Šta je novo?

Cemu toliki download?

Sto se zimnice tice ona je 10x jeftinija kada je sam pravis nego kada kupis u radnji na teglu...

OT, al morao sam da reagujem, jeftinija je do 2/3x maximalno, u praksi je 1:1 (uzmi u obzir ruke, struju, gorivo, vodu+cimanje oko skladistenja+ono sto u aprilu pocne da se baca+da ti se u februaru vec zgadi, ovako kupis kad ti treba po malo o to je to,jedino sto je kolko-tolko opravdano je K.L~kiseli kupus)
Na kraju kad pogledam i nije bas OT, svodi se na isto kao i sa DL, samosto se DVDovi ne kvare

OT, al morao sam da reagujem, jeftinija je do 2/3x maximalno, u praksi je 1:1 (uzmi u obzir ruke, struju, gorivo, vodu+cimanje oko skladistenja+ono sto u aprilu pocne da se baca+da ti se u februaru vec zgadi, ovako kupis kad ti treba po malo o to je to,jedino sto je kolko-tolko opravdano je K.L~kiseli kupus)
Na kraju kad pogledam i nije bas OT, svodi se na isto kao i sa DL, samosto se DVDovi ne kvare

^ What he said
Ako uspes da napravis domacu da bude 2x jeftinija od kupovne to je vec vise nego dobro, al i to je bogami tesko. Postoje slucajevi gde je kupovno cak i jeftinije (npr paradajz sok). Nazalost zimnicu nemoz' overklokovati tako da je u ovom slucaju kupovno ekonomicnije od kucno friziranog. Naravno postoji taj faktor sto poneko jos ima babu koja ce ga povijati sekirom ako cuje da je kupio teglu necega umesto da je to sve sam ukuvao.

p.s. pardoniram na ot, al bilo bi glupo da sa ovakvim nikom ne komentarisem na temu zimnice :d

Kad ćemo već da priamo oko zimnica ajde.. Pradajz sok možda bude jeftiniji ali tu nema ni P od paradajza :D
Ipak je lepše kad nešto sam napraviš, kad znaš šta si stavio sve od sastojaka nego kupovno.
Ne branim nagomilavanja bilo koje vrste ali ne može da se priča da je bolje da se kupuje..

...i kakve veze ajvar, dzem i ostale spajz tvorevine imaju sa masivnim downloadom... pocinjem da gubim konce... :d:d:d

Poslednja izmena:
Pa lepe, nasi dedovi i bake a i roditelji su masovno pakovali zimnicu a mi downloudejmo ko blesavi, svima nam je "nek se nadje u krvi", cak i ako si protiv opet ti je u krvi jer se boris protiv te navike.
Evo jedan primer iz nase istorije:
-Usled nekih kavgi sa susednim (nesrpskim) plemenima Kuci su 7 godina bili "gosti" u Rovcima, za to vreme nijedno kucko dete nije rodjeno da ne bi otezavali polozaj svojim domacinima, ako uzmes u obzir da nam je cela istorija grbava sta da ocekujes onda od nas?
Gomilanje i gomilanje....
DVD verbatim ili paradajz "bivolje srce"?
U pitanju su samo generacijske razlike nista vise

Sad kad se osvrnem, i ja sam skidao sve i svasta kad sam dobio ADSL... Ali brzo sam posustao; manjak prosotra (HDD od 40Gb i nemanje DVD rezaca) su presudili da prestanem da skidam filmove koje nikad ne odgledam programe koje nikad ne instaliram... Sad downloadujem uglavnom za devojku, rodbinu, drugare; i to su uglavnom neki filmovi, muzika, poneka igra/program. Nista previse :)

Odmah po uzimanju ADSL-a, provodio sam sate i sate skidajući gomile i gomile svega i svačega. Naprosto sam bio neiživljen i "gladan" svega. Obzirom da sam imao stalnog "dobavljača" filmova, to mi i nije toliko falilo. Ali ono što me vuklo su bile gomile raznoraznih programa koje do tada nisam mogao da nađem ili sam morao da ih kupujem u kompletima sa gomilom smeća koje sam znao da mi ne treba. Sve mi je odjednom bilo dostupno i taj osećaj mi je, prosto rečeno, bio neodoljiv.
Srećom, nije trebalo previše vremena da se stvari vrate na normalu.

S obzirom da mi trenutno treba jedan ili dva dana da skinem HD film, to mi je taman mera. Mogu da stignem da pogledam, a DL mi i dalje stalno šljaka :)

Sve mi je odjednom bilo dostupno i taj osećaj mi je, prosto rečeno, bio neodoljiv.
TO JE TO.

Inace zar se i ajvar ne pojede u velikim kolicinama najcesce odmah po spremanju, a kad se zasitis onada ti dosadi, ostane.... predjes na kiseli kupus npr... UZELI SE COVEK NECEG DRUGOG

Poslednja izmena:

Haha, ok, naravno da nije 10x. Ali da se isplati...to svakako. :) Da ne cimam sad tastu oko preciznog recepta ali da kazemo da u kilo ajvara ide oko 2kg paprika koje su u sezoni 20 din/kg. Tegla ljudskog ajvara od 550g je 350 dinara (da ne reklamiram proizvodjaca). Oni fabricki ajvari sa ukusom deterdzenta...pa i oni su oko 200 dinara na 600-700g.

Koji OT...:d

kad ste već toliko zagazili u OT - koliko sam ja primetio (a nisam se udubljivao u tu problematiku baš previše ;) ), na Zapadu skoro niko ne ostavlja zimnicu, a skoro svi intenzivno nešto skidaju sa Neta ;)

Sada full OT.

