Šta je novo?

Cayman did not make it for 22nd Nov launch

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
2r5atkm.jpg

Solidnih 20% brža od GTX570. Po ovome, biće jako blizu GTX580.

Ma meni deluje fake, nemoguće da je bbaš svuda brža. Opšte je poznato da makar na jednom testu mora da bude jedna kartica brža od druge ako se radi o karatama sličnih karakteristika.

Po tome nece biti blizu vec ce biti brza.
GTX580 nema bas toliku konstantnu prednost nad GTX570 a uglavnom prosek izmedju ovih dveju karti je nekih 15% !
Ili je arhitektura bas doterana ,AF filtriranje poboljsano pa nema extremnijih padova ,bolji render u odnosu na fermi + visoke rezolucije ,visok nivo detalja ..
Ovo je bilo ono sto sam i na pocetku tipovao sta moze da donese Cayman arhitektura..Imao sam neki nagovestaj,slutnju..
Sve je ok ako ovo nije fake!Shodno rezultatima ovde ispade da je brzi od GTX580 tako da je tesko proceniti koliko je ovo verodostojno.

Poslednja izmena:
Ma meni deluje fake, nemoguće da je bbaš svuda brža. Opšte je poznato da makar na jednom testu mora da bude jedna kartica brža od druge ako se radi o karatama sličnih karakteristika.

A jel si pogledao na kakvim rezolucijama je testirano i sam ces da pronadjes odgovor ;)
hint-> 2GB memory :)

A jel si pogledao na kakvim rezolucijama je testirano i sam ces da pronadjes odgovor ;)
hint-> 2GB memory :)

Jesam, ja preferiram AMD, ali opet....makar jedna od ovih igara bi trebala da pruži prednost nV. No, još samo 36h, pa ćemo videti :)

Neko je proizvoljno upisivao rezultate za GTX570.
Obratite paznju na test expreview-a za GTX 570 .Negde su ista setovanja :
http://en.expreview.com/2010/12/13/nvidia-geforce-gtx-570-review/12908.html/22

Npr.U ovoj tabeli od Darksider-a pise da je rezultat Left for Dead 2 (1920x1200,8xAA,16xAF) =
143 fps-a dok su na expreview tokom testa GTX570 dobili 161.21 FPS!
Smrdi sve ovo debelo!Vise ne verujem ni u jedan slajd dok se ne iznesu zvanicni testovi i to od pouzdanih sajtova!

Poslednja izmena:
Nemoj da vam bacim sad jedan grafikon :d

Naravno da je fake da bas u svakoj igru bude bolja 6970 nece da moze:D

Samo da mi je znati ko se igra na 2560

Sto god vise gledam ovu tabelu vise mi smesnije..Nema veze sa mozgom!
Ali fanboy/faker :-devil-: koji ju je sastavljao nije stedeo na podvalama:zgran: vec je skidao fps po 20.Skromno..:smoke:

Poslednja izmena:
Ove cene ...teshko....zhivi bili pa videli..no ne treba paliti masu sa ovakvim cenama a onda da one ispadnu pusta zhelja devojachka ili "samo za prijatelje kluba" !
Uostalom evo sta se desilo sa 6870 i 6850....skoro da ih i nema..shta mislite da ce domaci distributeri da uvezu xxx ovih kartica ...nema shanse...
Sedeo sam prosle nedelje sa nekim ljudima iz vrha IT u Srbiji...uvek,ali uvek ce se vise isplatiti uvesti 2000 ili 3000 plocha za 17,5 eura negoli 100 komada high end grafika!

Nisam to napisao tek tako. Video sam se sa čovekom koji zna šta priča (ahem :trust:) i to su cene kojima baratam i na osnovu kojih ću formirati mišljenje. Rekoh već da će razne mega turbo verzije da koštaju više. Uvek znamo da će najpovoljnija varijanta biti Sapphire ili PowerColor u popularnim Atom/Emmi/VipHouse varijantama. O tim cenama pričam. A ne o cenama OC verzije sa 3DMarkom u nekoj od skupih radnji (da baš ne pominjem koje su, znate već).

Osim u novom 3Dmarku i Unigine-u, i jeste... Drajveri need some boost. Ipak je u pitanju drugačiji ALU i novi Instruction Word. Bez T-unita ima nešto više ALU-to-compiler virtuelizacije koja se obavlja u letu, taj kod drajvera je relativno svež. Plus, realno, novi DX11 benchmarci nisu napravljeni da budu u ljubavi sa predloženim AMD standardima za sample size za tesselation, pa tu i dalje NV shaderi koji prže na gigaherc-i-po rade efikasnije. Hence the boost in 3Dmark i Unigine. U igrama, realno, razlika nije tolika... daleko je manja, plus ako poredimo GTX570 sa HD6970, AMD ubija. Doduše, ja još uvek nemam rezultate GTX570, niko ga nije dao na test (ali se vodim performansama GTX480 koji je nešto sporiji u manje zahtevnim modovima i nešto brži u 1920 x 1200 + heavy AA i AF).

Hoce li biti testa u eyefinity-u?

Nisam to napisao tek tako. Video sam se sa čovekom koji zna šta priča (ahem :trust:) i to su cene kojima baratam i na osnovu kojih ću formirati mišljenje. Rekoh već da će razne mega turbo verzije da koštaju više. Uvek znamo da će najpovoljnija varijanta biti Sapphire ili PowerColor u popularnim Atom/Emmi/VipHouse varijantama. O tim cenama pričam. A ne o cenama OC verzije sa 3DMarkom u nekoj od skupih radnji (da baš ne pominjem koje su, znate već).

E onda isto tako znash da su domaci distributeri zaradjivali na HD 6870 po max 10e....i prodavali ih budzashto.
To ti je Srbistan....a 270e HD 6950 sa 2GB nece biti...jednostavno smo mi blizhi granici i mestu carinjenja...pa su nam blizhe i te stvari na uvid.
I onda posle svi prichaju o nekim porabatima....i kao zaradili smo...ma da jeste...prodaju tipa Samsung diskove ispod ulaza...a ja prichao sa chovekom koji im prodaje Samsung i video fakturu i NE dobijaju nikakav porabat.To je shto se tiche ovih popularnih x/x/x jefitnih radnji koje imaju ovakve kartice u ponudi samo da ih imaju a ne da zarade na njima.Ali zato ce zaraditi na torbama,flash diskovima,ventilatorima,znachi sitnim zezalicama...
No svi smo gledali seriju Eurolink a potom nazhalost Benchouse ...sledi li repriza?

Poslednja izmena:
Drajveri need some boost.

Da, ovo je vidljivo bukvalno u svakom testu, ali je bilo i za ocekivati. Uz to, ipak su dramaticno poboljsali teselaciju (Unigine sa Extreme presetom daje bolji rezultat nego prethodna generacija sa Normal), a performance hit sa AA je minimalan. Bilo je svakakvih ocekivanja (performanse na nivou 5970 i slicno), ali sa ovakvim (konacnim) specifikacijama to jednostavno nije realno.

Ako se ispostavi i da su stvarno sredili CF skaliranje na nivou na kome kazu da jeste (Maxo, mogli smo da uparimo kartice na par sati, nije nam palo na pamet :(), sa ovakvom potrosnjom Caymana Antilles bi mogao da sahrani GeForce GTX595... i to ne samo na perf/watt polju.

E onda isto tako znash da su domaci distributeri zaradjivali na HD 6870 po max 10e....i prodavali ih budzashto.
To ti je Srbistan....a 270e HD 6950 sa 2GB nece biti...jednostavno smo mi blizhi granici i mestu carinjenja...pa su nam blizhe i te stvari na uvid.
I onda posle svi prichaju o nekim porabatima....i kao zaradili smo...ma da jeste...prodaju tipa Samsung diskove ispod ulaza...a ja prichao sa chovekom koji im prodaje Samsung i video fakturu i NE dobijaju nikakav porabat.To je shto se tiche ovih popularnih x/x/x jefitnih radnji koje imaju ovakve kartice u ponudi samo da ih imaju a ne da zarade na njima.Ali zato ce zaraditi na torbama,flash diskovima,ventilatorima,znachi sitnim zezalicama...
No svi smo gledali seriju Eurolink a potom nazhalost Benchouse ...sledi li repriza?

Nije bas tako u svetu komercijale ;) ... postoje targeti i bonusi za iste ..poz

Neko je proizvoljno upisivao rezultate za GTX570.
Obratite paznju na test expreview-a za GTX 570 .Negde su ista setovanja :
http://en.expreview.com/2010/12/13/nvidia-geforce-gtx-570-review/12908.html/22

Npr.U ovoj tabeli od Darksider-a pise da je rezultat Left for Dead 2 (1920x1200,8xAA,16xAF) =
143 fps-a dok su na expreview tokom testa GTX570 dobili 161.21 FPS!
Smrdi sve ovo debelo!Vise ne verujem ni u jedan slajd dok se ne iznesu zvanicni testovi i to od pouzdanih sajtova!

Ne bi trebalo da je fake jer je to iz zvanicnog AMD Benchmarking Guide-a ta tabela. Mozda na tim specificnim podesavanjima, rezoluciji itd.

I da ne mozes to da poredis sa tim testom jer ne znas kako je testirano tamo a kako u Expreview testu, moze da se koristi skroz druga scena ili podesavanja...

Poslednja izmena:
Cayman ce biti iznenadjenje po mnogo stvari... dezinformacije su bile vise nego uspesne ;) NDA je 15.12 u 6:01 AM, ali ce se verujem manje vise sve otkriti do veceras, kako to obicno biva.

Ne kontam na koje se iznenadjenje mislilo u vezi ovih kartica... sa cenom su otisle gde spadaju u odnosu na gtx570/80, 5870/970... nema tu iznenadjenja :(...
Po ovim cenama 6870 je odlicna kupovina... 20% slabija, a 150e jeftinija

Poslednja izmena:
Nisam bas napisao da li ce iznenadjenja biti pozitivna ili negativna :) Lepo je Ace pre nekoliko strana linkovao jedan komentar - Cayman ce biti uzasno jak tamo gde Cypress i Barts bas i nisu. Prednost u odnosu na prethodnu generaciju (5870 i 6870) ce negde biti relativno mala, ali u nekim drugim slucajevima ce biti bas dramaticna.

Sacekajte Maxov deep dive arhitekture predvidjen za sutra ujutro, pa ce biti jasnije za sta je sve Cayman "test poligon" ;) Gomila tih stvari ce se realno koristiti tek u narednim generacijama grafickih kartica, kao i u Fusion procesorima (verovatno druga generacija Bulldozera).

ali u nekim drugim slucajevima ce biti bas dramaticna.
... ono sto vidim to su poboljsanja u extremnim rezolucijama... Na ovom forumu jedino Rapture ima spremljene monitore za to...
Generalno slab adut su ta 2GB... a postoje i modeli 5870 sa 2GB ...znaci.. bas bih voleo da vidim poredjenje sa takvim modelom... znaci...
...btw, jeste se setili da kloknete karte kad vec niste da probate CF?

Poslednja izmena:
Dusane jel ovo to iznenadjenje?

http://www.semiaccurate.com/2010/12/13/secret-amd-6900s-second-switch/

What does it do? Easy enough, it swaps the shader count. The 'normal' count is 1920 for a 205W 6970 card, and the switch opens up the full force of all 2520 shaders. The reason this switch is set to 'low' is that between the clock speed advances, 730MHz/1920 shaders to 920MHz/2520 shaders, it blows the card through the 300W cap for PCIe cards.

This switch is an elegant way of going from sub-GTX570 performance to way way way over GTX580 performance, and still getting PCIe certification. Very slick guys, well done. If you don't have the right drivers though, the switch does basically nothing, which is why those who bough the card retail haven't seen the results they think they should get.

P.S. "Killswitch engage" :smoke:...

Da li si pogledao sliku tog "drugog" switch-a?

Second_Switch.JPG

Ma nešto baš ne verujem u ovo, svugde se spominjao takt od 880Mhz za 6970 i 1536 šejdera...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno