Šta je novo?

Cena PHP&MySQL sajta????

Paradox-y je bas dokurcilo :) Moji zivci su jos citavi :)

U pocetku je dovoljno da se tvoj rad svidi neupucenim vrsnjacima, mami i tati. To je dobro za samopouzdanje. Ovde niko nije ni mama ni tata, a uglavnom nisu ni neupuceni vrsnjaci, pa nemoj ocekivati da te neko pohvali za nesto sto ne valja. Niko ti nece reci da ne valja samo da bi te uvredio. Ovde ces sigurno dobiti prava i uglavnom strucna misljenja, jer niko nema koristi od toga da te laze kako ti sajt ne valja.

@veske i svi ostali

Samo vas molim da povedete racuna o recniku i bez vredjanja, jer... "nije tesko biti fin" ;)
Ok, nekima je malo teze narocito kad su necim isprovocirani/iznervirani, ali vas molim da se ipak bar malo potrudite :eyebrows:

:wave:

@veske

Dečko, sajt ti je krajnje žalostan i tragikomičan. Nazad na projektovanje..

e izvinjavam se zaboravio sam gde se tema nalazi, ali sada sam je nasao.
@paradoh koji to moji vrsnjaci jedu programske jezike,ja sam tri godine zaredom bio na takmicenjima(ne iz web dizajna),republickim gde sam radio projektvoanje racunarskog hardware-a(interfejsova-medjuskolpova), i tri godine zaredom sam ih sve razbio ko volove.moji projekti su bili NASA za njih.Tako da nemoj da mi pricas sta su oni uradili.
E da sooftware za zadnju godinu takmicenja je bio upravljanej putem interfejsa odredjenim sklopovima....sve sa tim sklopom,a oni geniji su doneli pascal kalkulatore i flash kivzeve.Ok web dizajn mi neide, ali programiranje i elektronika, to nemozes da osporavas.I da ako nisma upravu daj mi primer ko to jede te programske jezike,e da nisu hteli da se pojavljuju na takmicenjima, ni drzavnim ni medjunarodnim.

veske je napisao(la):
Ok web dizajn mi neide, ali programiranje i elektronika, to nemozes da osporavas.I da ako nisma upravu daj mi primer ko to jede te programske jezike,e da nisu hteli da se pojavljuju na takmicenjima, ni drzavnim ni medjunarodnim.

Web dizajn ti bas ne ide (na osnovu prikazanog), zato guraj elektroniku i mani se html-a i ostalih gluposti.
A sta mislis, da li su oni koji se "trpaju" svuda najbolji u onome sto rade?
Mislis li da od nasih politicara nema boljih, da od prvaka na takmicenju nema boljih... varas se, grdno se varas.
Nije svako zainteresovan da nekoga pobedi kako bi dokazao sebi da je dobar u necemu. Ali sad ova prica ode mnogo daleko od teme.
Nego aj :bottle:

dbaja, daj molim te ja sam pobedjivao i na medjunarodnim takmicenjima.A te fore gubitnice ima bolji ali nije dosao tri-cetiri godine za redom....to je u principu pa ima mozda sam i ja nekada zllllllllll ali ne znam sad.Neakzem da na svetu nema bolji ali u Srbiji ga nije bilo,kapiras.Ha ha ha ko god moze da pobedi zainteresovan je zato, tek kada nakupis ogroman broj pobeda tek onda moze da te boli kur*c za sve, tako se odredjuje da li si dobar.Molim te prikazi na ovde tvoj prvi sajt,ili nesto sto bi radio za 50 eura.

Malo smo skrenuli sa teme, pa cu ja da se vratim na temu, nisam neki web programer, cak me ta vrsta programiranja ne zanima toliko koliko npr. c++, c# ,java, ali nije mi nepoznat html, css, java script, mysql, pa ponekad uradim poneku web prezentaciju, kao sto je npr. www.dragulj.co.sr .
Prezentacija je potpuno uradjena po zeljama narucioca (citaj - izvoljevanjima), kostala je 200 e, ali posto je narucilac drkosh nisam stavio los loading na flash i slike (thumbnails) sam postavio na malo ne praktican nacin, ali verujte imo sam razloga. Sto se tice cene, po mom misljenju je mozda i malo posto prezentacija sadrzi interaktivni flash i ima 300 slika koje je trebalo smanjiti i linkovati i ostalo.
@mirzallica
Vidi pa prosudi, ako mozes uzmi sto vise... ali ti to vec sam znas, zar ne? :-devil-:

Poslednja izmena:
offtopic: ovo mi prvo upade u oci: "Pogledajte osnove informacije o zlatarskoj radnji..."

sitnice koje mnogo znace ;)

Hah... A bio sam siguran da sam ispravio sve greske pri kucanju :d :crash:

Poslednja izmena:
veske je napisao(la):
dbaja, daj molim te ja sam pobedjivao i na medjunarodnim takmicenjima.A te fore gubitnice ima bolji ali nije dosao tri-cetiri godine za redom....to je u principu pa ima mozda sam i ja nekada zllllllllll ali ne znam sad.Neakzem da na svetu nema bolji ali u Srbiji ga nije bilo,kapiras.Ha ha ha ko god moze da pobedi zainteresovan je zato, tek kada nakupis ogroman broj pobeda tek onda moze da te boli kur*c za sve, tako se odredjuje da li si dobar.Molim te prikazi na ovde tvoj prvi sajt,ili nesto sto bi radio za 50 eura.

Upravo o tome sam ti i pricao. I kada si najbolji, to nije razlog da te boli to sto kazes za sve. A meni ni na kraj pameti nije da se ubedjujem sa nekim od 15 godina ko misli da je najbolji u bilo cemu. Zivi i dalje u tom ubedjenju, dobro je to za aroganciju :wave: .

dobro je sigurno da je dobro

Kad si tako uspesan, nemoj da gubis vreme na raspravku sa nama luzerima, nego idi i cekaj da te NASA pozove, a sigurno hoce, posebno ako treba da im se sredi neki sajt :D

hmmmm ljudi sve sto nije staticki, dakle suprotno od html-a - dinamicki php/mysql kombinacije treba da idu cene od 250e minimum pa do 500-700, zavisi sta ta web aplikacija radi.

Ajmo ovako:
klijent trazi izradu DILERSKOG PORTALA na sajtu, taj portal ce imati:
1. login sistem samo za clanove (aka dilere)
2. razvijenu bazu podataka koje se na DNEVNOM nivou sinhronizuje sa LOKALNOM bazom podataka koja je na serveru u firmi
3. treba uneti u bazu i obraditi oko 1000 proizvoda
4. pretrazivanje proizvoda po visestrukim kriterijumima + stanje lagera...
5. online narucivanje proizvoda, i sa druge strane u firmi na tom serveru DBMS primanje povratne informacije koji diler je sta narucio uz kompletan istorijat kupovine do tog momenta...

itd itd.... dakle prilicno napredan portal... sa mnostvom stvari.
I sta sad to bi kao neko uradio sve za 250 jura?! Da, kako da ne.. ajd posaljite mi tog koji ce sve LEPO da uradi... da to RADI... dakle da fercera 100%... za te pare i ja cu da ga angazujem oma' ... ma dacu mu i 300e :) Da ga castim.

Dakle budimo realni - takav sajt (bolje reci informacioni sistem) ne moz' da kosta ispod 1000e + rok zavrsetka od 30-40 dana...

a ovog klinca necu ni da komentarisem, osim da sam se sit ismejao... mnogooooo je dobra zabava citati takve postove i likove, a jos veca gledati takve saIt-ove... :d Mislim koji SPAM je napravio na temi, uzas jedan. Ajmo malo nazad na temu, konkretni zahtevi dinamickog sajta - konkretna cena. :bottle:

Poslednja izmena:
aj ljudi dajte mi sajt koji je kako vi kazete valjan i po kom mogu nesto da odradim na mom sajtu.SPAM ja nisam spamer i to ne radim.A vi niste normalni

veske je napisao(la):
aj ljudi dajte mi sajt koji je kako vi kazete valjan i po kom mogu nesto da odradim na mom sajtu.SPAM ja nisam spamer i to ne radim.A vi niste normalni
Pa kako da ti damo kad si ti najbolji. Sam si to rekao - mozda neko postoji al se krije u misijoj rupi...