Mozda bi i ostavljali ali bi ih uhapsili kada bi pekli paprike na stepenicama zgrade kao sto rade kod mene.

Uhapsio bih ja i ove nase ali nema ko da me slusa.

Poslednja izmena:
Jednom prilikom je drug mog druga rekao istorijsku recenicu:
"Vi bre pravite back up interneta!"
I ova neizbezna istorijska gif animacija: :d

internetxw1.gif

A definitivno se pronalazim u ovome,svaka cast:
Evo, da se i ja javim.

Ja prosto volim da kažem koleginicama na poslu "naravno da imam taj film" - "hoćeš mi narezati?" - "pa mogu..." :D

P.S. Daj iscoolirajte te turshije i cuda,jedan se uhvatio za nju,pa se odjednom svima prijela :wall:

a jel moze neka paralela za slatko od snova... pardon, od shljiva? :d

He he he he... svima se prijela tursija uz onu pljeskavicu :D:D:D
Ili ste vi ljudi toliko ogrezli u downloadu da bi ste u pljeskavicu trpali i tursiju???:d:d:d

Ljudi... stvarno smo preterali sa OT. :S:

Ja skidam uglavnom arhaicne stvari, ne secam se kada sam za sebe skinuo nesto od novijih filmova/muzike/igrica. Filmove gledam u bioskopu, i na taj nacin im pomazem da opstanu, muziku kupujem uglavnom originale, pa rip u FLAC, i igrice rezem od ortaka. Jedino neke stvari koje ne mogu da se nadju skidam sa neta. Npr. one prve mocne rendzere. 25 DVD-ova.

Sto se tice igrica, igram Diablo II, poneki put i Counter opicim, cisto da ne zardjam, i to je to... Na kompu po 5~6 sati dnevno, ostatak na bazenu, na fudbalu, sa curom, itd... I sve stignem da odigram/preslusam/odgledam/procitam i iskuckam na benchu...

Ja skidam uglavnom arhaicne stvari, ne secam se kada sam za sebe skinuo nesto od novijih filmova/muzike/igrica. Filmove gledam u bioskopu, i na taj nacin im pomazem da opstanu, muziku kupujem uglavnom originale, pa rip u FLAC, i igrice rezem od ortaka. Jedino neke stvari koje ne mogu da se nadju skidam sa neta. Npr. one prve mocne rendzere. 25 DVD-ova.

Sto se tice igrica, igram Diablo II, poneki put i Counter opicim, cisto da ne zardjam, i to je to... Na kompu po 5~6 sati dnevno, ostatak na bazenu, na fudbalu, sa curom, itd... I sve stignem da odigram/preslusam/odgledam/procitam i iskuckam na benchu...

Ti si moj idol... :d

i moj! :d Samo jos ako ima i neku ljubavnicu/e :d

Fala, fala... Kupite mi jos jedan HDD od 320Gb, da mogu da skidam sve u 16.

... da moze da skida sve u 16 (megabajta kesa)

E,aj' se samo casom transformisi u "Mocnog Rendzera" pa spasi planetu od globalnog zagrevanja,pola Afrike da ne pocrkaju od SIDE i gladi i otmi od bogatih pa podeli sirotinji...

Zordan

Sa trenutnih 64k tesko da mogu da se zatrpam a i nema potrebe pored onoga sto nadjem na hardovima za reinstalaciju. Skidam samo klasike i ono sto me bas zanima a nije moguce naci bez neta a cesto ni na njemu (97.6% complete, insufficient source)

Ja sam za godinu dana koliko otprilike imamm 256 ADSL skinuo 300GB preko mule, ostalo otpada na web download po potrebi ...

surf mi je bio brzi sa dial-up konekcijom, jer otprilike mule uvek radi, i jedino u cemu zaista preterujem jesu loseless albumi koje ne stizem ni da narezem, a kamoli da odslusham

(sto se tice pecenja paprika, taj miris jako volim)

Loseless... Slusao sam Marley-a u 128 i 256 kbit i zakljucio da je i u 64 zvuk isti zbog (ne)kvaliteta sacuvanih snimaka. Ipak najvise se skida 256 kbit verzija jer ljudi misle sto vise to bolje.

Poslednja izmena:
Ovaj pre tebe? Rekao je istinu, makar delimičnu. Ja skinem ponešto sa eMule-a i zaista možeš da skineš 128Kbps boljeg zvuka nego 192Kbps i nije samo pitanje kakav je izvor iz kog se kompresuje nego i ko / kako to radi...

Cemu toliki dl ? :) Pa zat0 sto kada vidis nesto u tom trenutku na netu , pomislis , lepo je ovo imati, koristice mi jednom , iako u negde u malom mozgu znas da ti to ama bas nikad nece koristiti :D tj da te nece zanimati da otvoris ... ja sam npr pravio veliko spremanje hardova :) i taj dan sam obrisao oko 560 gb :D i to sve sto nisam ni pogledao od kako sam dlnuo.
Ali evo opet i sad dl-am po 10ak 12 gb dnevno , i ako mi ni to ne treba ... jednostavno broadband net u srbiji a i svugde u svetu = download i to je to... Nema tu sta da se mudruje jer tako svi rade , jednostavno svi vole da trose resurse cak iako za to nemaju potrebu :D

Ovaj pre tebe? Rekao je istinu, makar delimičnu. Ja skinem ponešto sa eMule-a i zaista možeš da skineš 128Kbps boljeg zvuka nego 192Kbps i nije samo pitanje kakav je izvor iz kog se kompresuje nego i ko / kako to radi...

Koliko sam ja razumeo od Marley-a nema boljih snimaka od 64kbps...

Ja recimo koristim loseful na 8kbps... :d

Vrh Dno