Šta je novo?

CEditView - problem sa kursorom

3MAJ86

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
649
da li je moguće da u prozoru (koji je potomak klase CEditView), nakon pozivanja funkcije OnReplaceAll vratim kursor na početak texta?

problem je u tome što moram više puta uzastopno da pozovem ovu funkciju, a kada se izvrši ova funkcija ona stavlja kursor na kraj texta, a sama funkcija radi samo od trenutnog položaja kursora do kraja texta.
ovo mi je veoma veoma bitno

ukoliko ova klasa to ne omogućava, da li ima neka druga kod koje bi to bilo moguće?

3MAJ86 je napisao(la):
da li je moguće da u prozoru (koji je potomak klase CEditView), nakon pozivanja funkcije OnReplaceAll vratim kursor na početak texta?

problem je u tome što moram više puta uzastopno da pozovem ovu funkciju, a kada se izvrši ova funkcija ona stavlja kursor na kraj texta, a sama funkcija radi samo od trenutnog položaja kursora do kraja texta.
ovo mi je veoma veoma bitno

ukoliko ova klasa to ne omogućava, da li ima neka druga kod koje bi to bilo moguće?

Sobzirom da CEditView ima pristup na integrisani elemenat CEditCtrl klasse mozes koristiit :

CEdit& GetEditCtrl( ) da bi pristupio istoj

preko nje mozes pristupiti Methodama GetCaretPos( ); i SetCaretPos( ); izvorne klasse CWnd da bi placirao Cursor na odgovarajucu poziciju

da, ali...

da, znam u medjuvremenu sam i sam to video, ali fora je u tome, shto npr. zhelim u nekom momentu da se kursor pomeri na pochetak, i da sa tog mesta nastavim da pishem. a shta se deshava: pomerim kursor na pochetak texta, ali prvi taster kada se pritisne, program nastavlja da ispisuje text na kraj bafera, a ne na pochetak (gde se nalazi kursor).

kako to da sredim?

e reshio sam problem! hvala ti puno na pomotji, ovo me je umnogome pomaklo napred u programu koji pravim!

cheerz

3MAJ86 je napisao(la):
e reshio sam problem! hvala ti puno na pomotji, ovo me je umnogome pomaklo napred u programu koji pravim!

cheerz

nista , tu smo da pomognemo ;)

Vrh Dno