE v967s je bateriju od 2500mA gurao ladno 3 dana!!!).
Zvuk u slušalici je pre oštar koliko god ga smanjio (držim ga na pola)...

Sve drugo je isto kao i kod ostalih kineza... Slike fona okačiću danas ili sutra i potrudiću se da uslikam ekran sa rozikastom konotacijom i bez nje tj. odradiću i pront skrinove.

Samo da javnem par opaski u vezi JIAYUa.
Ekran je perfektan zaista, međtim osvetljenje istog treba držati isključivo na max ili jedan podeok ispod toga kako bi se održao kvalitet prikaza inače, cela slika ekrana dobije neku rozikastu konotaciju tj. rotikastu nijansu koja je ekstra uočljiva na beloj pozadini (slova ...).
Bateriju srče kako god ga okreneš. Da li je zbog ekrana ili šta već ali bateriju od 3000mA posrče očas 1-1,5dan (ZTE v967s je bateriju od 2500mA gurao ladno 3 dana!!!).
Zvuk u slušalici je pre oštar koliko god ga smanjio (držim ga na pola)...

Sve drugo je isto kao i kod ostalih kineza... Slike fona okačiću danas ili sutra i potrudiću se da uslikam ekran sa rozikastom konotacijom i bez nje tj. odradiću i pront skrinove.

Ako moras da drzis brightness na maksimumu onda je to sigurno obican tft ekran. Ja na v967s drzim na 25% brightness i kad ga ne njakam puno, malo wifi pozivi i poruke drzi i po 5 dana.

Ako moras da drzis brightness na maksimumu onda je to sigurno obican tft ekran. Ja na v967s drzim na 25% brightness i kad ga ne njakam puno, malo wifi pozivi i poruke drzi i po 5 dana.

Jbm li ga.
Kako da proverim da li je tft ili šta već. Svuda je deklarisan kao IPS Retina :d sa 320ppi ili dako nekako. Prokaz mu je zaista perfektan osim ove bolesti.
Imao sam ZTEa i uvek sam držao ekran na pola osvetljenja. Bilo je super. I na ovom JIAYUu je super na pola ali onda iz pozadine izbije rozikasta nijansa :D ili šta već i prvi put vidim tako nešto (dobro te ne izbija nafta :d).

Sigurno je IPS, mozda mi treba malo da se uhoda. Drzi ga kao i zte inace ce ti pojesti bateriju. Meni je malo bio cudan prikaz kad sam prelazio sa g300 na v967s al posle par dana sam se navikao.

Sigurno je IPS, mozda mi treba malo da se uhoda. Drzi ga kao i zte inace ce ti pojesti bateriju. Meni je malo bio cudan prikaz kad sam prelazio sa g300 na v967s al posle par dana sam se navikao.

Ma ZTEjčić je milina od telefona. Radio je perfektno (i dalje radi) mada je ovaj tehnički bolje odrađen i oseća se da je brži (MIUI cepa bez trunke zastajkivanja) što na ZTEu nije bio slučaj.

Gemeralno sam zadovoljan i .
:d

Evo par stvari o a850 ako nekog zanima :) ...bio je rootovan odmah, al sam ubacio naknadno onaj s121 rom sa kojim moze se prebacuje na karticu sve, bolje radi rom mnogo, jedino sto je osetljiviji touch nekako sa njim pa mi je bilo malo vremena potrebno da se naviknem...baterija mi izdrzala 6 sati sot-a sa tim da mi je ostalo jos 15%, tako da sam sa tim zadovoljan...kamera je slaba al to mi najmanje treba realno, to sam i znao pa nisam nista posebno ocekivao...po danu je upotrebljiva, u mraku nikako...displej iako nema hd rezoluciju je po meni dobar, tekstovi su cisti, igrice lepe...jedina mana mu je youtube, koji iz nekog razloga jako lose izgleda preko aplikacije, preko browsera malo bolje...kad kroz browser otvorim wimeo klip neki, slika je jako dobra, cista i jasna, na jutubu nije jer je mnogo pikselizovana..kao da telefon nije u mogucnosti da pusti klip u hd-u...al postoji resenje i za to a to je aplikacija ogYoutube, koja malo baguje al ipak malo ispravlja stvari sto se toga tice jer dozvoljava da odaberes rezoluciju u kojoj hoces da gledas klip..ja sam prezadovoljan telefonom, posle lg l9-ke ovo leti, iako ni lg nije spor uopste :) ...sve u svemu, za ovu lovu jako dobra kupovina...na veliki displej sam se jako brzo i lako navikao i sad kad vidim nesto manje, neobicno mi :) ...preporuka svakom ko misli da uzme ovaj fon...svakom ko nije prezahtevan korisnik a treba mu neki displej vece dijagonale, posluzice ga dobro...

i ja sam svoj rutovao i ubacio neki rom sa kraja novembra, a devojkin je stigao rutovan sa malko starijim romom i moj za dlaku brze radi...kamera je skroz upotrebljiva danju, nije bas slaba kao kod nekih drugih iz tog cenovnog ranga, mada nije ni neka ultra dobra, zavrsava posao fino...to jeste za yt malo iritirajuce ali eto nasao si neku alternativu...

a evo odlicnih nillkin futrola za pomenuti telefon, danas mi stigle, bas su prakticno resene da budu sto tanje, kao tvrdi case za koji je zakacena koza za prednjicu, i ima magnet da ne landara, extra sam zadovoljan, uzeo na ebay sa free shipingom, oko 8$ kom, nije carinjeno ;)

edit: u pitanju je rom > A850_S121_28.11.2013_MULTI_LNG_by_linerty

Poslednja izmena:
Bas i meni stigla danas ta futrola :) ...samo jos nisam bio kuci da je probam...mislio sam da ce biti glomazna al ako je tanka kako kazes onda super :) ...rom je moj isti samo sad od 5og januara verzija...u fonu sam imao s123 koji isto ima opciju za sd karticu da se namesti za primarnu memoriju al citao sam da je ovaj bolji pa sam promenio...al pre toga sam se namucio kao lud sa drajverima i preloaderom i glupostima :)

tanje od ovog tesko da moze da bude, bas sam zadovoljan :) izgleda kvalitetno i robusno, jedino sto je magnet malo jaci, ali opet, bolje tako, da stoji cvrsto zatvoren u dzepu ili gde vec, jer se i pored toga bez problema otvara...

nego sad me muci dal moze da se napravi da kad se otvori futrola, ekran automatski upali...? valjda moze posto ima onaj senzor napred? gledao sam nesto u opcijama ali nisam nista nasao...ako nadjes nesto u tom fazonu, ti podeli sa nama ;)

Evo malo skorova sa AnTuTu Bencha a vezanih za Jiayu G3T telefon:

Sličke su se poređale reverzno tj od poslednje prema prvoj pa koga interesuje neka pogleda od dna posta prema vrhu da ih sad ne preuređujem...

Slike fona biće uskoro.

Poslednja izmena:
Pozdrav za sve na forumu. Da li bi neko mogao da poruci lenovo a850 za mene, ja nista ne znam oko toga. Pozdrav

tanje od ovog tesko da moze da bude, bas sam zadovoljan :) izgleda kvalitetno i robusno, jedino sto je magnet malo jaci, ali opet, bolje tako, da stoji cvrsto zatvoren u dzepu ili gde vec, jer se i pored toga bez problema otvara...

nego sad me muci dal moze da se napravi da kad se otvori futrola, ekran automatski upali...? valjda moze posto ima onaj senzor napred? gledao sam nesto u opcijama ali nisam nista nasao...ako nadjes nesto u tom fazonu, ti podeli sa nama ;)

Futrola extra :) ...kad ga metnes nema vadjenja :) ...
Nisam provalio da moze da se pali kad otvoris futrolu, ne verujem da ima tu opciju...al imas onaj smart call ako ti nije ukljucen..kad udjes u neki kontakt il u necije poruke samo ga dignes na uvo i on sam zove...korisna stvar :) ...
Screen on 7h zadnji put...meni odlicno...nekih dan i po mogu da ga njakam sto mi je sasvim dovoljno...

Poslednja izmena:
Cuo sam da displej nije nekog kvaliteta ali opet,za te pare,glupo je i ocekivati nesto mnogo dobro.

U kom smislu? Sto se tice reagovanja, odlican je, sto se tice rezolucije, ne vide se krzave ivice i pixeli dok ne uzmes lupu i nabijes se u fon, a ips ekran i uglovi gledanja, pa kad stoji polozen na stolu i ti ga gledas tako polozenog sa strane sa malo veceg nivoa nego sto je telefon, ima distorzije crne ali iz takvih uglova nikad neces da gledas telefon, uvek ces biti prilicno visoko da ne vidis distorziju boja...

Licni utisak je da je ekran osetljiviji nego na asus hd7, a hd7 je jedan od najprodavanijih tableta sa zadovoljnim kupcima, i sta vise ovaj lenovo je osetno brzi i tecniji u radu, i baca 3 300 poena vise na antutu, jedino sto kod asusa nema distorzije boja kako god ga okrenes, i ima malo vecu rezoluciju...

sta se desava ako request-ujem order cancellation???
za koliko se dana vracaju pare???
narucio sam neki fon za brata i sad ce nova godina njihova i tek ce salju za nekih dve, tri nedelje a u medjuvremenu mi upao isti fon za manje para ovde kod nas...
pa bih da otkazem i stoji mi to dugme tamo al me zanima koliko brzo se to resava...jel imao neko takva iskustva??

Juce stigao Xiaomi Hongmi. Kupljen na Ebe store. Placen sa Nilkin flip 209 USD. Carina procenila na 120 USD tako da sam platio samo 3350 din. Prvi utisci vise nego odlicni.

de li ga nasli za 120usd...bas si imao srece :) aj za koji dan javi utiske i baci koju slicicu, posto bi ga preporucio bratu jer sam ga i za sebe gledao bio je koji eur van budzeta pa sam se odlucio za lenovo...

dmakso obavezno da javis kakvi su ti utisci jer ga ja vec dugo ciljam.

Ljudi,sta mislite o ovim silnim kopijama s3,s4,note itd, sto se prodaju na KP za 70-120e... Lepo izgledaju na oko,specifikacije su im odlicne... E,sad,kvalitet je sigurno sh,pa me zanima da li neko od vas ima takvo nesto,iskustva...?

Najobicnije djubre kao i sva ta noname roba i bacanje para(za 120e mozes uzeti telefon koji ima koliko toliko sigurnu garanciju, poreklo i da ce raditi+servisna podrska, ili nesto polovno sto ima pedigre, a ovo kad crkne slobodno baci), a uz to jos i plagijat.A i verovatno ima u bloku 70 da se kupi, osecam da je jos jeftinije.
Ako hoces nesto sto podrzava odredjen standard, kvalitet, biraj brendirani kineski telefon.

Ima super kineskih (ne klonova) jeftinih telefona za iste pare i sa istim specifikacijama kao ti klonovi. Naravno pricam o realnim specifikacijama koji ti klonovi imaju (ono sto je unutra). Kineski brendovi su bas jeftini i ne mogu klonovi (koji prave isti ti Kinezi) da imaju bolje specifikacije za iste pare.

Ja imam Huawei Y300, koristim ga već preko pola godine i mobilni je sasvim solidan za cenu.

Ljudi,sta mislite o ovim silnim kopijama s3,s4,note itd, sto se prodaju na KP za 70-120e... Lepo izgledaju na oko,specifikacije su im odlicne... E,sad,kvalitet je sigurno sh,pa me zanima da li neko od vas ima takvo nesto,iskustva...?
Moj savet,batali te kopije,juce sam za drugara uzeo jednu sa KP,100eur,i sem velikog ekrana (sa ocajnim uglovima gledanja) nema nista posebno,kamera krs tezak,ne moze da se ubaci google play services,koji je neophodan za skidanje nekih aplikacija sa play store-a,ostalo radi manje-vise dobro,antutu skor je oko 10500,ali ako ti ne zapinje ekran od 5",cak i kod nas moze da se nadje mnogo bolji telefon za tih 100eur bilo da je nov,ili polovan.... ;)
P.S I ja imam Y300 kao W4RL10N,ubacio sam android 4.4.2,i meni je sasvim zadovoljavajuc telefon...

najvise mi je zapao za oko Grand Duos za 70e... Da imam pare za bacanje,kupio bih ga cisto da vidim koliko ce da radi,i kako ce da radi... :D
Ali posto nemam za bacanje (a ni za ne bacanje xD ) onda cu preskociti te gluposti :D

Da li je neko kupovao ovde? hongkongeek.com

Nazad
Vrh Dno