Šta je novo?

Ceo FLAC album u samo jednom fajlu, sta da uradim ?

dulsrules

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.08.2007
Poena
499
Skidam u zadnje vreme muziku u FLAC formatu, pa me zanima sledece. Do sada sam nailazio na FLAC albume sacinjene od vise zasebnih fajlova, dakle svaka numera jedan fajl. A u zadnje vreme nailazim sve cesce na kombinaciju 1 album 1 fajl (+par nekih malih fajlica, cue itd.). Posto kao player na racunaru koristim AIMP2, kako da napravim da svaka pesma ima odvojeni fajl, ali da ne izgubim na kvalitetu? I onda verovatno moram svaki novodobijeni fajl da tagujem rucno, jel tako ? Ako neko zna nesto o ovome neka kaze da se ne patim vise sa besomucnim seekovanjem fajla od 45min do 1h. :wall:

Skini na primer Medieval CUE Splitter i ubaci u njega .cue fajl, raspakovace ti sve fajlove pojedinacno.

Pa sta ti smeta sto je jedan fajl? Kad imas .cue fajl lako je shaltati pesme.:)
Mada nikk ti je dao predlog ako bas hoces zasebne trackove.

Hvala na savetima. Da li to znaci da cu koji god nacin da odaberem za resavanje ovog problema ostati uskracen za nazive numera (tagove) ?

Kad ubacis .cue fajl u foobar, on ce ti izbaciti svaku pesmu posebno, osim ako nije izmenjen, pa mu je recimo promenjena ekstenzija u notepad-u, a sam fajl je u drugom formatu. Desava se da su albumi recimo u flac formatu, a u .cue stoji wave. To onda treba zameniti i prepoznace ga player kako treba. Ako ti pak treba program koji ce najjednostavnije flac fajlove vratiti u wave, onda je recimo praktican FLAC frontend, gde mozes raditi i obrnutu konverziju formata, uz odabir odredjenog nivoa kompresije, i jos nekih opcija za enkodovanje i dekodovanje samog fajla.
Ako koristis Medieval CUE Splitter, nakon zavrsetka raspakivanja posebnih fajlova iz .cue fajla, onaj veliki flac fajl u kome su sve numere bile spojene, mozes slobodno da obrises ako ti ne bude trebao. Bitno je da imas i dalje .cue i posebne numere. Nazivi numera ce se pojaviti, naravno.

Poslednja izmena:
Hvala.

Nazad
Vrh Dno