Šta je novo?

cemu sve te ''brzine''?

Hm, mozda je mozzilla zahtevnija od IE (mada ne verujem), al` ja sam cesto otvarao preko 100tinak tabova pod netcaptor i websurface (kasnije sam poceo da koristim myie, i slicno je radilo i pod njim) na svojoj TXpro+Cyrix MII@266MHz uz 256MB RAM, graficka m.mystique 2MB. To je inace radilo i pod winxp ( kao i pod w98 i wme).

Ajd` necu da vam zagadjujem trid, naravno da je bitno za koliko vreme se neka operacija izvrsi - nego cisto da kazem da, bar sto se otvaranja mnogo tabova pri serfu tice, to mogu da urade i slabije masine.

Anti Patriota je napisao(la):
cek - zar za to nije zasluzna kolicina memorije - to bi ti odradio i moj duron 650 - budzen na 866mhz jedno 20puta jefitniji ot tvog proc-a

Pa u principu da. Samo sto se ipak masina za brzim procesorom ponasa dosta "zivahnije" u odnosu na onu sa sporim CPU-om (ovo je bas bilo mudro receno 🙂 ).

Ja volim da imam te stvarcice. Volim da dodjem kuci, zavalim se ispred kompa, pustim muzikicu da trese stakla i na miru na velikom ekranu surfujem po netu: pod rukom Wireless Intelli, na stolu Microsoft Natural Multimedia tastutra, na Chieftecu svetli Zalman 🙂 Ma milina jedna...

Poslednja izmena:
ja imam desetak tih dugmica na tastaturi ... za mulitmedju i net i nikad ni jedan nisam upotrebio ...

sve je to lepo sto si napisao, samo ti je los primer "3.0 na 3.4" pre ce biti, kod vecine likova sa foruma "1.4 na 2.4" :d e tu se oseca razlika 😀
recimo ja klokujem masinu jer tu vidim ustedu 😀 , ne stvarno, moze da se kupi 3400+ recimo i da se plati 200+ ojra a zasto bi to radio kada cu pazariti neki 3. puta jeftiniji cpu a imati i bolje performanse od tog 3400+ 😀

zar mozhe za giga da se digne???

zar ja mogu svog amd-a xp 1500+ @1334 da dignem na 2000? ... ja sam ga dizo do 1500 i tu se resetuje nisam uspeo vishe 🙁

Poslednja izmena:
oguce da to sto se resetuje vise zavisi od ploce ili, cak, vise memorije.. enivej, za web grafiku je dovoljna p2 masina sa dobrom plocom ili p3, zajedno sa brzom memorijom i jacim hdd-om. a komp je spor najcesce zbog nedovoljno memorije ili zbog os-a. na jaci p1 ide win95 sa fat32 i zagrpama za hdd (dma), na p2 nt4 sa sp4 zakrpom a na p3 ili jaci win2000. milenijum nije najbolje resenje za dvojke.

SumAnuT je napisao(la):
zar mozhe za giga da se digne???

zar ja mogu svog amd-a xp 1500+ @1334 da dignem na 2000? ... ja sam ga dizo do 1500 i tu se resetuje nisam uspeo vishe 🙁
Verovatno neces moci jer ti je zakljucan CPU, mislim da imas Palomino jezgro.
Poz.

Mali HoBiT je napisao(la):
sve je to lepo sto si napisao, samo ti je los primer "3.0 na 3.4" pre ce biti, kod vecine likova sa foruma "1.4 na 2.4" :d e tu se oseca razlika 😀
recimo ja klokujem masinu jer tu vidim ustedu 😀 , ne stvarno, moze da se kupi 3400+ recimo i da se plati 200+ ojra a zasto bi to radio kada cu pazariti neki 3. puta jeftiniji cpu a imati i bolje performanse od tog 3400+ 😀

u principu si u pravu ali kolko god ti da kloknes neku bedu koja ce da radi kao 3400+, covek koji je prso preko 200eura moze da klokuje svoj prirodni 3400+ jos na bar 3500+ i opet je brzi od tebe

Mali HoBiT je napisao(la):

hehe, u pravu si, samo i 3400+ moze da se klokuje 😉 pretpostavljan da ide na 2.6ghz @1.75V sa vazdusnim hladjenjem, bez buke 😉

Anti Patriota je napisao(la):
u principu si u pravu ali kolko god ti da kloknes neku bedu koja ce da radi kao 3400+, covek koji je prso preko 200eura moze da klokuje svoj prirodni 3400+ jos na bar 3500+ i opet je brzi od tebe

:laugh:
kako je brzi ?
3400+ na 3500+ je ok, mislim stvarno respektabilan skor :d 😀
ajde daj klokovani 3400+ pa da uporedjujemo...

a i da je brzi(2400(240x10)mhz vs 3400+@3500+ ) iako nem sansi, ja sam dao manje kesa i bole mene ako on ima prednost od 2-5% 😀

delimir je napisao(la):
Ja koristim Athlon XP 3200+, NF7-S 2.0, GeForce FX5900, 2x Maxtor 80 GB SATA-RAID0 za Winamp i Internet. Snage nikad dosta 😀

Athlon XP 2400 MHz ('bem li ga koliko je to u PR-u) na 220 MHz, NF7-S 2.0, Giga RAM-a, 9800 Pro na 412 / 730 - za WinAmp, Macromediu, Photoshop, Internet, Office, Filmove i kad stignem - razne igre, ali ne igram preko 1024 x 768 sa 8x Anisotropic *(ako igra secka, makar bila i beta, radim upgrade 😉).

Iskreno, mislim da ti ovo i odgovara i ne odgovara na pitanje !

Evo jos jednog primera... Npr. ovaj CPU i masinu imam vec 6 - 7 meseci, mozda i duze, Gedza i Simpson to verovatno bolje znaju... 😉 Dao sam mnogo na Corsair 3200 XMS LL, kada se tek pojavio. Dao sam 250e za 9500 Pro, kada se pojavio a prodao ga (sikili-ju) za koliko ?? mnogo manje, ne secam se... A tada se lepo moglo igrati i sa Ti4200. Onda sam presao na 9800Pro i oc na 9800XT, kartu sam platio 330e, doplata je bila oko 200e!!! Zbog cega ?? Pojma nemam! Da sam sacekao samo dva meseca (u medjuvremenu mi je moja karta stajala na stolu jer su u masini bile razne test kartice od FX5700U do raznih HIS-ova i Club3D-ova) - kupio bih 9800SE koji se otkljucava u Pro i cak i klokuje blizu ove moje za samo 155e! Dakle- NISTA ne bih izgubio, a ustedeo bih 165e...

Ali eto, primer, samo...

SumAnuT je napisao(la):
ja imam desetak tih dugmica na tastaturi ... za mulitmedju i net i nikad ni jedan nisam upotrebio ...

Ja ih koristim stalno. Sta cemo sad? 🙂

gde ovo vodi....

@Mali Hobit: default 3200+ 11.0 X 200 1.65V 58.4W , stavis ga na 230x12=2760 i pretpostavljam da bi to radilo na 1.9V. Eto ti, brzi je. A i skuplji je :O za te pare bi preso na intel-a.

gx-x je napisao(la):
gde ovo vodi....

@Mali Hobit: default 3200+ 11.0 X 200 1.65V 58.4W , stavis ga na 230x12=2760 i pretpostavljam da bi to radilo na 1.9V. Eto ti, brzi je. A i skuplji je :O za te pare bi preso na intel-a.

3200+@2750 [email protected] važi! 😀 :d 😀

eeehh brzina.. kada cekas da se u MAXu jedna slika renderuje celu noc shvatis sta znaci makar i 10% brzi procesor.

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
gde ovo vodi....

kao sto je i genijalcin@ napisao 😀

stvarno losa predpostavka :d 😀

280x16=4xxx mhz predpostavljam da bi radilo na 20v 😀

sta znam, u teoriji je sve moguce :d

2760 je bas mnogo za Thortona... Svaka cast!

ubo sam opanka, tu pise samo na koliko mhz ide cpu ne i fabricke vrednosti istog...

gx-x je napisao(la):
Ako genijalcinin xp1700+ ide na 2.6 (sa 1.43GHz) sto ne bi mogao xp3200+ sa 2.2 na 2.7 ?! Naravno mozda nemoze svaki...

Pa ne moze svaki primerak, ali kada mozes da biras da li ces da kupis TAMO, neki DLT3C ili Mobile Barton, postavlja se pitanje o cemu mi OVDE pricamo... 😀 To TAMO je udaljeno dosta svetlosnih godinana od naseg trzista, zato budimo realni.

Poslednja izmena:
da, nazalost, nisu nasi trgovci ko grci, pa da vide dobar posao pred ocima.Cenim da kad bi recimo neka od najacih firmi ovde uvezla mobile bartone da bi ih prodali 1000 za 2 dana, sto se ne moze reci za "C2" XP2200 ...

gx-x je napisao(la):
da, nazalost, nisu nasi trgovci ko grci, pa da vide dobar posao pred ocima.Cenim da kad bi recimo neka od najacih firmi ovde uvezla mobile bartone da bi ih prodali 1000 za 2 dana, sto se ne moze reci za "C2" XP2200 ...
ma lose cenis, kupilo bi vas 10 sa bencha i jos 20 sa strane. verovatno su skuplji ti mobile bartoni?

samo da dodam da je AMD Barton M procesorima, verovatno dostigao limit ove tehnologije. Mislim da je i tih 2.8 Ghz dosta, cak mnogo vise od ocekivanih taktova predvidjenih za Tbred-ove, Thortone i Bartone. Izuzetno je tesko dostici taktove vece od 2.7 (mozda cak i 2.6) Ghz, sa bilo kojom revizijom jezgra, a za sve brzine iznad toga, potrebni su uslovi koji podrazumevaju upotrebu vode, tecnog azota itd. Hocu da kazem, da je Barton M. jedno probrano parce wafera koje radi na izuzetno malim voltazama (1.45V) i koji bi u principu trebao sa lakocom da dostigne taktove od 2.6 Ghz (najveci rezultat koji sam video je nekih 2.8), sto je bilo skoro nezamislivo za neke prethodne revizije (tipa DLT3C i DL3TC, DUT3C) i koje su radile na tim brzinama na voltazama od min. 1.9V (povecanje voltaze od oko 30%, sto je previse). Mozda ce AMD uspeti jos malo da usavsri svoj proces proizvodnje, ali cisto sumnjam, jer ce AMD64 veoma uskoro sici u mase.

U svakom slucaju ja ne vidim ko bi to kod nas kupovao u tolikim kolicinama i zato polako pocnite da skupljate pare za AMD64 😀

Poslednja izmena:
SumAnuT je napisao(la):
ja cu ovo da postavim ovde ako nekome ude smetalo maknite ...

cemu sva ta budzhenja kompova ... za shtra vama trebaju tolike brzine ... ozbiljno pitam nisam sarkastichan niti ishta slichno ... shta dobijete ako sa lupam 3.2 nabudzhite na 3.6 sva ta vodena hladjenja modovana kucioshta ... cemu to jel to fetish il vam je stvarno potrebno?
Bice da je to fetish!
:d
Mi se ovde palimo na dobar kuler kudikamo vise nego na kvalitetan sexy zenski donji ves :d
A tek ako je dobar "primerak" za "overklokovanje" eto ti kompletnog fetisha.

gx-x je napisao(la):
Da ti nisi slucajno u jednoj grckoj firmi koja nabavlja jeftine Bartone koje ne moze da proda ? 😀

nazalost, nisam ! Ali da imam firmu kao sto je "pin" ili "comtrade" uvezo bih bar 1000 barton M CPU-a, oni su skuplji za 10E od standardnih bartona, cenim da bi za nedelju dana otislo svih 1000 po celoj SERiMO.

drfedja je napisao(la):
Mi se ovde palimo na dobar kuler kudikamo vise nego na kvalitetan sexy zenski donji ves :d

Kako ko, ali mene vise pali kvalitetan zenski ves nego neke tamo temperature(ali i u tim temperaturama ima svasta nesto) 😀 :d 😀

Mi se ovde palimo na dobar kuler kudikamo vise nego na kvalitetan sexy zenski donji ves

Cast velikom overkloku stvarno .... ali ipak ....
Mislim prijatelju, da bi ja menjao svoj Barton2500+ @ 2.4GHz za onaj sto radi
na samo 1.833GHz a da mi doplata budu 2 bliznakinje / drugarice u
kvalitetnom sexy zenskom donjem vesu , pa da probamo dual channel ! :d :d
Da vidimo takodje te prednosti u Dual procesor sistemu :eyebrows: :eyebrows:

Poslednja izmena:
ova poredjenja su gluposti...poredi se hobi sa potrebom, a to je bemisleno, ako se neko bavi skupljanjem markica to ne znaci da voli markice vise od zena...

Nazad
Vrh Dno