Šta je novo?

CHIEFTEC CFT850-14C

kvalitetna napajanja ce bez problema da rade 4 godine ako nisu arcena, a vecina njih je radila u proseku sa manje od 50% loada.

I moje ce raditi toliko ;), bez ikakvih problema.
Sad sto necu imati garanciju, to je stvar vise do prodavca, "proizvodjac" daje 3 godine :).

I moje ce raditi toliko ;), bez ikakvih problema.
Sad sto necu imati garanciju, to je stvar vise do prodavca, "proizvodjac" daje 3 godine :).

Pa, jel' lepo rekoh ja da je garancija 36 meseci, kada kupujete insistirajte na tome, pa i ako platite 500 kinti vise, odnosno ne nasedajte na to "evo kod mene ti je jeftinije 10-15%", a garancija, "pa 1 godinu", kako da nije.

Medjutim kao sto rece Frank Black :D nema frke!

Poslednja izmena:
nisam siguran kolika je garancija.Od uvoznika uzimam,pa ako je chieftec dao njima 3,toliko i ja dobijam.
A sto se Corsair-a tice,opet ga nema na stanju,i pitanje kada ce ga dobiti...

Nekada da, nekad ne. Recimo Chieftec i TT su genericka CWT napajanja, dok je recimo Corsair tweakovan, slicno i Hyper koji cak ima i poseban PCB ljubicaste boje (naspram zelene) uz dosta razlika u odnosu na ostala.

Rekao sam da su nekad finese u pitanju, ne da je to opste pravilo ;). Ne mogu da nadjem detaljni test tog chiefa, gde je rasturan i gde ga je moguce uporediti sa tx-om.

Proveri

nisam siguran kolika je garancija.Od uvoznika uzimam,pa ako je chieftec dao njima 3,toliko i ja dobijam.
A sto se Corsair-a tice,opet ga nema na stanju,i pitanje kada ce ga dobiti...

Ako je to napajanje cft-850C nemoj mnogo da razmisljas, odlicno je i drugacije uradjeno od CS serije.

Ja ne mogu nista da kazem za Corsair, ali imam jako pozitivna iskustva sa Chieftec-om...

Ako hoćeš što jaču garanciju razmisli i o Cooler Master-ovim napajanjima pošto za njih dobijaš 5 (pet) godina garancije, a tu su negde sa cenom.

Ako hoćeš što jaču garanciju razmisli i o Cooler Master-ovim napajanjima pošto za njih dobijaš 5 (pet) godina garancije, a tu su negde sa cenom.

Ako je ijedno brend napajanje nagrdjeno i iskukano kod nas, to je onda Cooler Master. CFT ih jede za dorucak.

Sam chieftec C vodi kao 80+ a CS kao 75+.
Jedino sto me tera da mislim da nisu ista je ta cinjenica. Ne verujem da bi proizvodjac lagao za 80+ napajanje da je 75+, ili su oba jednostvano 75+.

Sam chieftec C vodi kao 80+ a CS kao 75+.
Jedino sto me tera da mislim da nisu ista je ta cinjenica. Ne verujem da bi proizvodjac lagao za 80+ napajanje da je 75+, ili su oba jednostvano 75+.

Prijatelju moj kod Chiefteca na specifikacijama ne pise tacno ni za broj konektora 6 pina za grafiku, svuda pise da ima 1 ili 2, a u stvari ima ih duplo vise, 2 na napajanjima 600/650W i 4 na napajanjima 700+W.

Ljudi su otvarali ta napajanja C i CS identicna su, testirali ih identicno daju 80+, znam da je neko bio dao objasnjenje zbog cega ova oznacavaju sa 75% to im je neki fazon, kada ih ima u ponudi ona cak isto kostaju u cent, eto nek' ti to bude potvrda koliko su razlicita :) (to jest ista).

Ja sam dosta citao po netu, pre nego sto sam hteo da kupim napajanje.
I jedina razlika je 75% i 80% iskoriscenost snage, za CS i C seriju.
A onda sam citao da se ni u ovome ne razlikuju.
Pa mislim cena im je veoma slicna (razlika je 200-300din), nema tu nikakve bitnije razlike...

Ljudi, glodjete se bzvz, potrebno je samo da uporedite 80+ listu za chieftec i da lepo pratite informacije na oficijalnom Chieftec sajtu.
850-CS zvanicno ne postoji, postoji DF model, CS su 600-650-750, ali kao sto mozete videti CS-ova nema u 80+ programu, a to je lepo navedeno i na samom sajtu, nemaju 80+ logo.
Na sajtu mozete naci zavisno od modela koje gledate obican 80+ logo, 80+ logo obojenom bronzom i naravno modele koji nemaju ni jedno ni drugo.
Imaju samo 4 modela sa 80+ bronze sertifikatom i to su verovatno CFT-ovi najjaci modeli. (na osnovu 80+ programa, da li je to u praksi zaista tako, ne interesuje me)

Primer sa 80+
Primer bez 80+
Primer sa 80+ Bronze

Prilozi

• Chieftec 80+.jpg
    Chieftec 80+.jpg
    176.7 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
14CS su 75+ % :).
Pise mi na napajanju/knjizici.

Aman, ta knjizica ne valja, vise puta apsolvirano :) Kao sto ne valja ni info na sajtu.
Verovatno su odstamapli pogresno ceo tiraz pa nece da prave ponovni trosak :D
Napajanje je bolje nego sto knjizica kazze.

Poslednja izmena:
Hoces da kazes da je i CS serija 80+% ?
Al koja je onda razlika izmedju C i CS serije ?

Hoces da kazes da je i CS serija 80+% ?
Al koja je onda razlika izmedju C i CS serije ?

Nema prijatelju, nema!!! :) Neko je ranije objasnio zasto to rade, to im je neki fazon ne znam da li uopste moze da se podvede pod marketinski, nesto je u vezi tih sertifikata i 'bem li ga sta jos, identicna napajanja C i CS serija, ja sam ranije ganjao C, pa sam isao i na onaj Guru sajt za napajanja pa pitaj ovog pa pitaj onog, pa ima ko je to jos detaljnije prakticno ispitivao, napajanja su identicna, samo je kuciste kod prvih plavo kod drugih crno. I jedna serija se zove Turbo druga Super, ali su obe u stvari jedna te ista CFT serija.

Poslednja izmena:
Stvar je jednostavna, nisu imali 80+ sertifikat tada. Slicno je bilo i za prve serije Corsair HX620/520, kasnije su dobili 80+ a napajanja su ostala ista.:)

Tesko da je to razlog, prvo 80+ napajanje koje je dobilo sertifikat je bilo u februaru 2005, osim ako su ova CFT napajanja napravljena pre 2005.
Moze da se desi da ih nisu dali na testiranje, ne znam zasto bi to radili, kada na spisku ima poveci broj 80+ CFT napajanja.
Da li na kutiji DANAS stoji 80+ logo, nek potvrdi neko od vlasnika.

Poslednja izmena:
Tesko da je to razlog, prvo 80+ napajanje koje je dobilo sertifikat je bilo u februaru 2005, osim ako su ova CFT napajanja napravljena pre 2005.
Moze da se desi da ih nisu dali na testiranje, ne znam zasto bi to radili, kada na spisku ima poveci broj 80+ CFT napajanja.

Nema ne pise nigde na 14-CS ni na kutiji ni na napajanju jednostavno nema te informacije. :) Napajanja su identicna, 'ajde da ponovim po 1000-i put! :eyebrows:

Na Corsair-a sam dobio 5g garacije i to je prelomilo...i ja sam se dvoumio kao ti samo za napajanja od 650W jer mi toliko w ne treba kao tebi, razumem se "malo" u elektroniku i pratim "tu i tamo" aktuelne komponente i napredak na tom polju pa znam da mi nece trebati ta snaga, takodje mi ne treba "visak" tj kao sto neki kazu da napajanje bude manje optereceno manje se greje i manje cuje :S QQ

Na Corsair-a sam dobio 5g garacije i to je prelomilo...i ja sam se dvoumio kao ti samo za napajanja od 650W jer mi toliko w ne treba kao tebi, razumem se "malo" u elektroniku i pratim "tu i tamo" aktuelne komponente i napredak na tom polju pa znam da mi nece trebati ta snaga, takodje mi ne treba "visak" tj kao sto neki kazu da napajanje bude manje optereceno manje se greje i manje cuje :S QQ

Nek te lepo sluzi i dugo!!!

Da

A, ko ti dao tu informaciju vanzemaljci?

Mozda imas nekih problema u komunikaciji? Samo informativno C i CS napajanja nisu iste CWT platforme. 850C je PSH ( kao i ostala napajanja iz C serije ) kao sto je recimo Corsir TX850. Za razliku od njih CS serija napajanja je CWT-xxxPH. Na slici su, poredjenja cisto, date jedna pored druge ove dve cwt platforme od 750W. Izgledaju isto.. Ali nisu i jednako dobre. Kraj od mene u ovoj temi.

Prilozi

• C i CS.JPG
    C i CS.JPG
    234.3 KB · Pregleda: 75
Nema veze kada je izaslo prvo 80+ napajanje, jednostavno nisu isla na testiranje.
Mozda imas nekih problema u komunikaciji? Samo informativno C i CS napajanja nisu iste CWT platforme. 850C je PSH ( kao i ostala napajanja iz C serije ) kao sto je recimo Corsir TX850. Za razliku od njih CS serija napajanja je CWT-xxxPH. Na slici su, poredjenja cisto, date jedna pored druge ove dve cwt platforme od 750W. Izgledaju isto.. Ali nisu i jednako dobre. Kraj od mene u ovoj temi.
Sta je CWT-xxxPH?:trust: Nisam cuo za tu platformu.:p
Ovo sto si okacio je ista platforma u dve izvedbe koje se razlikuju u sitnicama.:)

Da, ali ne

Nema veze kada je izaslo prvo 80+ napajanje, jednostavno nisu isla na testiranje.

Sta je CWT-xxxPH?:trust: Nisam cuo za tu platformu.:p
Ovo sto si okacio je ista platforma u dve izvedbe koje se razlikuju u sitnicama.:)

- CS i ne moze na 80+ testiranje kad nije 80+platforma. CS je nastala na
http://www.cwt.com.tw/english/2_product/01_list2.php?ID=96
- C je na 80+platformi
http://www.cwt.com.tw/english/2_product/01_list2.php?ID=88
I da razlikuju se u "sitnicama"....
Zato je 850C uporediv sa TX850

Prilozi

• 850c.jpg
    850c.jpg
    156.4 KB · Pregleda: 54
Ja koliko znam CS je CWT PSH platforma.:)

Nazad
Vrh Dno