Šta je novo?

cena retro racunara !

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Dakle, dajte svoja misljenja: koliko bi platili za neki retro racunar? Dajte svoja dosadanja iskustva iz kupovine / prodaje retro racunara.

Koliko kosta jedan C64 sa _STAROM_ maticnom plocom ;)

Koliko bi platili ComapetitionPro u odlicnom stanju?

...da vas cujem ;)

Dakle, dajte svoja misljenja: koliko bi platili za neki retro racunar? Dajte svoja dosadanja iskustva iz kupovine / prodaje retro racunara.

...da vas cujem ;)

Zavisi kolika te nostalgija uhvatila... :S:

...da vas cujem ;)

Pre dve godine sam "kupio" C64 (noviju varijantu) bez ikakve dodatne opreme za 10€.
Pre tri-cetiri godine Amigu 500+ sa joystickom i gomiom disketa za 25-30€...

Voleo bih da kupim, recimo, kasetofon i FDD 1541 (bese), ali nemam vremena da trazim... Ne verujem da bih mogao da nadjem za male pare - radije ce ljudi da ostave za sebe, nego da daju za "dzabe"...

...da vas cujem ;)

Ja sam imao CompetitionPro - "blue star" do pre par godina u odlicnom stanju, nekome sam ga dao. :d Secam se da sam ga platio, tamo negde 1992. nekih 60-70 DEM! :D

Tu si opasno u pravu. Upravo iz tih nostalgicnih razloga ne mogu sebi da priustim 3Dfx Voodoo5 6000 - kosta svega hiljadu evra... :(

A nisi li razmišljao da digneš neki kredit, pa da pazariš taj Voodoo5 6000, dok nije kasno, tj dok ima radno sposobnih primeraka, i dok se ne oženiš itd?? Sumnjam da će žena imati razumevanja za takvu investiciju :D
Nažalost ne mogu trenutno da ti budem žirant, sam znaš gde sam, ali evo, čim se vratim tu sam, pa da ga zajedno nabodemo u makinu :)
Ali si me razočarao što si ipak izbacio ona 2 x voodoo2 u SLI iz mašine. Nije ti neki izgovor da zauzimaju PCI slotove i kolju se sa nečim drugim :D

Šalim se, Dare hvala ti što si me malo više upoznao sa voodoo karticama i 3dFx :)
PS
I moj voodoo 2 je trenutno van kompa :( , ali ne zadugo. Dao sam ga mlađem burazeru, neka se igra dete, ima da sklopimo neku staru kantu pa udri. Jeste klinac, ali sam ga uputio šta je bio voodoo, a posle je sam našao sve na netu, i baš se zapalio. Doći će u BG na letnji raspust, pa neka se zeza :D

Poslednja izmena:
Nije ih on izbacio, vec JA! :d
Ali ne sumnjam da ce Dare to da vrati u masinu kad dodje kuci! ;)

Ma dajte garant ima ono zlo i naopako masinica. Ja kuci imam 2 c64 nisam ih probao 100god. Ali ja bih da negde nabavim a1200. ajde ko oce da menja :D

Ja imam nekoliko starih računara, Spectrum 48K, 2 x C64 u izvrsnom stanju sa kasetofonom, ispravljačem, kablovima i kasetama sa igrama, nekoliko knjiga o C64 itd.
Ono što bih voleo da nabavim je svoj prvi računar ZX81, po mogućnosti u ispravnom stanju.
Raspoložen sam za svaki dogovor, razmenu ili kupovinu...
Za detalje može i na mejl.

(ovo je moj post iz druge teme ali):

Atari F030 sam platio 100e. pre par godina ali buduci da je on uvek bio skuplji od Amige1200 za Amigu1200 bi platio manje :d

Znam da je jedna A1200 sa turbo kartom, gfx kartom, kucistem, HDom otisla za oko 300evra ovde u srbiji prosle godine....

dakle, sto se mene tice ovo su realne cene dao bih 79,95evra za A1200 golu ili jos bolje 300 evra za A1200 + turbo + gfx + periferije!

