Šta je novo?

Chieftec HDD kavezi ?

milanbb

Čuven
Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poena
770
Da li neko ima ideju da li i gde se mogu naci HDD kavezi za Chieftec kucista ?

cak bi u obzir dosla i ostecena limarija sa ocuvanim kavezima i nosacima za njih...

tx10cagesout240.jpg

tx10cage230.jpg

list (ewe.co.yu) je zastupnik, al verujem da si vec zvao

Odgovorili su mi iz PiN-a da tako nesto nema u slobodnoj prodaji 🙁

znaci ostaje da trazim neki povoljan 'slupan' chieftec 😀 sto je verujem nemoguce za naci...

Neko je montirao kaveze od CoolerMaster Stackera u Chieftec. Jeste da ni njih trenutno nema ali se povremeno uvoze i koštaju oko 1300 din sa sve 120mm fanom za hladjenje.

Mali problem je sto su to 15cm siroki kavezi i pasu samo u 5.25" mesta, sto mi ne odgovara.

ZorMi je napisao(la):
Neko je montirao kaveze od CoolerMaster Stackera u Chieftec. Jeste da ni njih trenutno nema ali se povremeno uvoze i koštaju oko 1300 din sa sve 120mm fanom za hladjenje.

milanbb je napisao(la):
Mali problem je sto su to 15cm siroki kavezi i pasu samo u 5.25" mesta, sto mi ne odgovara.

Pasuju li ti CoolerMasterovi kavezi za 5.25" u Chieftec bez problema ili moraju da se 'moduju'? 😀

Ima li tih kaveza negde u slobodnoj prodaji?

hdd-drive-cage-empty.jpg

hdd-drive-cage-filled.jpg

cini mi se da mora makar ove crne plastike da se skinu i montiraju oni Chieftec klizaci... da li pasuju i rupe - ne znam 🙁

milanbb je napisao(la):
cini mi se da mora makar ove crne plastike da se skinu i montiraju oni Chieftec klizaci... da li pasuju i rupe - ne znam 🙁

izgleda veoma interesantno. hvala.
ima li ih negde kod nas ili moraju da se naruchuju "od preko"?

Neko rece da ih je bilo, vidi kod uvoznika za CoolerMaster (imtel ?) ne znam tacno koja firma je u pitanju....

Ne mogu da verujem... 🙂

Upravo sam hteo da postavim pitanje, posto sam vec dao oglas za cage.

Elem, ovo Coolermaster cudo mi deluje sasvim OK, a ako nista drugo, ono moze da se samo nalegne na CD/DVD...

@ZorMi
Jel' cete dobijati to cudo skoro? Ja bih definitivno pazario jedan komaT 🙂, a ustvari i 2, ako pashe.

EDIT: To je CoolerMaster STB-3T4-E1, zar ne? Nisam video u Imtel-ovom cenovniku... :trust:
http://www.ewiz.com/detail.php?p=CA...6300bfa1b42d8c51b539d971d8ecd87865a6ec37227e5

Nasao sam na PCBerza-i u firmi Stedrakom (nikad cuo!) za 13.18 evra, a sutra cu da nazovem da vidim da li to uopste imaju, ili im se sepuri u cenovniku onako bezveze... 🙂

Najbolje bi bilo kad bi imali vi u Imtel-u, da ne brigam... 😉

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
@ZorMi
Jel' cete dobijati to cudo skoro?
Baš danas se odlučuje da li ponovo aktivirati CoolerMaster uvoz ili prepustiti Desku i CTu...

Danke za info. 😉

Zaposlio sam devojcicu da mi pazari 2 komada u Stedrakom-u, posto ih izgleda imaju. Cena je 1170 dinara, sto mi se cini kao odlicna cena, s' obzirom da je samo 12cm kuler nekih 500-600 dinara...

Delija je napisao(la):
Danke za info. 😉

Zaposlio sam devojcicu da mi pazari 2 komada u Stedrakom-u, posto ih izgleda imaju. Cena je 1170 dinara, sto mi se cini kao odlicna cena, s' obzirom da je samo 12cm kuler nekih 500-600 dinara...

javi koliko je bilo komplikovano ubudziti coolermasterov kavez u cheiftec-a :type:

Vazi se! 😉

Ako se ne varam, CoolerMaster kućišta su ista kao Chieftec, sa drugačijom maskom?
Bar su neki prethodni modeli bili...

P.S. Ispravka, ThermalTake su isti kao Chief!

Poslednja izmena:
Evo mene sa izvestajem... 😉

K'o saliveno! :banana:
Na cage-u (tj. na bocnim stranama koje se posebno kace) postoje rupe u koje mogu da se usrafe Chieftec-ove "shine" za 5.25" uredjaje, tako da je to kraj price. Svaka preporuka...

p.s. Pazarite dok jos ima - cena je 1173 dinara.

hvala na info-u - kupujem koliko sutra (ako rade subotom 😀 )

Uzeo sam 1 komad (za probu). 2 HDD-a sam rasporedio u I i III slot. Hitachi u I a Maxtor u III.
Tempreature su sledeće:
Hitachi - 33 vs. 46
Maxtor - 32 vs. 45
Mislim da je opravdana kupovina obzirom na cenu (~1200 Din) i obzirom na to da su ostala još 2 "slota"...
Fan je tih, može da se čuje samo ako ne radi ni 1 drugi a to je nemoguće.
Mnogo funkcionalnije i tiše od ventilatora koji se montiraju ispod HDD-a (Titan i ekipa)...
Jedina mana mu može biti što zauzima 3x 5.25" mesta pa može predstavljatio problem vlasnicima midi kućišta sa 4 5.25" slota i više od 1-im optičkim drajvom...

Ja bas zato prodao sve osim DVD rezaca... 🙂

Jel nije problem da se ovo ubaci u neko drugo kuciste? Cim je 3x5.25" trebalo bi da moze. Fina je ovo stvar, korisna jako za onoga ko ima vise od jednog harda

Nije problem. Evo ja sam ga ubacio u neo koje ima šine. Šine se prvo zašrafe na HDD ili optiku pa se onda sa šinama gurne sa prednje strane u slot.
Pošto uz STB-3T4-E1 dolaze 4 njegove (CM) šine (po 2 sa svake strane), ove neo mi nisu ni potrebne, pasuje knap.
U kućišta koja su bez šina, trebalo bi da ide na šraf...

Delija je napisao(la):
Ja bas zato prodao sve osim DVD rezaca... 🙂
Evo i ja sam izbacio CD i CD-RW i kako stvari stoje, neću ih ni vraćati... 😀

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno