Šta je novo?

[CASE] Corsair Obsidian 650D

Corsair

Izvanredno kuciste, po meni je to vrh ponude trenutno

Onakvih anomalija sa obradom nema na mom 600T.

I, da li je bolje / kvalitetnije / tebi licno zadovoljnije :D kuciste nego HAF ?

Pa svako ima nekih svojih prednosti i mana. HAF mi je samo malo dosadio, nista vise. "Kvalitet" je tu negde kod oba, mozda Corsair ipak odaje bolji utisak, pogotovo spolja zbog prednje alu maske u odnosu na plasticnu kod HAF-a. HAF tj. CM ima bolje fanove.

Koje je bolje ? Pa zivisi .. Treba uzeti u obzir i to da nije tek tako merodavno uporediti kuciste iz 2008 i 2011. Prvi HAF nije imao crn enterijer, nema hot-swap, nema predvidjenu montazu za SSD, nema filtere za prasinu, nema USB 3.0 itd.

Kada se gleda iz tog ugla jasno je da je Corsair bolji, ako se vise gleda neka mogucnost hladjenja, ili mozda pakovanje neke SLI/CF kombinacije onda je HAF bolji izbor. Sve ostalo bi se manje-vise svodilo na sam izgled i kome se sta vise dopada.

mene samo interesuje gdje je vent od napajanja? Jel on ima neke rupe dole za vent od napajanja ?

Gledajuci slike koje je OCz postavio mogao si dobro da uocis da vent od napajanja ide dole i da ima dosta rupa i filter...

ndgvll.jpg

HAF X i HAF 932 adv. verzija su fantasticna kucista.Samo prvu verziju sam imao prilike da vidim uzivo i van radnje i svaki komentar na velicinu kucista,detalje i kvalitet izrade je suvisan.
Ovaj korsar nisam ima prilike nigde da vidim i da opipam ali sam slucajno u jednom kaficu naleteo na neko stilizovano lian li koje je celo bilo od brusenog aluminijuma bez rupica i slicno(verovatno mnogo kosta?!) eeee tu se vec kvalitet jednostavno oseca pod prstima,verovatno je taj aluminijum i kvalitet isti na ovom korsaru?!

Svidja mi se kuciste. Bas je elegancija. Svaka cast na kupovini, nek' te sluzi jos bolje nego HAF.

Chinaskiiiii brate javi se nemoj da pravimo protest ispred kozjacke 4 :d

Ostav'te coveka na miru, verujem da je otisao na more... da se odmori malo od vas :D:D:D

Ma jok, sta ce on na moru kad ne zna da pliva. :D :p

Da nauci :d

Da li ima promena u misljenu nakon 6 meseci koriscenja. Kvalitet ventilatora, kolicina usisane prasine, mehanizam za vrata, vibracije?

Hvala

ja sam ventove promenio odma sto se ostalih stvari tice sve odlicno, prasine nema toliko tj ocekivao sam vise.

ne mega flow napred ostalo flx14
@ocz pa i meni se cinilo mislim ima prasine one sitne zle sto ne moze da se izduva :d

Poslednja izmena:
Da li ima promena u misljenu nakon 6 meseci koriscenja. Kvalitet ventilatora, kolicina usisane prasine, mehanizam za vrata, vibracije?

Hvala

Skroz mi je nekako promakao tvoj post, jeste da dosta kasnim, no sta je tu je ..

S moje strane gledista nista se nije promenilo u odnosu na ono sto sam i napisao pre sada vec 7 meseci. Sve je kao i prvog dana, kuciste fizicki isto tako i izgleda. Sto se ventilatora tice, pisao sam o njima, inace rade kao i prvog dana.
Sto se prasine tice, kao sto smo vec i spomenuli situacija je poprilicno dobra, ne skuplja se mnogo prasine vremenom a i filteri izgleda dobro rade posao - njih s vremena na vreme ocistim tako sto prvo izduvam prasinu a zatim ih properem malo pod tusem (a to je sta ga znam, na mesec dana ili vise, 2min. posla)

Imali ovo kuciste negde kod nas kupiti?

Pa izgleda nigde. Jedino da vidis sa znas vec kojim firmama da li bi mozda ubacili jedno u svoju sledecu nabavku, ako su naravno u mogucnosti.

ako ga peres tusem verovatno imas vrlo meku vodu, inace rizikujes da se mikroskopski kamenac pretvara u makroskopski sa sedimentacijom istog u jedinici vremena, a tada ti ni calgon nece pomoci za te majusne otvore.
mada ni keramicki filteri nisu tako losi :) ( za difuziju co2 u akvarijumu ).
jeste da i ja ponekad podlegnem lenjosti pa operem filtere pod tusem ( vrela voda iz bojlera mnogo bolja od hladne - ima manje kamenca ), al ih odmah nakon toga osusim papirnim ubrusom ili peskirom.

e sad da li je neko mozda prskao filtere sa antistatik rastvorom ? ( omeksivac i destilovana voda 1:5 ili tako nesto ), a ako jeste kakvi su utisci ?

Poslednja izmena:
@q4u
matoriii pa nece ide na mesec pa da se pokvari :d
operes osusis i to je to

Vrh Dno