Šta je novo?

Catalyst 3.4

:p :happy: Ajd docekasmo i taj dan...nadam se da nisu nista zabrljali kad su ih toliko najavljivali.

Release notes: http://pdownload.mii.instacontent.net/ati/drivers/Catalyst_34_Release_Notes.html

Kvalitet divx-a?

Samo neka enableuju fullstream za DivX i meni se Radeon visestruko isplatio...

Oho, izasao je i novi MMC v8.5, a i novi drajveri za Remote Wonder... mmm... :)

Drajver je isti ko i 3.2 neznam ocemu pricaju da ubrzava ono sto nije htelo da radi sa 3.2 nece ni sa 3.4 ponovo mi se javlja stare smetnje na tv izlazu sve u svemu sr...,kao i sto sam ocekivo,ljudi pricaju ati nema dobar drajver ovo ono,medjutim istina je da ati nema dobar hardver pa neznaju kako da uklope da sve radi ko svet.Tuzno,tuzno.ustvari dobio sam ubrzanje od 40 poena u marku 01,JUHUUUU ala je ati zakon.samo jos kad bi proradilo par igara,kad bi htela da se slozi sa svim plocama,kad ulaskom u xp nebi se menjo osvezenja,kad pri dizanju nebi suzavo sliku kad je ukopcan tv itd... Ali nema veze ati je to.Kad sam na internetu onda koristim ati9700 strava,kad se igram ubacim mx460 bar sve leti i sve se pokrece.ali nema veze Ati je zakon...........................

Space je napisao(la):
Drajver je isti ko i 3.2 neznam ocemu pricaju da ubrzava ono sto nije htelo da radi sa 3.2 nece ni sa 3.4 ponovo mi se javlja stare smetnje na tv izlazu sve u svemu sr...,kao i sto sam ocekivo,ljudi pricaju ati nema dobar drajver ovo ono,medjutim istina je da ati nema dobar hardver pa neznaju kako da uklope da sve radi ko svet.Tuzno,tuzno.ustvari dobio sam ubrzanje od 40 poena u marku 01,JUHUUUU ala je ati zakon.samo jos kad bi proradilo par igara,kad bi htela da se slozi sa svim plocama,kad ulaskom u xp nebi se menjo osvezenja,kad pri dizanju nebi suzavo sliku kad je ukopcan tv itd... Ali nema veze ati je to.Kad sam na internetu onda koristim ati9700 strava,kad se igram ubacim mx460 bar sve leti i sve se pokrece.ali nema veze Ati je zakon...........................

:!: :?: :?: :?: :twisted:

Freak_Power je napisao(la):
Instalirao sam, ubrzanje na sve strane. Odlicni driveri.....

Ubrzanja ima, ne bas na sve strane, ali ima ga... Sve u svemu veoma dobar driver i kao sto rece Delimir... ATi Rulez!!!

Probane Igre:

UT2k3, Unreal2, Q3, GTA3, Splinter Cell, Devastation.... u proseku 10-15% ubrzanja.
DivX nikad bolji. A uz sve to karta mi se klokuje 10 Mhz vise u core-u.
POZ (obavezno dwl)

Space je napisao(la):
Kada mi samo malo pismenije pisao, mozda bi ovaj tvoj post i imao odredjenu tezinu. Ovako ce samo da pokrene gnev novopecenih, razjarenih ati-evaca kojih ima i vise nego sto je ATi zasluzio koji ce ubiti topic svojim kilometarskim argumentima :)...

Dandy je napisao(la):
Oho, izasao je i novi MMC v8.5, a i novi drajveri za Remote Wonder... mmm... :)

Apelujem na kolege iz Digital!-a da ponovo objave MMC (ali sada 8.5) na CD-u :)

Space je napisao(la):

Ovako, moje vidjenje tvog problema (posto se secam da si kukao kako ti onaj Low profile ne radi) je sledece. ATi karte su fenomenalne, ako ih napravi neko ko zna da napravi kartu (tako je i sa NVidia-om). Proizvodjaci koji se nalaze na ATi listi partnera su vrhunac kvaliteta (npr. moj Gigabyte), dok su oni koji su na Powered by ATi listi korektni. Oni koji nisu ni u jednoj od dve kategorije ne treba ni kupovati. Na nasem trzistu imas da nadjes itekako kvalitetne ATi kartice. Od dobrih firmi tu su: Sapphire, Gigabyte, HiS itd...Prve dve imas gde hoces, HiS imas kod simpsona. Kupi ljudsku kartu pa onda pricaj. Meni nrp. nije htele da prodje instalacija WinXP kod druga sa Eagle GF4 MX, pa sam morao da idem kuci po moju karticu, da je ubacim u njegov komp, da dignem OS, pa da onda vratim njegov Eagle. Naravno, svestan sam da je problem u pojedinacnoj karti pa nisam nikada kukao kako je Nvidia ****** (a jeste :D ) samo zbog tog izolovanog slucaja. Sa ABit, Hercules, Gainward, MSI i drugim NVidia based kartama nikada nisam naisao ni na jedan problem tog tipa. Tako ti je i kod ATi-ja.

Kod mene nema nikakvih smetnji na TV izlazu, slika je fenomenalna i nesto najbolje sto sam video u poslednje vreme. 2D je ostar kao zilet i bolji je recimo nego na MSI Ti4200-8x karti. Karta radi besprekorno, klokuje se lepo itd...Meni brzina u 3D rezimu nije presudna tako da ovaj Radeon nema sanse da promenim u skorije vreme (osim ako ovaj Windows Longhorn ne bude seckao na Radeonu :) ) Nemam nikave predrasude, danas mi je u AGP-u masini ATi sutra (moze biti) NVidia, danas mi je u socketu AMD sutra (moze biti) Intel...

Nikakve (vece) probleme sa mojim Radeonom nisam imao, a otkako sam sutnuo NVidia-u iz masine DivX mi je fantastican. Ne kazem ni da je DivX los na Nvidia-i, ali na GF2 jesete los. Kazu da je lepsi na GF4 u odnosu na GF2, ali ja to nisam registrovao...Mozda ce nekome izlgedati da pretetujem sa recima hvale, ali da nisam prezadovlojan sa ATi-jem ne bih ni pricao toliko...

Ne znam sta je kod tebe po sredi, ili ne znas da instaliras sistem ili imas neki krs Radeon tipa PowerMagic ili onaj satro Inno. Ni Club3D low profile nije mnogo bolji. To da imas R9700Pro, a kada igras igrice stavljas u masinu GF4 MX ne da ne verujem, nego... Prosto mi nije jasno da li tako rade i ovi drugi memberi koji imaju R9700Pro (a ima ih ovde na Forumu vise nego sto sam ocekivao da ce ih biti, ako se uzme u obzir cena tih kartica). Ljudi jel ste to precutali?

PS: Slazem se sa tobom: Ati je zakon :)

GA 9000 PRO, DivX izgleda strasno bolje, sta su radili nemam pojma ali izgleda odlicno, takodje samo da se pohvalim :) karta na 310/310, 3d mark 2003 score 1399... (nikakvi problemi ni sa jednom igrom sa novim catalystima)

Ja znam da sam sad kupio atija i nikad vise nikad nisam siguran u nju oceli nesto raditi ili ne na devastationu je smesna moram da skidam malte ne i rezoluciju,na postalu 2 ko da imam gf2 po brzini ,a to su nova izdanja.Sta ce biti sa jos novijima i mnogo zahtevnijima,i moj drug je zadovoljan sa gigabite 9000 kaze dobra ali on ni neigara igre pa ga razumem.I naravno plasime sindrom ATIBOGOVA koji misle da sve sto ati napravi to je nedodirljivo za nvidiju i skrecu pogled od realnih problema koje ima vecina karti.O kompaktibilnosti nije vredno pricati sa pola hardvera se neslaze,abit 333 nece ni da se digne Gig.9000,neki dan u prodavnici rac. gazda kuka nezna kako da podigne sistem dobio je MSI kt400 i neke 9000 i 9000pro nece ni jedna da radi sa tim plocama.A najvise me plase likovi koji gube realnost u svojoj ljubavi prema Atiju JA SAMO NEBI HTEO DA BUDEM JEDAN OD NJIH.postujem obe strane jer me je NV sluzila vise generacija vga,a ati nije los samo nije najbolji na svetu,Pogotovo sto se tice igara tu jos kaska za NVIDIJOM dali je podrzana losije ili bolje to krajnog korisnika netreba da interesuje .Za ono sto dam pare to ocekujem i da radi a u tome ce se sloziti mnogi.Ovakve moje izjave su mozda samo kontra efekat vasim hvaljenjima koje smatram da su ipak malo preterane.
Ko misli da sam nepismen neka ne cita.......

delimir je napisao(la):
...

Apelujem na kolege iz Digital!-a da ponovo objave MMC (ali sada 8.5) na CD-u :)
Videcemo sta moze da se uradi po tom pitanju! :mig:
Nego Delimire kako da se enabluje FULLSTREEM!?
Jel' treba neki poseban player...?

Space je napisao(la):
O kompaktibilnosti nije vredno pricati sa pola hardvera se neslaze,abit 333 nece ni da se digne Gig.9000

Ne znam o cemu pricas, ja bas imam ABit KX7-333 i Gigabyte Maya II Radeon 9000Pro radi kao sto sam rekao - odlicno! Takodje pola clanova foruma ima ATi kartice, i nisam cuo neke prituzbe, izuzev na Medion karticu, ali da ti ne objasnjavam sada i to.

Meni je apsolutno _nebitno_ da li je u masini NVidia ili ATi dok mi daje ono sto meni treba...Zar ne primecujes da si ti jedini kome su se desavale te stvari o kojima pises.

PS: Stvarno bi trebao malo pismenije da pises, bar znakove interpunkcije koristi i veliko slovo na pocetku recenice, mnogo je tesko razumeti ovako sta si hteo da kazes...Sto se tice tvoje opaske oko citanja i nepismenosti, onaj ko je nepismen ne bi trebao da pise ili bi trebao da se potrudi malo oko pisanja. To je kao da kazes, necu da se kupam X dana, ali cu da se vozim u gradskom prevozu. Kome smeta neka ide peske. Ne mislim nista lose.

Koliko ja znam, za sada ga (Fullstream) podrzava samo divx playa iz codeca divx5.05

Nedjo je napisao(la):
...

Videcemo sta moze da se uradi po tom pitanju! :mig:
Nego Delimire kako da se enabluje FULLSTREEM!?
Jel' treba neki poseban player...?

Ne znam, nisam jos uspeo da ga enableujem :)

jaksa je napisao(la):
Koliko ja znam, za sada ga podrzava samo divx playa iz codeca divx5.05

Na ATi.com jasno pise da R9000Pro podrzava Fullstream, ali na DivX.com kazu da ovaj zadnji plejer 2.1 podrzava samo R9500 i jace kartice...

Space, tebi treba edukacija, pa onda da sastavis komp. Problem lezi izmedju keyboard i stolice.

U svakom slucaju ovi driveri su za mene omogucili da ladno tjeram Vietcong koristeci FSAA 4x , Rainbow Six FSAA 4x, Unreal II FSAA 4x itd

3DMark03 score je sad 5460, DIVX radi fenomenalno, TV out nikad nije ni imao problem.

Naravno ja mogu tjerati gore navedene igre u FSAA 4x jer za backup ima p4 2.8Ghz posto su gore igre mnogo CPU dependable.

Jedva cekam Halflife 2, gledao sam trailer. Space tebi za info igra je tjerana na Radeon 9800Pro...
Naravno i Doom 3...

delimir je napisao(la):
...

Na ATi.com jasno pise da R9000Pro podrzava Fullstream, ali na DivX.com kazu da ovaj zadnji plejer 2.1 podrzava samo R9500 i jace kartice...

E samo jos fali da su nas izradili za fullstream na r9000! :)

Nego vi sa dx9 ATI kartama, kako izgleda taj fullstream primenjen na divix-ima!

Izgleda li i ovako dobar kvalitet slike jos bolje??

alokiN je napisao(la):
...

Nadam se da nece, inace menjam karticu :D

Ne znam da li da ih skidam ili da cekam sledeci broj Digital-a. Valjda ce ih biti na CD-u.

Kada skinem ove nove drajvere,da li da deinstaliram stare (3.2) i kako? Dugo sam koristio Voodoo, pa nVidia, ovo je moje prvo iskustvo sa ATI-jem (Club3d R9700), jos nisam probao divx ili igre.

