Šta je novo?

[CASE] Antec P182

lool :D Ne, nisam tako mislio definitivno, ovo prvi put vidim u zivotu i nije mi jasno koja je svrha toga :D Nije kao da su diskovi 100C pa ti treba 2x120mm napred i nazad.
A ni ne mozes da drzis hard diskove dok ti stoji vent na tom mestu :)

Da, to je baš i smišljeno za VGA, idealno je ako imaš neku pasivno hlađenu pa tu staviš vent, super kombinacija... I da, definitivno diskovi ne mogu stati unutra dok stoji taj vent :)

pa zato i rekoh "ne vidim cemu to sluzi". Za pasivan vent je bolje od dole nabiti kuler...

Ali nema mesta uvek... Ako imaš neku debelu dual slot pasivnu grafiku (kao onaj GA 4850 što je bio kod mene dva dana), ispod nje zvučnu/tv kartu, nema odakle da se nabije, a ovako je bolje jer vuče svež vazduh od napred...

Drage kolece antekasi (klasa 182) zanima me moze li u gornju izduvnu poziciju (iznad cpu) das e monitra vent od 14cm neki.
Konkretno noctua od 14cm, da li ga je moguce uvuci i zakaciti ...
Da li to moze u Antec P183 ?

Na P182 je rupa 12cm, i rupe za srafove su isto za vent od 12cm. E sad ne znam kako izgleda 14cm Noctua ali pretpostavljam da nece moci da se postavi gore.

Ne moze. Bar ne bez seckanja i busenja, sto moze da unakazi kuciste. Gornji vent se montira pomocu 2 srafa i 2 "zakacke". Ako bi samo natakao vent na te zakacke (a umesto srafova upotrebio neko drugo resenje), bio bi pomeren unazad u odnosu na otvor...

Ne moze. Bar ne bez seckanja i busenja, sto moze da unakazi kuciste. Gornji vent se montira pomocu 2 srafa i 2 "zakacke". Ako bi samo natakao vent na te zakacke (a umesto srafova upotrebio neko drugo resenje), bio bi pomeren unazad u odnosu na otvor...

To me je zanimalo, pretpostavljam da je ista situacija i sa P183, a da seckam i busim ne pada mi na pamet.
Pa kupujem p183 bas zato sto nisam hteo bas nista da seckam i busim na ovom mom sadasnjem p182...
Hvala prijatelju!

Vrh Dno