Šta je novo?

cena iMac u Dublinu

mipko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.02.2002
Poena
705
iMac 24" 2.93GHz 4GB 640GB - 1300e, nov u ovlastenoj apple prodavnici - u centru grada - znaci najskuplje radnje u gradu.

juce sam stojao u radnji i zezao se sa masinom. cena je bila istaknuta, ja sam dodatno proverio sa prodavcem. pre toga sam popio samo jednu pintu gvinjisa tako da sam bio uracunljiv.... valjda :)

Neka je greska sigurno, ako taj model u USA kosta $1,799.00 Ne moze u Evropi da kosta 1300 € nikako :)

fotkacu danas ako stignem od posla i ako mi dozvole. bio sam na ivici suza kad sam video cenu - zato sam popio jos 3 pinte gvinjisa...

Nije neobična stvar po svetu da dileri, nekako, imaju niže cene od "list price".... Gotovo je normalno automobile naći jeftinije nego što fabrika deklariše cenu. Naravno, ne tipa sad novi Mini koji se čekao 30 godina i koji je unapred naručilo 100000 ljudi, ali za neki normalan auto posle 2-3 godine postojanja, po svetu ga je uvek moguće kod dilera naći od niže cene nego što proizvođač ističe (i to ne 100e, nego 1500-3000e.... i više za skuplje modele).... iz njima poznatih poslovnih razloga.

Poslednja izmena:
E vidi da nije i iPhone 3g oko 300e pa mi ponesi jedan ;)

Negde oko 630-730 dolara koliko se secam ;)

ima ovde u engleskoj bez ugovora da se kupi jos od septembra 2008... kosta 342 i 392 funte :)

@Mipko: sad bas gledam za kolko para mogu da stignem odavde di sam ja do dublina, da vidim jel mi se isplati da odem da pazarim iMac :D brate jeftinije dosta nego na netu! mozda i odem ako sracunam da me put ne izadje mnogo! lol

mipko a ostale cene u toj prodavnici (macbookpro 17"...)? jel moze adresa?

sorry nisam stigao da odem ponovo do radnje. Radnja se nalazi u Jarvis trznom centru, u centru Dublina - na donjem nivou. Bio sam poslom u Dublinu i jednostavno nisam stigao ponovo da odem do te radnje.

Jervis Street Shopping Centre,
Mary Street,
Dublin 1.

Radnja je mislim PC World u prizemlju

Poslednja izmena:
Vrlo moguce! PC World ima veeelikih problema zbog trenutne situacije, kakve rasprodaje i cene daju, to je neverovatno! (iz licnog iskustva)

Poslednja izmena:
Vrlo moguce! PC World ima veeelikih problema zbog trenutne situacije, kakve rasprodaje i cene daju, to je neverovatno! (iz licnog iskustva)

PC World je samo jednan deo ogromne korporacije koja drzi (po meni) vecinu IT hardware trzista u UK. Oni sebi mogu da priuste popuste a ne da moraju da ih daju.

Iskreno receno moze se naleteti na ponude ali je nerealno ocekivati da su takve cene stalne... i cesto popusti zahtevaju da pazaris jos nesto uzput ili da se pretplatis na nesto itd...

A Dublin je bio PUNO skuplji nego UK kad sam ja bio tamo zadnji put. :) Samo od onda ih udarila recesija jace nego ikoga... skoro pa je cela drzava bankrotirala :) tako da vas ne cudi ako je tamo bolje.

Iskreno receno moze se naleteti na ponude ali je nerealno ocekivati da su takve cene stalne... i cesto popusti zahtevaju da pazaris jos nesto uzput ili da se pretplatis na nesto itd...
Nisam ja mozda dobro izrazio - nisu to deals koje oni reklamiraju - nego popusti koje daju ako trazis ;)
Tipa kupili smo high-end Epson MF od 290GBP za 142GBP :D (i nista drugo)

Cenim da ce cene biti jos nize i to svuda po svetu a mozda cak i kod nas ...
Samo treba pratiti akcije kod prodavaca i ... na primer u TC USCE u Bgd na dva sprata - razlika za IMac od oko 20k dinara ako se dobro secam

Apple computers is ansambled in Ireland!
Mislim to pise na mojoj masini (izvinjavam se ako sam pogresio neko slovo)!

Poslednja izmena:
Vecina firmi u EU rade iz Ireland, jer su valjda najmanje takse.

Mac Pro se sastavlja u Korku. Mislim da su ostali uglavnom made in China (Šangaj).

Ma naravno da se sve sada izradjuje u Kini, ali je sastavljanje dovoljno da kazu "Made in not-China".

Mrzi me sad da okrećem Proa, nisam siguran da li piše Made in ili Assembled in. Na kraju krajeva, nije važno, jer se sve manje više proizvede u Kini. Za koje tržište se radi je ono što je važno. Juče mi je stigao Q-Power case-baterija sa iPhone, kineski proizvod 1/1, ali je kvalitetan, a poznati su mi i od ranije da mogu da odrade nešto kako treba kad imaju motiv :)

Ono što je važno je originalni (u smislu čiji je patent) dizajn, sirovine i kontrola kvaliteta. Onda može biti i Made in China i sve je OK :)

zna li iko gde moze kod nas da se kupi najjeftiniji Mac Mini (svejedno koji)?

cisto ako je neko pratio cene itd.

Poslednja izmena:
Na Apple.rs-u najjeftiniji mac mini je 45.000. E sada mozda imas negde nesto jeftiniji ili da jutris neki polovan gde bi ta cena mogla da bude dosta povoljnija.

Poslednja izmena:
Cenim da ce cene biti jos nize i to svuda po svetu a mozda cak i kod nas ...
Samo treba pratiti akcije kod prodavaca i ... na primer u TC USCE u Bgd na dva sprata - razlika za IMac od oko 20k dinara ako se dobro secam

Na drugom spratu je iStyle prodavnica. Koja je ta druga radnja koja takođe ima Macove, pa još jeftinije 20k dinara?

Nazad
Vrh Dno