BTW

Moja karta radi na 275/550, kojim programom da je oc i kako? Probao sam rage3dc ali mi nije uspelo?

i BTW

Koristio sam sve od GF2MX do GF4ti,i od Voodoo3 nikad nisam imao ovako kvalitetan 2d prikaz, posebno boje :eek:

Ja sam 3.4 stavio "preko" 3.2 (nisam ih deinstalirao, bio sam nestrpljiv :) )

Kartu overklokujem sa Rage3D Tweakerom...

PS: Slazem se za boje :)

Space je napisao(la):
Ja znam da sam sad kupio atija i nikad vise nikad nisam siguran u nju oceli nesto raditi ili ne na devastationu je smesna moram da skidam malte ne i rezoluciju,na postalu 2 ko da imam gf2 po brzini ,a to su nova izdanja.Sta ce biti sa jos novijima i mnogo zahtevnijima,i moj drug je zadovoljan sa gigabite 9000 kaze dobra ali on ni neigara igre pa ga razumem.I naravno plasime sindrom ATIBOGOVA koji misle da sve sto ati napravi to je nedodirljivo za nvidiju i skrecu pogled od realnih problema koje ima vecina karti.O kompaktibilnosti nije vredno pricati sa pola hardvera se neslaze,abit 333 nece ni da se digne Gig.9000,neki dan u prodavnici rac. gazda kuka nezna kako da podigne sistem dobio je MSI kt400 i neke 9000 i 9000pro nece ni jedna da radi sa tim plocama.A najvise me plase likovi koji gube realnost u svojoj ljubavi prema Atiju JA SAMO NEBI HTEO DA BUDEM JEDAN OD NJIH.postujem obe strane jer me je NV sluzila vise generacija vga,a ati nije los samo nije najbolji na svetu,Pogotovo sto se tice igara tu jos kaska za NVIDIJOM dali je podrzana losije ili bolje to krajnog korisnika netreba da interesuje .Za ono sto dam pare to ocekujem i da radi a u tome ce se sloziti mnogi.Ovakve moje izjave su mozda samo kontra efekat vasim hvaljenjima koje smatram da su ipak malo preterane.
Ko misli da sam nepismen neka ne cita.......

Duze moj tebi masina nije podesena kako valja pa devastation leti kod mene sve na max 1024, 4xanti aliasing i anisotropik, a ja sam bas picajzla...do r300 sam i ja bio na nv i verovatno cu se na nju vratiti kada izadje nv40. Ali bas da ti je mx brzi od 9700 pro...pa gf4mx je bila PRESPORA karta cim se pojavila(GF3 je ubijala makar duplo ako ne i vise u realnom radu) Nv drajveri jesu bolji ali i kod njih me jako puno stvari nervira daleko su od savrsenstva...
Pozdrav

GA 9000 Pro 64 Mb

Imam je vec neko vreme i dosta instaliranih igara i programa i nijedan problem. Nove Catalyste 3.4 nisam probao. 9000 Pro je za Gf4 MX tata. Mislim stvarno, videti kako izgledaju svetlosni efekti i voda na R9000 u igrama Splinter Cell, Vietcong, C&C Generals, i sl. pa posle to isto igrati na Gf4 MX je smesno. Dx 8.1 rulez. O DivX i TV out -u da ne pricam.

Prosto je neverovatno koliko ubrzanja postoji u najprostijem OpenGL-u - Quake-u III :)

Radeon 9500 Pro, HIS, @ 360/310 - sa Cat 3.2 (kvalitet na max. bez AA i AF) - Q3 1024 max quality, demo 001 - 271 fps
Cat 3.4 - isti uslovi - 298!!! fps... Jes da je Q3, ali ovo je odlicno!!!

alokiN je napisao(la):
...

Pa, ovako, ako za fullstream mislis na ono u player-u 2.1 "use accelerated post-prosessing for supported ATi hardware", onda ja ne vidim neku bitniju razliku kada ukljucim doticnu funkciju. Sve u svemu slika je i ovako zaista dobra, tj bolja sa ovim novim 3.4 drv. Ovo vazi kod mene na samsungu 1200 plus t i GA 9700 pro.
Poz.

Nazad
Vrh Dno