Poslednja izmena:
Naravno, samo cetvorocifrena cena dolazi u obzir za takav posao. I malo duzi rok za pravljenje. Dok sve to isprojektujes, uneses podatke u bazu pa to treba i malo estetski srediti, zar ne?
Samo ljudi ovde jos ne shvataju da im takvo nesto menja jednog smorenog radnika koji ce masu stvari pogresno da zapise, neke papire ce da pogubi, bunice se sto mora da radi dugo i da se javlja na telefon itd...
To se ne daje dzabe ljudi bre :wave:

veske je napisao(la):

Ma pogledaj bilo koji drugi sajt, od svih mozes nauciti nesto NOVO :d

Evo, ja cu da pohvalim decka... stvarno nije lose za pocetak.
Samo nemoj da vredjas

ok,malo sam se iznervirao.

Love Hunter je napisao(la):
Dakle budimo realni - takav sajt (bolje reci informacioni sistem) ne moz' da kosta ispod 1000e + rok zavrsetka od 30-40 dana...
U potpunosti se slažem :) Samo... nećeš ti to uvek raditi from scratch.
Prvi put kad nešto odradiš veoma kvalitetno from scratch, bićeš na gubitku jer si previše vremena i truda uložio za to i ne možeš da naplatiš realnu cenu tvog rada jer te uništi konkurencija koja će to isto isporučiti za manje vremena i po nešto manjoj ceni. Ali kad napraviš jedan takav portal, ti ćeš ga opet prodati nekom drugom za istu kintu i tu ćeš nadoknaditi gubitak sa prethodnog posla.
Recimo, klijent ti dođe i kaže ima statičke stranice i neke delove sajta želi da zaštiti tako da im mogu pristupiti samo određeni korisnici. Za to ne bi trebalo da uzimaš više od 100 evra. I prvi put kad budeš radio potrošićeš vremena i vremena. Takvih poslova ima mali milion. Sledeći klijent kad ti dođe, ti mu pokažeš šta si ranije radio, njemu se to svidi i već zna šta ga očekuje, staviš mu neki rok od par dana i uzmeš opet 100 evra. Samo što ćeš sad imati mnogo manje posla, da promeniš parametre za pristup bazi, uneseš nove korisnike itd. I s tim sledećim poslom nadoknađuješ gubitak s prethodnog.

Svi poslovi na internetu su čist šablon, i posle 2 godine ti se čini kao da radiš jedno te isto. Ali spuštati cenu samo zato što neko dete iz komšulika radi za 5x manje, to je čista ludost.

pa jes' taj rad :)
... al' sta ako klijent zahteva da ima unique web aplikaciju? :) (da, ima i takvih slucajeva...) Isparanoisu se jer su "culi negde" da ne valja kada se jedna web aplikacija koristi na vise mesta (citaj: oni misli na popularne scripte tipa PHPNuke) pa onda kazu moze lakse da im uhakuje sajt 'aker.. :d I onda kazu - platicu kolko' treba al' da imam unique source code...

sve u svemu zacin c.... nema tu izmisljanja tople vode... sve se vrti oko jednog te istog... osim u slucaju da neko hoce da pravi novi google :D

Pa ako ja zaštitim sajt Peri i sad to isto uradim Žiki, Žika nema nikakve šanse da sazna da li sam taj isti kod odradio i Peri. Drugo, da je klijent toliki expert on bi to odradio sam. Uvek treba klijenta spustiti na zemlju. Za nekog lika sam trebao da radim copy/paste aplikaciju koja radi sa bazom itd. I sad je on čuo kako je C++ najbolji i hoće aplikaciju isključivo u Visual cpp; ni da čuje za VB. I pošto je to bio klasičan VB posao, plus najmanje vremena mi je potrebno s njim da odradim tu vrstu posla ja lepo klijentu objasnim da tu njemu C++ ne treba, kako je VB bolji od C++-a, kako je VB najbolji i najbrži jezik na svetu... :D I čovek pristane.
Isto i za onaj sajt i zaštitu. Ako ja kažem klijentu da je to najbolja zaštita koju sam smislio do sada, opišem kojem vrste napada sprečava, ako se njemu ne sviđa nek' mi kaže algoritam po kome je mislio da ta njegova zaštita radi i ja ću napraviti. Normalno, da je znao sam bi radio, tako da ćeš mu na kraju prodati ono što si nekome već prodao. Isto je i za portale i kompletne sajtove. Sve što se ovde menja jeste skin tj. dizajn foruma. Ispod haube sve je isto.

veske je napisao(la):
ja bih radio sajt iz 50 eura kda bi mi neko dao.Evo ga moj sajt www.vsi.cjb.net nije neki ali ****** za 50 e nemoze bolje.
Između tačke, zareza i druge interpunkcije, i sledećeg slova ide razmak.
Čisto da sajt ne izgleda kao da ga je radio neko ko je imao dva iz srpskog...

Crash Owerride je napisao(la):
Pa, nebih se slozio bas da je sve svuda isto osim skinova.
Naravno - imas pravno na svoje misljenje, ali - zar ti nije cudno to sto si rekao ?

Šta je čudno?

Evo ja se javljam kao dobrovoljac da mene angazujes da pravis projekte za 300 eura a ti da uzivas :) Doduse PHP mi nije jaca strana ali programiranje windows apliakacija i web na microsoft-im tehnologija mi solidno ide.
Meni je muka da radim kod privatnika za 400-500 eura mesecno po strogim terorom i radije cu raditi sam. Projekat koji se uradi za 30-40 dana? Sta je da je, pristao bih za 300-400 eura.

Love Hunter je napisao(la):
hmmmm ljudi sve sto nije staticki, dakle suprotno od html-a - dinamicki php/mysql kombinacije treba da idu cene od 250e minimum pa do 500-700, zavisi sta ta web aplikacija radi.

Ajmo ovako:
klijent trazi izradu DILERSKOG PORTALA na sajtu, taj portal ce imati:
1. login sistem samo za clanove (aka dilere)
2. razvijenu bazu podataka koje se na DNEVNOM nivou sinhronizuje sa LOKALNOM bazom podataka koja je na serveru u firmi
3. treba uneti u bazu i obraditi oko 1000 proizvoda
4. pretrazivanje proizvoda po visestrukim kriterijumima + stanje lagera...
5. online narucivanje proizvoda, i sa druge strane u firmi na tom serveru DBMS primanje povratne informacije koji diler je sta narucio uz kompletan istorijat kupovine do tog momenta...

itd itd.... dakle prilicno napredan portal... sa mnostvom stvari.
I sta sad to bi kao neko uradio sve za 250 jura?! Da, kako da ne.. ajd posaljite mi tog koji ce sve LEPO da uradi... da to RADI... dakle da fercera 100%... za te pare i ja cu da ga angazujem oma' ... ma dacu mu i 300e :) Da ga castim.

a ovog klinca necu ni da komentarisem, osim da sam se sit ismejao... mnogooooo je dobra zabava citati takve postove i likove, a jos veca gledati takve saIt-ove... :d Mislim koji SPAM je napravio na temi, uzas jedan. Ajmo malo nazad na temu, konkretni zahtevi dinamickog sajta - konkretna cena. :bottle:

Video sam ovde svakih odgovora, a evo i ponuda za posao.
Ovo je pismo koje sam dobio mail-om
Hi

Since you and your team did some good work for me I thought Id pass you one of my colleagues projects for evaluation.

My colleague wants to create a clone of "APPEXCHANGE.COM" Please have your team review and provide Quote.

Thanks
Ko stvarno želi da radi, neka mi se javi na code_swordfish [at] mail dot ru
Pod obavezno poslati adrese ranijih radova na sličnu temu i reći vremenski rok za koji može da odradi ovaj posao. Deadline se poštuje kao crveno slovo, tako da...
I navesti svoj bid naravno.
Samo molim bez preterivanja :D

Ko se dobro pokaže ima veliku šansu da radi i na sledećem projektu.

pOz

Malo kasnim, ali dobro. Ne posećujem ovaj forum baš tako često :(

Samo jedno pitanje: koliko vas se profesionalno bavi webom i poseduje potrebno znanje da izađe na kraj sa srednjim do većim portalom uz sve lepote što uz to idu (poseban osvrt na jednostavnost održavanja i performanse)? 300e možda zvuči kao velika suma nekom ko se ovim poslom ne bavi pofesionalno, ali 300e je u suštini suma bez koje se i ne priča o nekim ozbiljnijim stvarima.

Vrh Dno