Šta je novo?

Championship manager

• Začetnik teme Začetnik teme Pupke3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Pupke3

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
619
U iscekivanju novog CM-a ajd da malo vidimo ko kako igra tj. ko koristi koju taktiku,koje fore koristi...,od kad igrate CM,koji su vam rekordi u transferima,titulama,igranju tj. bilo cemu vezanom za manager...
Ajd prvo vi pa da vas vidimo🙂

Hocu da stavim neke screenshotove da vidite neke zanimljivosti,ali ne mogu zbog velicine fajlova.Kako da ih smanjim a nemam trenutno nijedan od programcica (sem painta🙂)?Sve su oko 70-80 kila

Nekima sam jos odavno obecao neke scrinove,evo jednog

A izvini koliko dugo ti igras tu jednu "igru"?Mislim 42 godina...........hrkk
zar ti nije dosadilo!?

HvalisavacFX !
Ja sam inache (opet) izgubio jedan sav file iz zadnjeg CM-a zbog danashnjeg formatiranja hdd-a. Sve zivo sachuvam, chak i taktike, vcd, a zaboravim sav file posle 9 sezona, shto kad se doda na onih 29 izadje koliko!? Matematika mi nije jacha stranactp; 🙁

Jedno od najinteresantnijih iskustava koje sam doziveo je Bayernov transfer bid od nekih 15 mil evra za golmana Gino Coutinho-a. potpuni anonimus sa prilicno losim ocenama doveden u modenu da bude rezervni golman... Jednu tekmu branio(ne secam se ni kako je branio... cini mi se nista posebno, valjda 8 od 10 suteva u okvir...). Naravno da sam ga prodao i obnovio pola tima za te pare 🙂.
Formacija koju preferiram oko 4-5 meseci je

O O O---> O
O O O---> O
O O O--->
(bez golmana) dva od tri DMC-a imaju markaciju na protivnicke krilne igrace. Treci igra zonal. Ukljucen im je long passing, hard tackling i run with ball.
Tri AMC-a , passing direct, centre, long shots, try cross ball i jedan free role.
FC-ovi imaju parametre taktike 3-5-2 attacking, znaci jedan od nih se konstantno vraca u odbranu i pomaze(idealan za ovu poziciju je Mark Viduka, dobar je i Savo Milosevic). Drugi FC ima ukljuceno run with ball, cross ball, try through balls. Idealan Landon Donovan ili Jermaine Deffoe.
Sve igrace koje sam imenovao scoutovao sam u CM 01/02. A tako bih se rado dohvatio npr. 99/00 verzije, zbog nekoliko igraca koji su sada afirmisane zvezde a tada su bili anonimusi...
Javljajte se, postujte taktike, transfere, trening setove.

pozdrav

BodyRemover je napisao(la):
Jedno od najinteresantnijih iskustava koje sam doziveo je Bayernov transfer bid od nekih 15 mil evra za golmana Gino Coutinho-a. potpuni anonimus sa prilicno losim ocenama doveden u modenu da bude rezervni golman... Jednu tekmu branio(ne secam se ni kako je branio... cini mi se nista posebno, valjda 8 od 10 suteva u okvir...). Naravno da sam ga prodao i obnovio pola tima za te pare 🙂.
Formacija koju preferiram oko 4-5 meseci je

O O O---> O
O O O---> O
O O O--->
(bez golmana) dva od tri DMC-a imaju markaciju na protivnicke krilne igrace. Treci igra zonal. Ukljucen im je long passing, hard tackling i run with ball.
Tri AMC-a , passing direct, centre, long shots, try cross ball i jedan free role.
FC-ovi imaju parametre taktike 3-5-2 attacking, znaci jedan od nih se konstantno vraca u odbranu i pomaze(idealan za ovu poziciju je Mark Viduka, dobar je i Savo Milosevic). Drugi FC ima ukljuceno run with ball, cross ball, try through balls. Idealan Landon Donovan ili Jermaine Deffoe.
Sve igrace koje sam imenovao scoutovao sam u CM 01/02. A tako bih se rado dohvatio npr. 99/00 verzije, zbog nekoliko igraca koji su sada afirmisane zvezde a tada su bili anonimusi...
Javljajte se, postujte taktike, transfere, trening setove.

pozdrav

Defoe je strava igrach, a da li ti je poznat To Madeira? Pupke i ja koristimo slichne taktike, pa neka je on onda okachi, jedina razlika je u postavi tri odbranbena igracha. On je patentirao taktiku, a ja sam je samo malo modifikovao za sebe. Sa trening opcijama se ne petljam mnogo, osim sa problematichnim igrachima (problematichnim sa povredama). Za najboljeg couch-a tj. Asistenta ti preporuchujem Pomaskog iz Olimpijakosa...

toliko za sada...

poz':wave;

A izvini koliko dugo ti igras tu jednu "igru"?Mislim 42 godina...........
Ta slika je odavno,stigao sam do 48 sezone🙂
Ajmo prvo od taktike:
3-1-3-1-2 a na team instructions ukljucim nekad samo presing i ofsajd zamke,a nekad i mentality-attacking,passing-direct i hard tackling.
Samo sto ta druga opcija nije bas najsigurnija.Odlika ove taktike (bar kod mene) je da dajem dosta golova a dosta i primam istih.
3 igraca u odbrani sa tim sto levi i desni trce malo na stranu i kao i uvek (kojeg god igraca da kupim) ovaj centralni dobija sve neke sestice i sedmice a ponekad i peticu.
DMC-to je uvek neki extra igrac (zavisi od uslova) kojem je prosek 7-8 tacklinga po tekmi-ispod toga ne sme.
Trojica na sredini sa tim sto levog i desnog saljem u napad a za centralnog uzimam ili DMC ili AMC zavisno od igraca i taktike (obojica se odlicno snalaze).
AMC-e taj radi sve i svasta,tj mora da bude pravi plejmejker.Nekako mi je uvek ispadalo da se tu najbolje snalaze igraci koji igraju FLC.
Dvojica u napadu kojima je prosek 50% golova po odigranim utakmicama-sasvim zadovoljavajuce jer mi se sredina i AMC nadavaju dosta golova.
Ovu taktiku bi preporucio svima jer daje veoma dobre rezultate a evo jednog od rekorda sa njom:
Uzmem Chesterfield u trecoj diviziji (ili po nekima 4 liga) negde na pocetku sezone i sa osrednjim timom za te uslove odmah uzmem titulu (tj predjem u visi rang).Klub nije imao para i sa skoro istim timom nastavim takmicenje u drugoj diviziji,i tu odmah uzmem titulu.Predjem u prvu div. i imao sam pare za samo jedno pojacanje.Tu budem 3 na kraju i izgubim u finalu plej-ofa.U sledecoj uzmem titulu odem u premijer i na kraju u premijeru budem 5.Sledece uzmem titulu.Znaci za nekih 5-6 sezona sa totalnog dna postanem sampion engleske.Samo da napomenem da sam tad igrao sa onom drugom verzijom mentality-attacking,passing-direct,tackling-hard.
Znaci ko reskira-taj profitira🙂
Ajd sad malo vi
:wave;

iskljucivo igram sa valensijom i taktika mi je 3-1-3-1-2 attacking. Golman mi je za sada canizares mada planiram da uzmem nekako freya ali ga parma za sada ne da. u odbrani su vudgejt, fabio aurelio, ayala. DMC je mark van bommel a njegova zamena je fabio liverani. u sredini igraju brugink u sredini, joe cole levo i rikelme desno, AMC je Aimar a spicevi Aghahova i joa Paiva. Medju zamenama su farinos, angulo, mista, vicente.

Meni je rekordna ponuda bila za Bakircioglua, 286 miliona DEM, okacicu je samo da vratim cd na kome se nalazi screenshot 🙂

sto se tice taktike, moja omiljena je 3-4-3 xmas tree.. pokazala se kao vrlo uspesna 🙂

Nazad
Vrh Dno