Šta je novo?

Chieftec vs Corsair

Milos B

Cenjen
Učlanjen(a)
25.04.2009
Poena
154
Interesuje me koje od ova dva napajanja je bolje i zasto:
ChieftecTurbo 750W CFT-750-14C i Corsair TX750W CMPSU-750TX

Samo ti meni kazi gde ima da se kupi taj Corsair TX750 😀
Celu Srbiju prevrnuh nigde ga ne nadjoh.
Nikad nemoj da pravis razliku izmedju jednog Corsair-a i drugih napajanja, jedino ako nije Seasonic 😛

Glas za Corsair, naravno, jedino ako ti je bitan cable management, onda idi na Chief-a. A u toj klasi imas i fenomenalni PC Power&Cooling od 750w, built by Seasonic.

Ali se taj P&C cuje kad ga opteretis u pm! Samo zbog onog jednog fana od 8cm, sto se ne potrudise da stave veci?
Ne znam zasto bi cable managment bio bolji kod Chieftec-a? Corsair TX750 ima duge kablove, jeste da nije modularan, sve moguce prikljucke i peak od 900W. Malo li je 😛

Ok, ok...
Prvo, jeste cable managment znacajan, to se slazem.
Drugo, da Chief donosi bolji odnos price/perf tu se bas ne slazem 100%, mada 'ajde da ne bude ja se pravim pametan, kad nisam 😀
Trece, kontinualno ce da daje 750W Corsair a i ponekad je isuvise dobro da imas tu snagu "u trenutku", a taj trenutak podrazumeva par sati kod Corsair-a, bar kako sam ja video 😛

Ne znam samo gde si ti to procitao da Cors moze a Chief ne moze da isporuci tih 900w u piku? :trust:
Kod ta dva napajanja je jedina razlika u kvalitetu upotrebljenih komponenti, gde je Cors nesto kvalitetniji. Osnovna platforma je ista - dakle CWT PSH, tako da su i karakteristike vrlo slicne.
Tih 900w je odlika cele CWT PSH platforme, tj da su napajanja predimenzionisana. Ako napajanje nema OCP nece se iskljuciti pri preopterecenju, nego ce isporuciti i vecu snagu nego sto je deklarisano, doduse nesto slabijeg kvaliteta...

Poslednja izmena:
Ne moze se pogresiti ni sa jednim, odlicna napajanja. I po meni Chief ima bolji price/performance ratio, cini mi se da je Cors bio ~25e skuplj, ne znam koliko je sada.

Duzina garancije i perverzija od upotrebljenih komponenti na strani Corsa, modularnost i cena na strani Chiefa...

Samo ti meni kazi gde ima da se kupi taj Corsair TX750 😀
Celu Srbiju prevrnuh nigde ga ne nadjoh.
Nikad nemoj da pravis razliku izmedju jednog Corsair-a i drugih napajanja, jedino ako nije Seasonic 😛

Kupio sam prosle godine avgusta meseca preko komp radnje koja posluje sa CT-om u BG. :smoke: Tada je kostao lepih oko 8500 dinara. :banana: Nesmem da pomislim koliko kosta sada. :wall:

Iz ciste radoznalosti sam pitao koliko komada Cors tx750w je bilo tada na lageru u CT i receno mi je da ih je bilo samo 5.

Pa ko je uvoznik?
Ja sam pitao ALTI, oni kazu da nisu. Imtel, uputili me na ComTrade. ComTrade sam pitao kad stize TX750, odnosno Corsair uopste i cekam odgovor.

Ako su ti u Altiju rekli da nisu, onda imam pogresne informacije :S:

EDIT: Ali sam skoro siguran da su uvozili jedno (kratko) vreme. Pitanje je da li ce neko preuzeti uopste, mozda opet CT? Javi ako saznas :wave:

Poslednja izmena:
Iz ciste radoznalosti sam pitao koliko komada Cors tx750w je bilo tada na lageru u CT i receno mi je da ih je bilo samo 5.

Predpostavljam da sam i ja pokupio jedno od tih 5 komada... secam se da posle par nedelja kad sam pazario masinu, corsairi su nestali sa cenovnika.

Poslednja izmena:
Obavestenje: dobio sam ovakav odogovor->
Da, mi smo ’’povremeni’’ uvoznik Corsaira tj. uvozimo ga po potrebi za lager i kolicinu za dilere (ako ima vece potraznje). Trenutno ne planiram novu narudzbinu zbog slabe potraznje za Corsairom

Daj bre nek uvezu bar 5-6 komada ima da odu istog dana!

Obavestenje: dobio sam ovakav odogovor->
Da, mi smo ’’povremeni’’ uvoznik Corsaira tj. uvozimo ga po potrebi za lager i kolicinu za dilere (ako ima vece potraznje). Trenutno ne planiram novu narudzbinu zbog slabe potraznje za Corsairom

Daj bre nek uvezu bar 5-6 komada ima da odu istog dana!
Slaba je potraznja za jacim modelima tj relativno slaba.Problem je sto ono nikad nisu uvezli VX450 koji je prilicno jeftin, i best buy u toj klasi do 60ak eura.

Slaba je potraznja za jacim modelima tj relativno slaba.Problem je sto ono nikad nisu uvezli VX450 koji je prilicno jeftin, i best buy u toj klasi do 60ak eura.

I dok je bilo TX650 za ~80e, sumnjam da nije isla prodaja. Nemaju poslovni njuh, uvezu HX620, stave cenu od 130e, jedva prodaju nekoliko komada, pa se ceskaju po glavi misleci "gde smo pogresili" :smash:

More, sve bih ja njih na neomashtjen kolac, i to glogov.
Pa lakse im je da uvezu Kineze nego da u ponudi imaju nesto sto stvarno valja.
EDIT: Samo da nagovestim da sam ovu informaciju gore dobio od ALTI-ja a da ComTrade i dalje mi nije nista odgovorio.

Poslednja izmena:
EDIT: Samo da nagovestim da sam ovu informaciju gore dobio od ALTI-ja a da ComTrade i dalje mi nije nista odgovorio.

Aha, to je onda u skladu sa onim sto ja znam. Comtrade ne radi vise Cors, a Alti znaci radi povremeno. E, pa bas je Alti promasio zanimljive modele, a i cene za tih nekoliko jacih modela su im bile vise nego kad ih je radio CT.

VX450 i TX650 nema preko 6 meseci. O modelima koji su izasli u medjuvremenu da i ne govorim...

Ispada da treba uzeti korbac :whip: da bi uvezli Corsair. :wall: Ne sekiram se ja zbog mene :-devil-: nego zbog cinjenice da ljudi traze kvaliteno ali ga nema.:wall:

Kada sam kupio Cors nisam bio svestan koliko ga je tesko nabaviti i koliko se retko uvozi. :d

Tek sada uvidjam koliko sam bio srecan covek.:smoke::banana:

Heh...ni ja danas nisam ujutrio HX620...a isto se sećam da je TX650-ice nestalo u BGu nekoliko dana posle moje kupovine 🙂

Svakako da necu, ali sa obzirom da kroz 3-4 meseca, cim zavrsim sa ispitima, ulecu q9550 ili neki extreme, jos 3-4 HDD, verovatno x2 karta i jos neke sitnice, mislim da ce ITEKAKO da bude opterecen 😛

Nazad
Vrh Dno