Šta je novo?

Cayman did not make it for 22nd Nov launch

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zar je bitno?
Slajd i "test" je obican PR kako bi se proizvod predstavio sa sto je vise mogucih novotarija i ucinio "kompletan". A i ocajnicki pokusaj da se promeni imidz o kvalitetu njihovih drajvera, doduse blacenjem konkurencije, al ***, od necega se mora poceti lol

Voleo bi da vidim test protiv 2GB verzije 5870...:)

Posto tebe i Starca bas zanima:

Prilozi

• test.jpg
    test.jpg
    210.8 KB · Pregleda: 107
Ma super, kartica je malo ispod ocekivanja, al` sto su drajveriiiii:D

Poslednja izmena:
Svuda neki markovi i unigini....a kako se to igra? :smash:
Bojim se da ne ispadne samo tresla se gora,rodio se mis...

To se dobija uz 10.12 drajvere ko je potpisao NDA jos pre, sad je NDA istekao posto su izasli.

Koga briga? Osim sto je komicno jerbo su im "testovi" iz oktobra...mogli su ovo da daju uz neki od onih a, b, c, d, e ,f katalista? Cisto da ne bude nekih nesporazuma sa stabilnoscu:p

hahahah

i nigde nema poredjenje upravo sa 6870 ... pa da li je moguce ??? i svuda gde ima ta karta se pokazala malte ne kao "egal" sa 6950....

sta ja ovde gledam??

Pa gledaj nekih 5-10% skini sa rezultata 5870-ice i to ti je 6870.

6950 je izgleda u igrama nesto malo brza od 5870 a u teselaciji mnogo brza.

Ajde pa da vidimo gde ce se iskoristiti ta ekstremna teselacija... sto se tice 5-10%.. nista sto se solidnim OC-om ne moze nadoknaditi..

Sve u svemu - nisam zadovoljan cenom pre svega....Mislim...rezultatitima tek nisam, ali prvo i osnovno pravilo sto se tice "masovne prodaje" jeste upravo - cena... ne dopada mi se karta koja je upravo to sve sto si rekao, a skuplja za malte ne celih 8 000 dinara... a bice i vise.. tipa GA modeli sa 3 godine garancije....

gtx580 ima vecu prednost nego sto sam ocekivao, ako je verovati ovom testu...

Dobro bre, 'oće neko da spava? :d
Ja čekam hwg, tr i još par sajtova :)

Ma super, kartica je malo ispod ocekivanja, al` sto su drajveriiiii:D
pa da ispod ocekivanja... vi "Zeleni" ste ocekivali GPU koji ce po velicini biti blizu Fermiju, a dobili ste cip koji je ~25% manji ~15% brzi - ako se gleda "originalni" GTX480, odnosno ~5% sporiji, ako se gleda "opravljeni"!

A jos su mi jaci vasi komentari kad u jednom postu Hamletovksi se pitate "kome su u opste potrebne tolike performanse", a onda u sledecem krecete sa "razočaranje", kada je zaostatak 5-6 frejmova :D

Nema sta najjačiji ste! Sto je i logicno, preziveli ste najtezi period u istoriji drage vam kompanije i prirodno iz toga izasli jos jaci i okoreliji - Starac je podivljao :d

Svejedno, realnost je takva da se kod nas maltene u opste ne moze naci neki GTX500-series za kupiti, a ovih Caymana ce biti k'o Kajmaka na pijaci :D

recenzije ... lose na prvi pogled.
perf_oc.gif
temp.gif

The actual 3D performance gained from overclocking is 4.2%.
...stvarno jadno

Poslednja izmena:
.X580 i malo bolje od GTX570 po dosta manjoj ceni od GTX580.

I da taj overklok je bez voltage tweak-a.

Poslednja izmena od urednika:
perfdollar.gif

I da taj overklok je bez voltage tweak-a.
dodavati napon na na 90C.... ne vredi za svaki dan. Ipak se mnogi igraju po nekoliko sati u cugu...
Jedino na nekom drugom kuleru...

Poslednja izmena:
Karta je odlichna za ovu cenu ($380) - brza je od GTX570 i nekada dostize GTX580. Ako se pogleda ponuda oba proizvodjacha, za sada "shtrchi" samo GTX580 sa previsokom cenom - 6950, GTX570 i 6970 su skoro idealno uskladjene po pitanju cena/performanse.

Za 280 i 330 evra su sjajne. Ne znam ko normalan moze ista da kaze, GTX580 je 450 evra. I GTX570 je sporija generalno od 6970 a skuplja.

Potrosnja 158W i 207W po Guru3D. Prave Antilles bez problema.

Jedino je razlika u performansama u vecini slucajeva izmedju 6870 i 6950 manja nego sto sam ocekivao.

@Uruk Ako ljudi dizu napon na 470 i 480 i ovde ce sigurno bez problema ipak se manje greju. I da po Guru3D temperature su 77 i 80c ni blizu 90c u toku intenzivnog igranja tako oni kazu.

Poslednja izmena:
Za 280 i 330 evra su sjajne. Ne znam ko normalan moze ista da kaze, GTX580 je 450 evra. I GTX570 je sporija generalno od 6970 a skuplja.

Potrosnja 158W i 207W po Guru3D. Prave Antilles bez problema.

Jedino je razlika u performansama u vecini slucajeva izmedju 6870 i 6950 manja nego sto sam ocekivao.

@Uruk Ako ljudi dizu napon na 470 i 480 i ovde ce sigurno bez problema ipak se manje greju. I da po Guru3D temperature su 77 i 80c ni blizu 90c u toku intenzivnog igranja tako oni kazu.

O cemu ti pricas kojih crnih 207w:d
power_maximum.gif

@najj: Gospoda sa 3d rage sajta su napisala ovo

After long deliberation we decided to move away from FurMark and are now using a game like application which stresses the GPU 100% yet is much more representable of power consumption and heat levels coming from the GPU. We however are not disclosing what application that is as we do not want AMD/ATI/NVIDIA to 'optimize & monitor' our stress test whatsoever, for our objective reasons of course.

A na tech-u mozes isto videti da GTX570 trosi po njima 298w ;)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno