Šta je novo?

China brand phones (gde, kako i šta kupiti, reklamacije, modeli i utisci, sve drugo)

takodje, nek je sa srecom :)

i meni krenuo jutros iz ns...cekam sutra da vidim sta i koliko :)

Ako sam dobro pročitao carinsku dekleraciju pdv i carina su oko 15-16€ a ostalo su neki troškovi (obrade kredita, poštarine i dr :d)

Moj Red rice od 10.01. ima status:
Despatched to overseas (Country code: RS)
Ocekujem ga uskoro.

Carina je tačno 10% i naravno, pdv je 20%.
Moj telefon/kutiju telefona nisu ni otvarali već je carinjen po računu koji je pratio paket :)

Fon izgleda ekstra a isto tako i radi.
Sve je isto kao i kod drugih kineza sem što ekran ubija kako je dobar.
Došao je rutovan i mislim da na sebi nosi LeWa OS ili tako nešto. Uz fon sam, neočekivano, dobio bamper i skrin protektor...

Bzvz je da kačim bilo kakve fotke kada telefon treba videti uživo.

Ako nekoga interesuje nešto specifično neka pita.
:)

Sa kog si sajta porucio telefon. Cudno mi to da su kinezi poslali racun uz paket. Da ne mislis mozda na carinsku deklaraciju na kojoj pise vrednost paketa? Jeli pisalo bas telefon ili nesto drugo na tom racunu? Ja najcesce porucujem sa Ebe store i oni napisu na paketu sta hoces mada mi to nije proslo sa ZTE V967s. Bilo je napisano 65 USD, ali je uredno sve ocarinjeno na 135 USD.

Sa kog si sajta porucio telefon. Cudno mi to da su kinezi poslali racun uz paket. Da ne mislis mozda na carinsku deklaraciju na kojoj pise vrednost paketa? Jeli pisalo bas telefon ili nesto drugo na tom racunu? Ja najcesce porucujem sa Ebe store i oni napisu na paketu sta hoces mada mi to nije proslo sa ZTE V967s. Bilo je napisano 65 USD, ali je uredno sve ocarinjeno na 135 USD.

Na criskoj dekleraciji je pisalo Smart Phone - 75$ u dinarskoj protivvrednosti pa su od toga krenuli sa 10% carine i 20% pdva...
Poručio sam sa Pandawilla i rekli su da će staviti račun od 70tak$...

Meni su isti taj telefon pre 7 dana procenili na $50 naplacen PDV i otvranje paketa 951 dinar, kinez napisao gift i stavio neku levu vrednost...

neogeo, znas onaj smajli "this thread is useless without pics" :d

14424e92c1cb3e990.jpg

Poslednja izmena:
sigao i moj lenovo :)
4000 sve ukupno platio, mater im novosadjansku :)
al sve je ok, jedino sto sam umesto belog dobio crni fon :lupko:

al dobio sam silikonku i foliju isto neocekivano, bar nesto za gresku :)

Poslednja izmena:
Ja samo da javim da je stigao danas (porucen 28.12 koliko se secam i pojavio se na carini 08.01)Charmpin G7 telefon, brz kao munja, ips ekran odlican, izuzetno jak wifi signal ima, gps, bt i ostale gluposti sljakaju, 3g radi, rutovan je po defu, nema instaliran gplay store, to sam naknadno ubacio, zatim aplikacije, za sad sve radi :)

U kutiji se nalaze crvene sluske 3.5mm(tel je ceo beli), punjac, usb kablic, adapter eu, plasticni hard case beli koji pase fest na ovaj telefoncic, uputstva itd

^Odlican, ekran je za neverovati koliko je dobar, ja sam iznenadjen.

Ima li LED notifikaciju?Moram da pazarim.Al si iso na besplatnu dostavu ili si platio 5$ za singapurcani?

Ja samo da javim da je stigao danas (porucen 28.12 koliko se secam i pojavio se na carini 08.01)Charmpin G7 telefon, brz kao munja, ips ekran odlican, izuzetno jak wifi signal ima, gps, bt i ostale gluposti sljakaju, 3g radi, rutovan je po defu, nema instaliran gplay store, to sam naknadno ubacio, zatim aplikacije, za sad sve radi :)

U kutiji se nalaze crvene sluske 3.5mm(tel je ceo beli), punjac, usb kablic, adapter eu, plasticni hard case beli koji pase fest na ovaj telefoncic, uputstva itd

sa koliko si prošao,mislim na sve dažbine?
Lep je ovaj black/white/orange varijanta.Kakav je kvalitet plastike?

@miksan
Mislim da nema led notifikaciju, ako primetim da ima javicu :)

@br@nco
2000 din

Evo par fotki:

Prilozi

• IMG_4959.jpg
    IMG_4959.jpg
    401.4 KB · Pregleda: 184
  • IMG_4952.jpg
    IMG_4952.jpg
    363.3 KB · Pregleda: 167
  • IMG_4953.jpg
    IMG_4953.jpg
    478.4 KB · Pregleda: 154
  • IMG_4955.jpg
    IMG_4955.jpg
    314.1 KB · Pregleda: 158
  • IMG_4954.jpg
    IMG_4954.jpg
    345.3 KB · Pregleda: 158
I jos par pod jacim svetlom:

Prilozi

• IMG_4934.jpg
    IMG_4934.jpg
    439.4 KB · Pregleda: 138
  • IMG_4931.jpg
    IMG_4931.jpg
    449.2 KB · Pregleda: 136
  • IMG_4932.jpg
    IMG_4932.jpg
    519.8 KB · Pregleda: 132
Pazi ne izgleda lose ni malo
E sad,sa obzirom na cenu cini me se da je bas isplativo
Ima Android i to je najbitnije

Po meni, lepsi je onaj sto sam linkao gore, crno belo crveni, ali ovaj je zensko biralo i kupilo.

Stigao Lenovo a850, 3800 dinara troskovi (svaki put sve vise).

Mom bratu stigao a850. Porez i carina 4150. Ali tako otprilike i jeste.

Prvi sto sam kupio zeni bilo 2800. pa kolega 3300 i ja 3800.To je ustvari realna carina i pdv na placenu cenu

Mene prvi put castili za A850 i ispalo 3 330, a sad nisam bio te srece, narucio beli za lepsu polovinu i carina i pdv = 4600din...Šemić Dejan ocarinio, zaebo i Evicu :d

btw kao sto se vidi na belom, ima i notifikation lampicu pored senzora i prednje kamerice ;)

Prilozi

• 1013445_10202960100273904_1792947768_n (1).jpg
    1013445_10202960100273904_1792947768_n (1).jpg
    136.7 KB · Pregleda: 157
Poslednja izmena:
Moj Red rice upravo sleteo u Srbiju. Verovatno ce da saceka ponedeljak za carinjenje.

Zanimljiva stvar u vezi ovih "kineza" je da do sada nisam nasao ni jedan model koji se isporucuje sa kitkat androidom, a isto tako nisam naso ni jedan za koji postoji nadogradnja na kitkat ili makar nezvanicni rom. Cisto iz znatizelje zanima me vase objasnjenje zasto je to tako, ili mozda gresim tj. da neki telefoni vec imaju kitkat...

Zte skate ima nezvanicni kitkat, a takodje moze da se naruci iz kine za ~75eur :)

@bora bora
Upravu si, ali kad pogledas sta mu sve ne radi onda shvatis da ne vredi ni 30e a kamo li 75.

EDIT:
sad nadjoh da blade 3 ima nezvanicno kitkat i da dobro radi.
ZTE, huawei,lenovo se nekako odomacio kod nas pa sam ih totalno prevideo. vise su mi zaniljivi zopo, iocean,xiaomi...za njih ne nadjoh nigde kitkat.

Poslednja izmena:
verujem da ce biti za sve koje si pomenuo, samo je pitanje vremena, barem za najprodavanije modele ;) msm kad za skate i htc hd2 izlaze najsveziji romovi, sta reci ;)

Nema mtk sa kit katom. Kakav crni skate i hd2 :) Pa to su legacy uredjaji.

Nazad
Vrh Dno