Šta je novo?
  • Novi Benchmark sajt 🎉

Sa velikim ponosom želimo da podelimo informaciju da je Benchmark, nakon 8 godina, dobio novi sajt! 💪

Jako mnogo truda, rada i energije smo uložili u prethodne dve godine kako bi mogli da ga predstavimo danas.

Pozivamo vas da posetite novi sajt i da ostavite komentar i utiske u ovoj temi.

Centralni usisivač

extradan

Poštovan
Učlanjen(a)
10.02.2014
Poena
54
Dakle, da, ili ne?
Da li imate ovakav usisivač, ili znate nekoga ko ima i da li se uopšte isplati ovakva investicija.
Ok, ne vučeš usisivač za sobom, nema buke, ne diže prašinu, ali kakav je sa praktične strane, da li zaista usisava bolje nego klasičan usisivač?

bakara

Znamenit
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poena
1,015
To je za poslovne prostore, da ne bi vukao usisivač.
Moraš imati unapred uradjenu instalaciju za takav tip usisavanja

NShappy

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.05.2004
Poena
545
Moja oprema  
Mobilni telefon
Huawei P30
Komplikovano i skupo. Podrazumeva instalaciju cevi razvedenu kroz zidove u skoro svaku prostorjiu, što u praksi znači da mora biti implemetirano još prilikom izgradnje objekta,

U NS su neki investitori razveli instalaciju prilikom izgradnje zgrade i to reklamirali prilikom prodaje stanova, ali je posle ispalo da stanari treba dalje da investiraju u centralni usisivač negde u podrumu te da šeruju dalje održavanje i popravke, što naravno, nije nikada ni profunkcionisalo.

Verujem da funkcioniše u nekim poslovnim zgradama sa jedinstvenim vlasnikom i korisnikom.
Kod nas sam video da radi u jednom hotelu. Nekako mi za to i ima najviše smisla.

Postoje i mali sistemi za kuće, ali opet, moraju biti ugrađeni još prilikom izgradnje. Ne znam da li se primilo kod nas.

OP
OP
E

extradan

Poštovan
Učlanjen(a)
10.02.2014
Poena
54
Da, video sam u hotelu u Bijeljini, kako rade sa njim, dobra stvar je što te ne budi buka usisivača kad ujutru čiste.
Ali, neko iskustvo iz prve ruke kad je u pitanju primena u kući, ili u stanu, bi dobrodošlo.
Nije mala stavka (doduše ni velika kada se poredi sa drugim kućnim sistemima), pa bi valjalo da se čuje nečije mišljenje ako ga neko već koristi duže vreme, kakav je u eksploataciji, da li se nešto kvari, da li su potrebni neki rezervni delovi,...
Nešto malo ima na hr forumima, al i to je skromno.

bakara

Znamenit
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poena
1,015
To ima smisla u hotelima i poslovnim prostorima.

Trebao bi da razbijes kucu, razvuces cevi i negde u posebnoj prostoriji da postavis rezervoar za smece.

Cak i da imas hotel to se ne isplati raditi.

Dejan.

Cenjen
Učlanjen(a)
30.05.2013
Poena
125
Moj rođak je gradio kuću prema projektu sa interneta, pa je tako dobio i centralni usisivač. Cevi, prikljuci i ostala oprema su ga koštali poprilično, ali ga relativno retko koristi. Uglavnom mu služi samo da se hvali gostima kad mu dođu u posetu, dok za svakodnevno čišćenje koristi mnogo prakticniji stapni usisivač na baterije.

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
975
Moja oprema  
CPU & Cooler
Rakovica Wankel B13 edishn
Matična ploča
IMT 539 Nitro
RAM
2 tone protivteg
GPU
FAP agregat
Storage
Slamarnik
PSU
Gromobran
Kućište
Awliya XXL
Za domacinstva nema smisla.
Ako ti smeta prasina, uzmes vodeni ili hepa kvalitetniji.

Crazy_M

Cenjen
Učlanjen(a)
16.02.2013
Poena
195
Moja oprema  
Laptop
Apple Macbook Air M1
Mobilni telefon
IP13 pro max, IP14, S21
Pametni uređaji