Šta je novo?

CHIEFTEC CFT850-14C

anarki1302

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.02.2009
Poena
200
Sta mislite o ovom napajanju?
Dvoumim se izmedju ovoh i Corsair-a tx850.
Imam ga za istu cenu kao sto kosta Corsair,pa se pitam da li vredi te pare?

Ako je ista cena... Corsair je bolji izbor.
Jedino sto je Chief modularan, a taj TX nije :).

Btw, ne treba ti ni u ludilu toliko Watti, 600-650W je sasvim dovoljno.

Poslednja izmena:
kako ne treba....mozda covek oce da rostilj pece u triple sli-u....slave..praznici...gomila gostiju....treba ispomoci nas napaceni EPS.:D
nema vee i ako nije modularno ako je prostrano kuciste. Ako je ista cena ja bih pre gledao utiske o buci koja proizvode nego da li je modularno ili ne.

Poslednja izmena:
Licno mislim da je tx850 bolji izbor (ja bih njega uzeo), ali sa druge strane ako ti je toliko bitno modularno onda mozes da okusas srecu sa Chiefetc-okm.

Kakva sreća ***?? Chieftec pravi odlična napajanja i tu nema greške. Samo neupućeni mogu ovako nešto napisati.

Ne pravi Chieftec napajanja, kao sto ih ne pravi ni Corsair.

znamo svi da ih pravi cwt ali izvedbe i finese oko odredjenih komponenti su razlika..a to je nekom bitno

Nevažno ko ih pravi, mogu i u Surduku da se prave, to me ne zanima. Važna je pouzdanost a Chieftec napajanja to jesu. Oni koji vole da otvore napajanje i dive mu se, (klinička) priča za sebe.

Pre svega ja nisam rekao da Chieftec nije dobar vec da je po meni bolji izbor Corsair, e sad to je moje misljenje.

Mene najvise brine da kupim Chieftec koji ima 1g garancije i da mi rikne posle 2 godine,posto nameravam da kupim napajanje i da budem miran min 3 godine.Peja mi je lepo rekao da mi ne treba nista jace od 750w,ali ko zna sta ce meni pasta na pamet za godinu dana ili sl.Posto ja ovaj chieftec uzimam po nabavnoj ceni koja je za nekih 10-15% manja od prodajne,videcu da li je garancija stvarno godinu dana,ili oni daju 1g u maloprodaji.

Mene najvise brine da kupim Chieftec koji ima 1g garancije i da mi rikne posle 2 godine,posto nameravam da kupim napajanje i da budem miran min 3 godine.Peja mi je lepo rekao da mi ne treba nista jace od 750w,ali ko zna sta ce meni pasta na pamet za godinu dana ili sl.Posto ja ovaj chieftec uzimam po nabavnoj ceni koja je za nekih 10-15% manja od prodajne,videcu da li je garancija stvarno godinu dana,ili oni daju 1g u maloprodaji.

Chieftec ima 3 godine garancije za CWT napajanja odnosno cela CFT serija ima 36 meseci garancije, a ona losija Chieftec napajanja imaju 24 meseca, ko god hoce da ti ga uvali sa manjom garancijom, zakida te za garanciju.

Ne treba ti toliko jako napajanje jer CWT daje vecu snagu od deklarisane, ali tvoje pare, tvoja stvar.

Dzaba si ti ustedo 1000 dinara kada te pokradu za garanciju, podeli tih 1000 dinara sa 36 meseci pa vidi gde si.

Poslednja izmena:
CFT serija je odlicna, niko se do sad na nju nije zalio. Koje ces napajanje uzeti, zavisi najvise od tebe: da li ti treba modularnost ili ime Corsair u kucistu :)

Mrzi me da trazim garatni list,za CFT-600-14CS cini mi se da sam dobio 2 godine garancije u Vip House,za kvalitetniju CFT-600-14C seriju verovatno je garancija 3 godine.Ali 12 meseci garancije je potpuno neprihvatljivo,probaj na drugom mestu,garancija bi trebalo da bude 2-3 godine.

CFT serija je odlicna, niko se do sad na nju nije zalio. Koje ces napajanje uzeti, zavisi najvise od tebe: da li ti treba modularnost ili ime Corsair u kucistu :)

Ako sam dobro video, Corsair daje 70A na 12V dok Chieftec daje 62A - tako da nije samo ime u pitanju. ;)

POZ

ako je 3g garancija,malo cu jos razmisliti,ako ne uzimam corsair

TX850 je novi CWT DSG, a Chieftec je verovatno stari PSH, mada nisam siguran.
Ako je tako onda je Corsair definitivno bolji izbor.:)

TX850 je PSH takodje.

Poslednja izmena:
Ako sam dobro video, Corsair daje 70A na 12V dok Chieftec daje 62A - tako da nije samo ime u pitanju. ;)

POZ

Lose si video. Po etiketi na napajanju, na dva 12v rejla CFT850 daje po 18A, na druga dva po 30A. Kombinovano daje 96A. tx850 ima kombinovanih 70A.

Kompletan specs

EDIT: Netacan je specs na hardware.info sajtu za combined current. U pravu si, daje 62 A iliti 744W kombinovane snage na 12v grani... Sto je opet dovoljno za bilo koju bestiju danasnjice :)

Poslednja izmena:
Daje max 62A.

LOL za prosto sabiranje struja na HWinfo. :)

Da provalio sam pa sam se ispravio :D Kako god, i 62A ampera je i vise nego dovoljno. I u pitanju je CWT napajanje, tako da nema greske :)

Poslednja izmena:
Ja sam takodje dobio 2 godine garancije na CFT-650-14CS :smackbum:.
Ipak sam kupio napajanje da mi traje barem duplo duzi period...

Ovo sto sam ja uzeo od 600W CFT je bombonica, nova neka revizija ulepsali ga, stavili neke nalepnice i slicno. :) Svaki CWT daje minimum bar 100W preko deklarisane snage, najcesce i nesto preko 100W, to kako je deklarisao Chieftec, a kako Corsair, manje vise nema veze kada je unutra isto, samo je bez veze dati vise para za Cors, a dobiti ne modularno napajanje.

U sustini stvari i ja sam mislio da je 24 meseca garancija, medjutim ja dobih na 36 meseci :D, pa sad eto tako ispalo kod mene izgleda mi.

Poslednja izmena:
Sad nastavi da preporucujes svoje napajanje a ne Corsair.:d
Ovo sto sam ja uzeo od 600W CFT je bombonica, nova neka revizija ulepsali ga, stavili neke nalepnice i slicno. :) Svaki CFT daje minimum bar 100W preko deklarisane snage, najcesce i nesto preko 100W, to kako je deklarisao Chieftec, a kako Corsair, manje vise nema veze kada je unutra isto, samo je bez veze dati vise para za Cors, a dobiti ne modularno napajanje.

U sustini stvari i ja sam mislio da je 24 meseca garancija, medjutim ja dobih na 36 meseci :D, pa sad eto tako ispalo kod mene izgleda mi.
Pa nije nebitno kako se deklarise. Zapravo to su sve iste platforme, ali ne znaci da su identicni Chieftec i Corsair (i nisu). Drugo, modeli od recimo 600 i 700W izgledaju isto ali nisu isti. Tako da verujem da je Corsair jaci za tih 8A.:)

Pa nije nebitno kako se deklarise. Zapravo to su sve iste platforme, ali ne znaci da su identicni Chieftec i Corsair (i nisu). Drugo, modeli od recimo 600 i 700W izgledaju isto ali nisu isti. Tako da verujem da je Corsair jaci za tih 8A.:)

Nekad su u pitanju samo finese. Poredjenja radi, OCZ Stealth 500W i Silverstone Strider (oprostices mi sto ne znam tacnu oznaku :)) su apsolutno isti (do poslednje komponente), razlika je u drugacije nastelovanoj OCP zastiti zahvaljujuci kojoj Stealth daje tacno 500W, a Strider gura do 580W.

Za ova dva napajanja ne znam do kojeg su stepena slicni, ali moze se reci da su oba vrlo kvalitetna.

Za iste pare, Corsair. Za razlicite pare, djene-djene;)

Sad nastavi da preporucujes svoje napajanje a ne Corsair.:d

Bilo koje napajanje slabi vremenom, i ako zelis i posle 4 godine da furas neku novu, a jaku masinu na napajanju koje je odradilo 4 godine, treba da se zapitas da li to stvarno zelis :D

Nekad su u pitanju samo finese. Poredjenja radi, OCZ Stealth 500W i Silverstone Strider (oprostices mi sto ne znam tacnu oznaku :)) su apsolutno isti (do poslednje komponente), razlika je u drugacije nastelovanoj OCP zastiti zahvaljujuci kojoj Stealth daje tacno 500W, a Strider gura do 580W.

Za ova dva napajanja ne znam do kojeg su stepena slicni, ali moze se reci da su oba vrlo kvalitetna.
Nekada da, nekad ne. Recimo Chieftec i TT su genericka CWT napajanja, dok je recimo Corsair tweakovan, slicno i Hyper koji cak ima i poseban PCB ljubicaste boje (naspram zelene) uz dosta razlika u odnosu na ostala.
Bilo koje napajanje slabi vremenom, i ako zelis i posle 4 godine da furas neku novu, a jaku masinu na napajanju koje je odradilo 4 godine, treba da se zapitas da li to stvarno zelis :D
Ma jok, kvalitetna napajanja ce bez problema da rade 4 godine ako nisu arcena, a vecina njih je radila u proseku sa manje od 50% loada.

Ma 4 godine su ok, pricam za posle 4 :)

Bitno je koji je prozivodjac to bez daljnjeg ali u ovom slucaju TX Cors vs CFT Chief nema neke bitne razlike, navodno Cors stavlja kvalitetnije elektrolite, medjutim desavalo se ljudima da riknu i Corsairi i to famozna HX serija, tako da sve je to po nekad malo reklama, malo ovo malo ono. Ako isto kostaju i modularna su oba zbog duzine garancije i "imena" Cors, ako nisu isti uslovi Cors skuplji, ili nije modularan, onda Chieftec, ja do sada nisam imao lose iskustvo sa Chieftecom vec samo pozitivno iskustvo, a imam dosta iskustva sa ovom firmom po pitanju napajanja.

Ako ono radi bez problema dve godine mala je verovatnoca da ce bas trece da crkne, to da se razumemo.

PS/Desavalo se da isti PSU zapakuju dve razlicite firme, pa kod jedne sve lepo, a kod druge propast, ali to ovde nije slucaj.

Poslednja izmena:
Ma nema tu nekog pravila... Naravno, bolje je da idu 105c kondenzatori ali napajanje moze da izdahne zbog skroz desetog razloga. Jeste da nema veze sa napajanjima, kod cure juce crkla ati 3650 iz cista mira, bez ikakvih najava a koristena pola godine. Ne trebam da pricam kako i dan danas graficke tipa voodoo i sl rade bez problema iako su koristene 10 godina :d
Doduse, masovna kineska proizvodnja je dosta uticala na kvalitet ali opet...

Vrh Dno