Šta je novo?

Celeron 2000 ili P4 1700 ?

Athlon XP. Buahahaha :D :D :D

Sad ozbiljno. P4 je bolji, i to je još o?iglednije ako se "overi", koliko me se?anje drži 1.6A i 1.8A su išli i na 2.5+ GHz.

Celeron koji je derivat P4 ima relativno slabe performanse, koje su uporedive sa prethodnom generacijom procesora, bez obzira na viši radni takt novog procesora. Taj Cely na 2GHz još nekako i prolazi, ali su on 1.7 u .18u bili totalni debakl.

Naravno da je bolji Celeron 2GHz, samo ako mu je takmac willy.

||NeX|| je napisao(la):
Jednostavno, koji ima bolji performanse:
Celeron 2Ghz ili P4 1,7Ghz?
Koliko sam ja razumeo, i jedan i drugi su celeroni. Ne postoji punokrvni northwood 1.7, a verovatno ni celeron, znači to je willy celeron. Celeron 2ghz jeste northwood, a i pored toga što je samo celeron, bilo je reči ovde da se dobro klokuje, može da bude brz procesor...

Re: Re: Celeron 2000 ili P4 1700 ?

Bane® je napisao(la):
Koliko sam ja razumeo, i jedan i drugi su celeroni. Ne postoji punokrvni northwood 1.7, a verovatno ni celeron, znači to je willy celeron. Celeron 2ghz jeste northwood, a i pored toga što je samo celeron, bilo je reči ovde da se dobro klokuje, može da bude brz procesor...

Bane, ubi me sad, ja nista nisam razumeo sta si hteo da kazes ...

:d

Ma nijedan ni drugi!Taj celly ne valja a p4 1.7 ima samo sa willamate jezgrom...znaci najbolje northwood 1.6,1.8......

Re: Re: Re: Celeron 2000 ili P4 1700 ?

silverglider je napisao(la):
Bane, ubi me sad, ja nista nisam razumeo sta si hteo da kazes ...

:d
Prvo sam hteo da kažem da je p4 1700 ISKLJUČIVO celeron, onda sam hteo da kažem da je 1.7 shit pa sam onda hteo da kažem da je i 2.0 shit pa sam onda rekao da 2.0 ima northwood jezgro, pa sam onda rekao da se dobro klokuje i da može da bude dobar procesor...;)

Ako je to P4 vilamejt ja bih uzeo celeron 2GHz...

||NeX|| je napisao(la):
Jednostavno Athl... pardon :mig: Cely2 GHz je bolji izbor. Jos ako imas odgovarajucu plocu i malo srece mozes fino da ga overklokujes.

Re: Re: Celeron 2000 ili P4 1700 ?

Bane® je napisao(la):
Ima jedna ruska, kuju je zasita teško prevesti, a tako mnogo znači. :D

Ты сам понял что сказал?

Vi se baš smarate, a? Iskulirajte, bre, nemam ja vremena da visim ovde i da on line pišem romane... Pišem prvo što mi padne na pamet, i gledam da u što manje rečenica napišem šta treba. Al dobro, sledeći put ću source code da vam ostavim za neke moje postove... Aj sad radite pametnije poslove i ako ne razumete šta pišem nemojte ni da čitate...

gde i posto moze da se nabavi C4 2GHz /i tray i box varijanta/

Pozdrav

deki30

Ja bi uzo Celerona nije neka razlika u kesu a nadoknada je takt i cena dodje ti na isto,pazi samo na plocu da te ona ne zezne dzaba ti onda i jedno i drugo,sto ne uznes lepo athlona 2000+ majkica a i ne greje se toliko!!!:D

soul je napisao(la):
Ja bi uzo Celerona nije neka razlika u kesu a nadoknada je takt i cena dodje ti na isto,pazi samo na plocu da te ona ne zezne dzaba ti onda i jedno i drugo,sto ne uznes lepo athlona 2000+ majkica a i ne greje se toliko!!!:D

A ne bi bilo lose da jace greje u ove zimske, mrazne dane...!
Mada, leti mozes da sprzis i neko jaje na njemu.

Bane® je napisao(la):
Vi se baš smarate, a? Iskulirajte, bre, nemam ja vremena da visim ovde i da on line pišem romane... Pišem prvo što mi padne na pamet, i gledam da u što manje rečenica napišem šta treba. Al dobro, sledeći put ću source code da vam ostavim za neke moje postove... Aj sad radite pametnije poslove i ako ne razumete šta pišem nemojte ni da čitate...

Ne *****avaj bane, stvarno si konfuzno rekao.
Pritom postoje i celeroni i willamete-i na 1.7.
Na 1.8 ima svega, i willyia i northwooda i celerona.

A redosled sta je bolje ako se kupuje ide:

Sto se tice brzine Celerona i Willamete-a, treba znati da je Willamete P4 oko 10-15% brzi od Celerona u socket 478 varijanti.

Svaki Northwood P4 kida sve ostalo u socket 478, na slicnom taktu naravno.

Pozdrav!

||NeX|| je napisao(la):

Kratko i jasno do 2.4 GHz CELERON, preko te granice P4.

1. A šta ako je dilema Cely 2.0 i Pentium 2.4?
Po meni jasno, jer Cely ima 128kb cache-a, a Pentium 512.

A po vama?

2. Znam da je Celeron na 2Ghz stražno dobar za OC. Šta je sa P4 2,4?

Tu nema dileme, PIV 2.4B je daleko brzi procesor od tog Cely-a. Svi noviji P4 2.4B (znaci C1 stepping) idu na 3Ghz

Nex, zamisli taj celeron 2.0 maximalno nasviranog na 3+giga.
E ni takav se ne nosi ravnopravno sa prosecnim xp1700+@2000MHz nego je truba.

Niko ko zna nesto a racunarima i vodi racuna o svom novcu nece kupiti ni P4 Willamet (P41.7) ni bilo koji P4 Celeron. Ako hoces intel skupa pare pa kupi pravi P4 Northwood (P4. 1.6A, 1.8A, 2.0A, 2.2...). AKo nemas pare uzmi Athlon XP. Tacka.

Bogda je napisao(la):
Niko ko zna nesto a racunarima i vodi racuna o svom novcu nece kupiti ni P4 Willamet (P41.7) ni bilo koji P4 Celeron. Ako hoces intel skupa pare pa kupi pravi P4 Northwood (P4. 1.6A, 1.8A, 2.0A, 2.2...). AKo nemas pare uzmi Athlon XP. Tacka.

Ja bih za svoje pare najradije uzeo VIA C-3 Ezra 1GHz. Jedino sto ne mogu da ga nadjem nigde u okolini.

Definitivno P4 Celeron 2 Ghz @2.66 + Ghz. Kao takav moze da se uporedi sa XP1700+ ili 1800+ neclockovanim naravno. P4 na 1.7 je Willy i shit je. Na default taktu malo je bolji od P4 Celerona na 2 Ghz. Za pare koje bi dao za Celeron na 2 Ghz, uzmi Athlon XP 1700+ TBred "B" na 1.5 v i NF2 plocu, Abit ili EpoX, clockuj i napravi masinu koja je brza kao NW@ 3Ghz

Vrh Dno