Šta je novo?

Cene DDR2 idu gore

heheheh a ovi sa polovnjacima se odmah polakomili
pa sad na oglasima mozes da nadjes 2x2 hyperX 1066 CL5 za trcavih 80e ;)
a jos u oglasima pise da je kupljena letos, sto znaci da nije mogla da bude iznad 55e toliko o tome ;)

Cek, a sta je cudno u tome.
He who dares wins ;).

pa dobro, za tu memoriju bih dao najvise 50e za polovnjak, i to samo iz razloga sto joj je cena otisla u penis :d

heheheh a ovi sa polovnjacima se odmah polakomili
pa sad na oglasima mozes da nadjes 2x2 hyperX 1066 CL5 za trcavih 80e ;)
a jos u oglasima pise da je kupljena letos, sto znaci da nije mogla da bude iznad 55e toliko o tome ;)

Ima tu po oglasima par pacijenata koji se tesko rastaju od hardvera pa nabijaju cene ne bi odbili kupca (prodaju a mole boga da ne prodaju). Strasno. Zato i treba uvesti malo rigoroznija pravila sto se tice oglasa, pogotovo sto pored ovih pacijenata ima dosta i preprodavaca. U zadnje vreme vise i ne ocekujem da cu u oglasima naci nesto povoljno vec vise iz navike citam.

A sto se tice maloprodajnih cena, pa u najboljem slucaju se isplati kupovati najnoviji hardver. Sa malo starijom robom nema logike da se pazari po takvim cenama kakve su danas.

Ma ja cu cekam novogodishnji popus :D

Memorija je klasicna berzanska roba i tu potencijalno uvek postoje fluktuacije cena. Jasno je da sto je memorijski standard stariji to je cena visa. Isto je, recimo, sa ATA hard diskovima...

Sto se optike tice, mislim da je nestasica kod domacih distributera prouzrokovala skok cene.

Ma ja cu cekam novogodishnji popus :D

Kakav crni popust.Prvo dignu cene recimo 30%,a onda kao daju popust 10%,i vecina ljudi tom prilikom misli da su jeftino prosli ali istina je ipak malo drugacija...
Svojevremeno sam se cak i posvadjao sa jednim ortakom koji je jadnicak bio ubedjen da je uz konfiguraciju dobio na poklon sto,zvucnjake i stampac(u stvari su sve to uzidali u cenu konfiguracije i to dvaput:S:).Da ne pominjem jednu domacu firmu koja uz konfiguracije "poklanja" letovanja,televizore,monitore i to "sve ako pozovete u narednih 10 minuta":S:
Ima doduse i svetlih primera,bench na primer,na akcijama se mogu naci jako dobre stvari po skoro neverovatnim cenama.Jedini je problem sto me uvek uhvate nespremnim(visok datum,kasni plata,stigli racuni....:d)

Definitivno se očekivalo ovako nešto i mislim da nema preterano veze sa sekom... Ja sam dugo oklevao da li da uzimam 2x2GB 1066MHz (Kingmax) i kad mi crče optika, uzeh i memoriju i novi DVD-RW. :d Pitanje je da li bih ovako uzeo, ali se sad ne kajem i mislim da cena nije padala ispod ~2000 dinara po modulu, dok je sada (pretpostavljam) znatno viša čim su najobičnije value memorije @ 800MHz po 3000 dinara...

hehehe.. sta se zalite, a ja se secam kad sam platio 2x 512 ddr2 na 667 150 evra.

ja sam uradio "trade" veka :) prodao sam 2x2 hyperx 800,za 40e (3750din),jos kapiram dodam jos nekih 15ak evra i uzmem 2x2 1066,odem u radnju i uzmem 2gb hyperx za 3800 :D strashno...

Ma salim se ja Wolf ;) Oko nove godine je obicno i najskuplje,nego narod tad ima para,pa ajde da se trosi :p
Mislim da ovo nije ni lose,za sad kupim ddr 2 i koristim,kasnije prodam i za te pare ponovo mogu da kupim novu memoriju :) Sto je to dobrooo...

Mislim da je Win7 poprilično doprineo tome, pre svega što većina korisnika ima naviku dodavanja memorije sa promenom OS.

Ono što mi nikako nije jasno je zašto optika poskupljuje?

Možda se ovi napolju spremaju za Božić ali mi ćemo da budemo kolateralna šteta. Razlog je jednostavan - kad u Kini poskupi roba to se reflektuje ovde već sutradan, a kad pojeftini to se ovde prenosi sa zakašnjenjem od jednog uvoznog ciklusa, dok ne rasprodaju lager po "starim" cenama. Dakle ko je šta kupovao do kraja septembra - to mu je. Ide nova godina i Božić, pa posle kinezi dočekuju svoju. Stabilizacija tržišta tek sredinom ili krajem februara, kao stvari stoje :-(

Pa ja dolazim do jednog logicnog zakljucka. Kazu da se privreda oporavlja,cim raste potraznja za nekim proizvodom onda i cene pocinju da se dizu... Spustali bi trgovci cene da nemaju prometa...

Tesko da ce potraznja za DDR2 da raste. Svako ko sada kupuje novu masinu ce uzeti DDR3 (osim ako neko bas ne zapne za jeftinijom LGA775 varijantom).
DDR2 ce uzeti samo onaj ko mora (kao i DDR1 i AGP grafe danas, uostalom), tj. ko ne moze da doda za zamenu ploce i/ili procesora.

Da pejo,upravu si. umesto da uzmesh 2 Gb ddr2 * 2 = 2 GB ddr3 + ddr3 Ploca
Moguce da prisiljavaju ljude da uzimaju novo a ne da krpe staro :D

Aaa, pa ovde sam lepo isprozivan i jos sam pacijent... hvala...

Taj hyperx u radnjama trenutno kosta vise od 2x2 ddr3 i sad bas da ga nekom od vas "pacijenata" poklonim, nemam blagu nameru |>> ostaje vam da se nadate da ce memorija da padne, ali moje dugogodisnje iskustvo kaze da nece... sto je bilo dobrog ddr2-a bilo je... sad ce biti samo kilavih value varijanti, po sve visoj ceni

PS odustao sam od prodaje, posle par zanimljvih ponuda, udomio sam je kod brata... visak njegove cu prodavati, opet po nizoj ceni nego sto je trenutno nova u radnji, cisto da me ne prozivate jos jednom bezveze |>>

PPS ako neko od vas zeli da utice na globalno smanjivanje cene rama, mozete kupiti memoriju po 2000 pa je prodavati po 1000.... siguran sam ako dovoljno para ulozite mozete pogurati cenu memorije nadole |PPP pocnite sa ramom u svojim masinama...

Potpuno se slazem sa postom iznad.
Pitanja tipa kada je neko kupio DDR2 i po kojoj ceni su krajnje nebitna. Mogao je da je dobije na poklon ili nadje na ulici. Danas je cena ovakva kakva jeste, a valjda niko sa zdravim razumom nije ocekivao da ce cena polovnih DDR2 memorija ostati ista dok cena novih ide do gornje granice atmosfere...

Poslednja izmena:
Budimo realni, uvek može niže. ;) Pogotovo kad nešto neopravdano i ovoliko poskupi.

Meni je u celoj ovoj priči zabavno to što nikada nisam imao desktop sa DDR2 memorijom već sam skočio sa DDR na DDR3 :p
Soooo... go DDR3, go! :D

^
skontao sam da je neka VB fora, ali mi google ne pomaze ...
nije provala ako svi ne znaju koja je provala ;)

Budimo realni, cene jesu bile veoma niske. Nikad se nije mogao naći 1GB za 1K dinara, pa čak i bilo kakva memorija (DDR1 ili SDRAM) za 1K dinara. A sve što je neprirodno se na kraju izbalansira.

Ne mogu a da ne odgovorim :)

"Sve što je neprirodno se na kraju izbalansira" - osim situacije u nasoj zemlji :D

Mlad si zemljace, a bas i ne bih toliko isao u off :type:

bas sam se nameracio da pazarim 2gb ddr2,i gledam pc berzu onaj Lithium OC House ima ubedljivo najnize cene memorija ili cene nisu updejtovali,koja je fora? Imaju 2 giga za manje od 2k. Sutra cu da ih zovem da prverim ovo.

Nazad
Vrh Dno