Šta je novo?

Catalyst 3.4

Ja vidim razliku i to drasticnu!
pustio sam film, Jungle Book, crtani, na njemu se svaka linijica vidi, uporedno, na po pola ekrana iz DivX Player 2.1 i iz RadLighta, samo je instaliran DivX5.05
Prosto je neverovatno koliko je slika "ispeglana" na Playery 2.1.
Treba videti !
Kartica je R9700pro.

Space je napisao(la):
O kompaktibilnosti nije vredno pricati sa pola hardvera se neslaze,abit 333 nece ni da se digne Gig.9000,

Kod mene na KD7-E (KT333) GA9000Pro radi savrseno...

P.S. Mislim da si nepismen, tako da cu te poslusati za "nechitanje"

delimir je napisao(la):
...

Na ATi.com jasno pise da R9000Pro podrzava Fullstream, ali na DivX.com kazu da ovaj zadnji plejer 2.1 podrzava samo R9500 i jace kartice...

Ma lazu, ja kada na 9500-ci ukljucim u playa "...RADEON hardware support" slika je ista. I to sam namerno pustio divx slabije rezolucije i ista je kao i pre uključenja fullstream podrške.

Što se tiče Catalyst-a tj. novih Radeonatora :D instalirao sam 3.4 i iskreno ne primecujem neke drasticne razlike.

Naravno da je sve kako je i bilo pre cat3.2.Mozda i ima neka ubrzanja u nekim igrama ali posto su one odigrane apsolutno nema znacaja,nacemo valjda kad god izdaju nove cataliste igrati sve igre ispocetka da bi utvrdili dali ima ubrzanja.One sa sa som brzinom treba da rade kad se igre pojave a ne mesec kasnije ili dva.Zao mi je sto bar jedan od vas zaljubljenih u ati nije istrco i rekao da se malko preteruje,jos jedan dokaz da uopste niste merodavni jer slepo velicate ati karte.TO da 9000 je keva za mx 460 to mozete pricati nekom ko je tek kupio racunar pa ni nezna da postoji graficka isto tako i da je 9500pro superioran naspram 4200ti,smesno to su nijanse u pitanju.Nekad na strani atija a nekad na nv.To da nema problema sa ati kartama ce vam najbolje reci broj pitanja sa problemima u vezi ati karti pun ih je forum.Mozda kod vas u BG i nemaju problema sta ja znam mozda sto imate vise smoga pa sve radi,kod nas u N.S jos kako se pate a GA9000, ne maya,ne PRO,nece da radi na abitu 333.Raspitajte se malko bolje.Hvalite ih vise od samih proizvodjaca i to nezasluzeno -toliko bas.Neko moze steci pogresan utisak pa da je kupi.A ono nije to bas to.sto se tice moje nepimenosti ,ja to zaista brzo kucam i vezbam pa se potkrade dosta gresaka ne proveravam text kasnije i nenameravam,mislim da to uopste nije vazno u ovoj celoj raspravi.Posto sam ija clan cluba ati javite mi ako se budete tetovirali radi raspoznavanja na ulici od obicnog sveta,da mogu i ja.zao mi je ako sam nekog iznervirao ali verujte da nemislim nista lose sluzi mene kartica samo to nije onaj proizvod iz bajki pojedinaca sa foruma.Probajte ponekad izgovorite ATI NIJE NAJBOLJI,ATI NIJE NAJBOLJI,mozda pomogne pa se spustite na zemlju,Nemojte se ljutiti ovo je forum i svako ima svoje misljenje i moze da ga kaze a ne da ga kamenuju zbog neki h izjava pa nismo u srednjem veku.UPS mozda i jesmo................................

Ja sam morao da se vratim na prethodnu verziju drajvera (cat 3.2) i MMC-a zato sto mi je drasticno poraslo zauzece procesora kod gledanja TV-a. Otislo je dotle da nisam vise mogao da radim grebovanje u Mpeg2 bez ispustenih frejmova (oko 3-4% loss). Nije mi jasno u cemu je fazon, ali cim sam stavio cat 3.4 to je pocelo da se dogadja. Nema veze sa verzijom MMC-a, probao sam i sa 8.1 i sa 8.5.

Space je napisao(la):
Naravno da je sve kako je i bilo pre cat3.2.Mozda i ima neka ubrzanja u nekim igrama ali posto su one odigrane apsolutno nema znacaja,nacemo valjda kad god izdaju nove cataliste igrati sve igre ispocetka da bi utvrdili dali ima ubrzanja.One sa sa som brzinom treba da rade kad se igre pojave a ne mesec kasnije ili dva.Zao mi je sto bar jedan od vas zaljubljenih u ati nije istrco i rekao da se malko preteruje,jos jedan dokaz da uopste niste merodavni jer slepo velicate ati karte.TO da 9000 je keva za mx 460 to mozete pricati nekom ko je tek kupio racunar pa ni nezna da postoji graficka isto tako i da je 9500pro superioran naspram 4200ti,smesno to su nijanse u pitanju.Nekad na strani atija a nekad na nv.To da nema problema sa ati kartama ce vam najbolje reci broj pitanja sa problemima u vezi ati karti pun ih je forum.Mozda kod vas u BG i nemaju problema sta ja znam mozda sto imate vise smoga pa sve radi,kod nas u N.S jos kako se pate a GA9000, ne maya,ne PRO,nece da radi na abitu 333.Raspitajte se malko bolje.Hvalite ih vise od samih proizvodjaca i to nezasluzeno -toliko bas.Neko moze steci pogresan utisak pa da je kupi.A ono nije to bas to.sto se tice moje nepimenosti ,ja to zaista brzo kucam i vezbam pa se potkrade dosta gresaka ne proveravam text kasnije i nenameravam,mislim da to uopste nije vazno u ovoj celoj raspravi.Posto sam ija clan cluba ati javite mi ako se budete tetovirali radi raspoznavanja na ulici od obicnog sveta,da mogu i ja.zao mi je ako sam nekog iznervirao ali verujte da nemislim nista lose sluzi mene kartica samo to nije onaj proizvod iz bajki pojedinaca sa foruma.Probajte ponekad izgovorite ATI NIJE NAJBOLJI,ATI NIJE NAJBOLJI,mozda pomogne pa se spustite na zemlju,Nemojte se ljutiti ovo je forum i svako ima svoje misljenje i moze da ga kaze a ne da ga kamenuju zbog neki h izjava pa nismo u srednjem veku.UPS mozda i jesmo................................

Gigabyte Radeon 9000 ne postoji a da nije Maya. Jednostavno to je naziv za Gigabyte liniju grafickih akceleratora, isto kao sto Sapphire svoje karte naziva Atlantis, PowerColor - Evil Commando, HiS - Excalibur, Elsa - Gladiac itd...Sto se tice kompatibilnosti Gigabyte kartice i ABit KX7333/KD7E nemam sta da se raspitujem kada sam licno probao - znaci pricam iz iskustva, a prica iz iskustva vredi ipak vise od "rekla-kazala"...Sto se tice pismenosti i tvog stava oko toga - tuzno, ali to je tvoj izbor. Ne znam za druge, ali ja se uopste ne ljutim zbog tvog stava, cak te i ne ubedjujem ni u sta, vec samo moram da te ispravim tamo gde gresis. Opet kazem, meni je sve jedno koju karticu imam dok mi ona daje ono sto meni treba. Danas je to ATi, sutra moze da bude neki Trident, NVidia ili sta vec...Tebe niko ne sprecava da ters po svome, ali molim te postuj tudje misljenje i bez nipodastavanja prema drugim memberima - na to moram da te opomenem.

Pozdrav

Dobro,ja se izvinjavam svima koji se pogodjeno osecaju zbog mojih izjava.Mada se nismo razumeli ja sam upravo ovde nekima hteo da skrenem paznju na agresivno misljenje koje se ispolji cim se spomene NV ili nedaj boze nesto lose o Atiju.Razumes o cemu pricam.A sto se tice GA mislio sam na maya 2.Jer obicna maya neradi na abitu333 probano na 2 razlicite ploce i nakraju jedna je menjana za MSI 333,a druga eno ne koristena stoji kod druga u ormaru,prodace je jednog daaanaaa.....

Space, i ja sam imao isti problem, cim kazem nesto lose o ATI-ju...

A onda sam im se pridruzio... :) :)

Evo uporedni test catalysta 3.2 i 3.4
http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.computerbase.de%2Farticle.php%3Fid%3D222&langpair=de%7Cen&hl=en&ie=UTF-8&oe=UTF-8&prev=%2Flanguage_tools

Ja sam probao Radeone 7500,8500le,9000,9600tx i 9500pro i nisam imao nikakvih problema. E sad sto kartica drugacije renderuje neke stvari, pa izgleda losije ili bolje, zavisi od slucaja tj igre, od nV - C'est la vie. Ne svidja mi se kako radi OGL kod Ati-ja dok D3D radi savrseno.
nV ima bolje drajvere, jer sa njima, ja licno, nikada nisam imao problema. Ati se znacajno poboljsao sa drajverima pogotovo od kako su izbacili Cat3.2. Svima preporucujem da koriste drajvere proizvodjaca kartice, narocito GA, jer sa njihovim drajverima ima manje gresaka (koje sam ja primetio), a i konkretno GA (koji su cini mi se 3.1 - najnoviji na sajtu) drajveri su brzi do 10% od Cat3.2 i u D3D i u OGL.

de facto cinjenice

1. Dx9 je lepsi/bolji od Dx8.1, Dx8.1 je lepsi/bolji od Dx7,...
=> na R9000 Dx8.1 igre izgledaju lepse/bolje nego na Gf4 MX (prosto)
2. occ. Gf4 MX 460 u 3D Marku 2001 - default - 6900 3dmarks
occ. R9000 Pro u 3D Marku 2001 - default - 8500 3dmarks
=> razlika je 1600 (nijansa, doduse, nekima je razlika izmedju plave i zute u nijansama)
3. trenutno je situacija takva da Ati u svakoj klasi ima bolju/brzu karticu od Nvidie
4. DivX... hmm... vredi li i dalje o tome pricati (bar kad su u pitanju R9000 i Gf4 MX)? Imam u jednom racunaru MSI Gf4 MX440 u drugom Ga R9000 Pro). DivX je lepsi na R9000. (tacka)
5.Gf4 MX je trenutno najjeftinije resenje za kakvo-takvo igranje igara, sa TV out-om (i to solidnim).

A tu je i FX5200, koji kosta oko 100e i kusur (recimo Sparkle), i koji je brzi u DX9 testovima... i dobar konkurent tim karticama...

byMaX je napisao(la):
A tu je i FX5200, koji kosta oko 100e i kusur (recimo Sparkle), i koji je brzi u DX9 testovima... i dobar konkurent tim karticama...

To je poredjenje. R900pro je oko 90 (malo vise) eura, a mx 440 vec moze da se nadje za 45 (i manje).

Vladd je napisao(la):
...
To je poredjenje. R900pro je oko 90 (malo vise) eura, a mx 440 vec moze da se nadje za 45 (i manje).

Evo tri izvoda iz cenovnika cisto da se zna:

SVGA AGP ATI RADEON 9000, 64M DDR, TV OUT, DVI - 63.5€
SVGA 64MB NVIDIA GE FORCE 4MX 440 SE TV DDR - 36.6€
s tim sto treba imati u vidu da je GF4 Eagle :( , a
SVGA 64MB ASUS V9180 Magic DDR, GE FORCE 4MX, 440, TV - 66.8€
kosta mnogo vise ko sto se vidi gore!

Za ATI nazalost ne znam od kog je proizvodjaca, ali od kog god da je bolji je od Eagle-a! Ovo su dilerske cene iz svima verovatno znane firme cisto da ne bude zabune ;)

Da, ali to je Radeon 9000 a ne 9000Pro. Razlika je drasticna.

Nisam primetio da nije Pro, ali u svakom slucaju kada bi se poredio kvalitetan MX, tj. SVGA 64MB ASUS V9180 Magic DDR, GE FORCE 4MX, 440, TV - 66.8€ i kvalitetan 9000Pro razlika ne bi bila onolika kao sto je Vladd rekao :D Pogotovo ako se uzme u obzir da je za ovaj Asus dilerska cena, sto znaci da bi za krajnje kupce cena bila verovatno oko 75€ dok je za ATI da kazem, na primer, oko 100€(mrzi me da trazim) :)

Pozdrav

Tek sad vidim koliko je ovaj thread otisao u off topic.

Nazad
Vrh Dno