Atari TT sa original 19" bw monitorom bi platio ne-znam-ni-sam-koliko...! :D

Ja imam Amstrad CPC464 sa zelenim monitorom, prodao bih ga.. Ali kad bolje razmislim - zao mi je da ga se odreknem :)
Zato takve stvai i kostaju puno sto nikome ne trebaju ali ih niko ne da :banana:

Problem je sto i dalje ima dosta tih 8-bitnih masina (svako od nas ima po jednu dve Amige i C64 u steku :D ) pa i ne vrede samim tim puno $.

Ja sam moj C64 poklonio nekom klincu iz komsiluka, bio je u full stanju sa 2 extra joystick-a (cale mi ih dovukao iz nemacke)

Imam ortaka u Zg, koji ima svoj privatni muzej računara, lepo hronološki složeno sa sve opisima, mislim da nema para da bi to nekome prodao (pošto ionako već leži na parama), a ja recimo - ne bi to nikad kupio:D

(ovo je moj post iz druge teme ali):

Atari F030 sam platio 100e. pre par godina ali buduci da je on uvek bio skuplji od Amige1200 za Amigu1200 bi platio manje :d

Znam da je jedna A1200 sa turbo kartom, gfx kartom, kucistem, HDom otisla za oko 300evra ovde u srbiji prosle godine....

dakle, sto se mene tice ovo su realne cene dao bih 79,95evra za A1200 golu ili jos bolje 300 evra za A1200 + turbo + gfx + periferije!

Atari TT sa original 19" bw monitorom bi platio ne-znam-ni-sam-koliko...! :D

Najverovatnije mislis na moju Amigu 1200 u tower ElBox kucistu sa 603@200MHz i 040@25MHz, 64mb, bVision2 8mb (permedia2) karticom.... sto sam prodavao za 300E. Prodao sam samo PPC, 64mb i bVison karticu za 330$ na eBay.

Znaci moja trenutna retro kolekcija:
A1200 tower, bez turbo kartice nazalost
A500 v1.3
Atari 800XL (sa kasetofonom, bez softwera), hteo sam da ga prodam ali nije islo..

Sto da prodas, 'de ce ti dusa?

Sta ce mi 8bit Atari kompjuter, bolje da nekom prodam nego da mi zauzima prostor, da je neki ST upitanju nikada ga nebi prodao...

@sasamil jeste, mislio sam na tebe :) elem... sto si uopste prodao turbo kartu a ostavio A1200? btw koliko trazis za taj 800XL?

koliko treba coveku za postarinu u americi kada bi mu slao postom min 100$ i ostale moguce carinske *******cije, ovako je sve spakovano u tanku kutiju od 9200se i proslo kao pismo...
Za Atari 800Xl neznam sta da ti kazem daj 2k din i nosi.

Ja imam nekoliko starih računara, Spectrum 48K, 2 x C64 u izvrsnom stanju sa kasetofonom, ispravljačem, kablovima i kasetama sa igrama, nekoliko knjiga o C64 itd.
Ono što bih voleo da nabavim je svoj prvi računar ZX81, po mogućnosti u ispravnom stanju.
Raspoložen sam za svaki dogovor, razmenu ili kupovinu...
Za detalje može i na mejl.

S vremena na vreme se na novosadskom najlonu pojavi neki od ciga i medju ostalom starudijom se nadje i neki ZX81 ili C64 zavisi u kom kontejneru je preturao. Ni ne zna sta ima.

Na Bubanj potoku ima povremeno (da ne kazem UVEK) starih spektruma i slicnih stvari... Cena oko pola piva :) Nudio mi ciga za 800 dinara neki stari laptop, pa spustio na 400, al za 200 nije hteo da da. Derač. Namirisao pare i ne popušta..

Ja sam baš na Bubanj potoku prodao C64! :) (nisam tamnoput! :d)
Ostao mi još 1 joystick, jedan od onih "QuickJoy" i 2-3 modula...

10€ sa 5.25" diskom (onim što ga Paja "juri")... :)

Ja pre 2 godine prodao A1200 sa blizardppc 603e/160mhz za 150 eur sa 14 vga monitorom i poklonio 1084 monitor imao neki defekt.I danas me zao ali trenutak je prosao.

Jeste i onda ti se pojavi jedan ovakav &#^%@^%! LINK

zato uvek likovi koji imaju ovakve stvari znaju koliko one vrede??

Vrh Dno