Šta je novo?

CAS2 vs CAS3 u 3DMarku 03

• Začetnik teme Začetnik teme Aca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Aca

Čuven
Moderator
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
720
CAS2 i nizi tajmainzi su donosili primetnu razliku u 3D Marku 2001, ali je prosto neverovatno koliko viška poena takva setovanja donose u 3D Marku 03. Na istoj konfiguraciji +165 poena. :eyebrows:

Prilozi

• CAS2-vs-CAS3.webp
    CAS2-vs-CAS3.webp
    24.1 KB · Pregleda: 225
Opaaa, vidi matorog kako dobro farba... 😀 Sad ce da krenu ovi mladji "cika Aco, ajde mi uradi ove tabelice za maturski..." :d

Da ne ispadne da trolujem - mozda ne bi bilo lose da se napravi tabela (vidim da umesh, a dokon si :d ) koja pokazuje oscilaciju performansi u zavisnosti od tajminga i od frekvencije na istom cipsetu. Znaci, 2-2-2-5-2 @ 220 je otprilike jednako ?-?-?-? @ 250. Pa da vidimo i za AMD i za Intela, posto jelte ne reaguju isto na latency.

Aca je napisao(la):
CAS2 i nizi tajmainzi su donosili primetnu razliku u 3D Marku 2001, ali je prosto neverovatno koliko viška poena takva setovanja donose u 3D Marku 03. Na istoj konfiguraciji +165 poena. :eyebrows:

Zar ti nisi u penziji? :eyebrows:

Poslednja izmena:
Ajde bre Aco, lati se posla i odradi neki test, za zajednicu 😉

Sta vredi da ovde par nas diskutuje o tome !

pozdrav

Sta je bre vama, pa nije ovo Aca radio!

Mislim, XMS4400, 3.0C (ovo tesko moze da bude neki AMD 😉)... FSB od 275 MHz...
Nije ovo njegova masina. Vidi se po FSB-u :d , po memoriji, a i CPU-u... jednostavno, ovo je neki test na P4 platformi. Covek je samo postovao slicicu da bi se videle razlike izmedju setovanja.

Dodao bih da bih voleo da vidim isto ovo, ali *bas* na AMD-u. Aco, imas li jos koji grafik? 😉

Poslednja izmena:
Jesi video, isprimali se ko saucesce. :d:d Hvala bogu jos ne koristim Intela, mada oce na poslu da mi podmetnu P4 3.0C, a ja se borim za A64. ,) Ovo su naravno sve rezultati na P4 platformi. Po mom licnom misljenju bi razlika na AMD-u bila jos veca, upravo iz razloga, sto je niza latencija i nizi tajminzi znacajnija za tu platformu. Test bih mogao da odradim za AMD platformu, pod uslovom da mi Silver posalje par tih Corsaira 4400 na njegov racun, za ove 3500 cu se vec nekako snaci. :d:d

ja nForce-u nisam primetio veliku razliku u performansama kad menjam cas3 na cas 2, razlika je mizerna
Probao sam sa infeneonom, NCP-om i sa V-datom, jel ima neko slicna iskustva ?

gx-x je napisao(la):
ja nForce-u nisam primetio veliku razliku u performansama kad menjam cas3 na cas 2, razlika je mizerna

Pusti tu bizuteriju, ovde se prica o ozbiljnom overkloku i ozbiljnim memorijama. 😉

gx-x je napisao(la):
Imam ja, jako slična.
Isto su neke mizerne razlike, doduše ja sam merio CAS2 vs 2.5 ali sam labavio i ostale tajminge. Postovao sam to i ovde. E sad kod NF2 ploča je fora to što kad labaviš ostale tajminge, labavljenje Tras-a ustvari podiže performanse 🙂 Tako da bi na nforcu trebalo postaviti tras fixan (11) a meriti recimo 2-2-2.0 vs 4-4-3.0. Ako neko ima memoriju koja može i CAS2 i CAS3 bilo bi lepo da odradi ovo.

Ja posedujem Kingston memoriju sa Infeneon chipovima (DDR400), GF4 TI4200 sa 128 MB DDR memorije, MSI KT333 i Palomina 1900+ (145 Mhz). Razlika u 3dmark 2001 izmedju dva razlicita setovanja za memoriju je cca 100 poena (11 300) u korist CAS2 setovanja.

Super, a sutra izadju drajveri koji donose 150 poena i ovaj drugi ako uradi upgrade imace isto kao ovaj prvi, bez ikakvog tvikovanja, mislim ko to moze da oseti u realnom igranju? Iako dobitak postoji ocigledno je da za 3DM graficka igra presudnu ulogu...

Da, na "VIA" chipsetu ima velike razlike nekad, zavisno od memorije, da se razumemo, mozda nisam bio jasan, pricam o memory bandwith-u i iskoriscenju. Na VIA plocama se to vidi u svim rezultatima (i sa ovom bizuterijom koju imam 😉 ) a na NForce2 skoro uopste.

To Aca: Nemam dovoljno novaca da uzmem duplo skuplju memoriju koja je 10% brza 🙂

gx-x je napisao(la):

Ni ja nishta nisam dobio ,probao sam kingstona vr,v-datu i ocz3500.
Takodje ni dual chanel ne donosi skoro nishta. :eyebrows:

DC donosi to da recimo u sandri pise bandwith efficency 96% , kad isti ram testiras na recimo asusu a7v8x-x tu pise 82% 😉

Pazi kad sam nasao Mushkina dual set (2x256) za 135...

uuuuu....groovy ! De si to nasao ?! koji je muskin ?! ddr400 ili ?!

Serija LevelOne PC3500 neki gold ili ultra ili tako nesto.
Nasao sam kod jednog svapskog (zvanicnog) resellera OCZ-a 😀
Trazio OCZ i naleteo kod njih na Mushkin.

Upravo Mushkin PC3500 LevelOne (CAS2) i OCZ PC3700 Gold Rev 2 (CAS 2.5) Anand preporucuje ljudima koji vole overklokovanu masinu. Naveo je da kostaju $214 i $265 respektivno za po dva modula od po 512MB.

P.S. Imam li ja to dezinformaciju da si uzeo FX-a, u tom slucaju trebalo da trazis neke registrovane module zar ne?

Prilozi

• mushkin.webp
    mushkin.webp
    25.5 KB · Pregleda: 88
  • ocz.webp
    ocz.webp
    16.3 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
Nije dezinformacija, ali nije ni potpuna informacija - imam nekoliko masina u kuci, tako da ova memorija ne ide u "tu" makinu...

jel taj ram sto si nasao podrzava ECC ?! Ako ne onda steta, mozda bi bas lepo legla u "tu" masinu 😀

Ne, za tu sam nasao OCZ dual channel gold (registerd) edition; 2x256 je nekih 160 ojra.

Aca je napisao(la):
Koliko sam primetio razlika je samo 3 3DMark-a izmedju 3-4-4-8 i 2-2-2-6 setovanja za 3.0C.

fazon je izgleda, kod nForce-a , samo u internim latencijama memorije koje se kroz bios ne mogu menjati, sve ostale postavke su nForce2 chipsetu u DC modu nevazne...I ja sam probao svasta ali uvek isto. Jedino se za 1-2% promeni "bandwith efficency" u sandri. U aidi su skorovi isti potpuno...mislim naravno na istu memoriju u oba slucaja.
(sad ce CAR : "zato sto nemate corsaira 😀" 😀 😀 )

drfedja je napisao(la):
Koliko sam primetio razlika je samo 3 3DMark-a izmedju 3-4-4-8 i 2-2-2-6 setovanja za 3.0C.

Nije tri, nego dva, ako cemo pravo. Gledaj razliku sa ukljucenim AA. :d

Zar AA nije bas striktno do GPU-a ?! (pod uslovom da memorija moze da pohrani sve sto GPU trazi)

gx-x je napisao(la):
Zar AA nije bas striktno do GPU-a ?! (pod uslovom da memorija moze da pohrani sve sto GPU trazi)
Vidis da nas ovaj Aca malko zeza :d
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno