Šta je novo?

Cemu Vam sluze najnovije komponente kad...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zabranjeno je razmenjivanje seriala, postavljanje linkova ka fosi-olikim sajtovima i slicno. Naravno da diskusija na temu nije zabranjena, pobogu.

Pa dobro,ali konstatacija: "Kako cemo igrati nove igre,kad ce skoro sve imati StarForce3 zastitu" malo bode oci.
Kao kad bi neki kriminalac izjavio: "Bice tesko i dalje obijati banke,zbog pojacanog obezbedjenja"...

Ukoliko se original igrice pocnu proizvoditi kod nas kao recimo DVD filmovi,verujem da ce biti jeftinije,jer dodje do krajnjeg kupca prodje 3-4 ruke,a?

Maul je napisao(la):
Pa da, evo ja sam pre desatak dana pazario Diablo 2 plus LOD u Merkatoru za 843 din po kompletu :), tako da sam dobio 4 diska za 1686 din :D
Ta igra mi je prirasla za srce, i jednostavno hocu da imam original, a brate ocu imalo da ga opletem na B-Netu.

Potpuno isti slucaj i kod mene. Samo sto sam ih ja uzeo malo ranije i platio sve oko 2300din. Igra je zakon, narocito MP kad se nas 3-4 skupi na battlenet-u pa rokamo. Baci mi PM ako si zaintersovan za koju partiju ili trade. Imam 7 mule-ova punih itema pa mozda ti nesto zatreba. Isto vazi i za ostale koji igraju Diablo2 LoD na bnetu.

Poz

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo Guild Wars za 1990din (~23e) i vec 2 meseca ne mogu da se odlepim od nje. Igra je bolja od svih HL2, D3 i ostalih hitova i definitivno ne zalim ni dinara.
To sto je ovo zemlja kakva jeste i sto su plate kakve jesu proizvodjace softvera ne zanima previse. Uostalom i automobili kostaju koliko kostaju i niko vam ne prodaje mercedes za 200e jer su nase plate takve. Zar vam nije palo napamet da je neko ulozio trud u tu igru da bi zaradio pare, a ne da bi neko u siromasnoj zemlji imao cime da se zanima, jer eto, mali su prihodi, pa ne moze sebi to da priusti?
Dok god imate izbor izmedju 50e i 60din, stvar je jasna, ali je to i dalje krsenje zakona. Kad ne bude takvog izbora (kao sto je slucaj sa Guild Wars) ko zeli da igra morace da pljune pare i to je to. Nema kukanja.
Takodje ne razumem likove koji moraju da igraju bas svaku igru koja izadje i kukaju kako bi im za to trebalo 500e mesecno. Aman bre, izadjite nekad i napolje. To vec podseca na zavisnost.
A sto se tice price "ja nemam para, studiram, otkud mi toliko da platim sve igre koje igram", na zapadu je normalno da se radi i studira istovremeno. Sad ce neko reci "ali nemoguce je postici i jedno i drugo", ali otkud vam vremena da igrate sve igre u tom slucaju?
Budemo li svi sedeli za racunarom i igrali igre, pritom ne radeci nista produktivno, propascemo jos nize i ova drzava ce biti jos gora nego sto jeste, a o ljudima da ne govorim.
Svi koriste neki nelegalan softver, ali opravdavati to raznim izgovorima i govoriti kako to nije krsenje zakona je besmisleno.

borab je napisao(la):
Mislim da bi piraterija ipak bila da si naveo ko razbija doticnu i gde da se nadje nocd, a ovako spada samo u domen fantazije. ,)
Licno ne vidim zasto je no-cd nelegalan po definiciji. Ja uglavnom i za igre koje sam kupio stavim no-cd ako postoji cisto zato sto me mrzi da se cimam i ubacujem diskove bilo fizicki, bilo u virtual drive.

Ajde lepo privodite ovu pricu kraju, diskusija je extra jalova jer ovako mozete do u letnji dan do podne i sve ce ostati isto. Takodje zamolicu pokretaca treda da ubuduce vodi racuna sta dize kao topic treda jer ovakve price nikome ne koriste, nicemu ne vode i uopste gledano samo su tezak shum na Forumu.

Dandy je napisao(la):
Licno ne vidim zasto je no-cd nelegalan po definiciji. Ja uglavnom i za igre koje sam kupio stavim no-cd ako postoji cisto zato sto me mrzi da se cimam i ubacujem diskove bilo fizicki, bilo u virtual drive.
Ti kad klikneš na accept u licence agreementu, koji dođe uz igru, složio si se da nećeš raditi "reverse engineer the Software, derive source code, or otherwise attempt to reconstruct or discover any underlying source code, ideas, algorithms, file formats, programming or interoperability interfaces of the Software". Tako da jeste nelegalan.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Ti kad klikneš na accept u licence agreementu, koji dođe uz igru, složio si se da nećeš raditi "reverse engineer the Software, derive source code, or otherwise attempt to reconstruct or discover any underlying source code, ideas, algorithms, file formats, programming or interoperability interfaces of the Software". Tako da jeste nelegalan.
E pa zbog ovakvih gluposti i dalje podrzavam crack-ovanje igara :mad:
Sta ce mi original koji mi je nekomotniji za koriscenje od pirata, a kvalitetom su identicni?
Ako hocu da se drzim doslovce zakona, kupicu original, stavicu ga na policu i onda cu da igram pirata...
Slicna stvar je i sa DVD filmovima. Desilo mi se da umesto da ubacim DVD film koji imam, radije pustim DivX tog filma koji mi je laksi za manipulaciju, a i ne moram da gledam FBI warning i slicne gluposti.

Poslednja izmena:
steta sto ne moze da se downloaduje Atlon X2 ili 7800GTX sa neta pa da se krekuje i pechuje to bi bas bilo zgodno, zar ne?
mislim ionako ne bih dao brdo para za X2 ali ako vec ima da se skine i krekuje - sto da ne :S:

NikName je napisao(la):
A sada, kad se digla velika ujdurma oko piraterije u nasoj zemlji, tj. koji su najvise koristili piraterijske produkte ODJEDNOM postadose ljudi visokih morala, koje eto dusa boli zbog krsenja necijih autorskih prava.
Pa čekaj, zar nije predsednik Antipiratske asocijacije filmskih distributera Milutin Ranđelović, vlasnik M-Export-Importa, ne tako davno jedne od največih kuća za pirateriju filmova u Evropi.

Mislim, izvin'te, ali da Al Kapone ili Legija budu na čelu nekakve komisije za borbu protiv organizovanog kriminala - to je suludo. Piraterija je bila u ovoj zemlji zabranjena i u vreme kad je Ranđelović piratovao na veliko (setite se samo koliko je video klubova bilo zatvoreno zbog piraterije, još za vreme Miloševića). Već sam jednom ovde napisao, i ponoviću. Tek kad Ranđelović bude u zatvoru zbog piraterije može se reći da je u ovoj zemlji piraterija van zakona.

U mafijaskim drzavama za krupne zverke zakon ne vazi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno