ujkozavlanje
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 18.10.2015
- Poena
- 80
Moram (u cudu) da napisem da je proslo istog danaKoliko je čekanje na bg carini ovih dana?
Možeš da za.ebeš tu drugu osobu.Ljudi, upadam u temu, nisam bio odavno, ne zamerite.
Treba donesem iz Nemacke avionom Keychron tastaturu.
Pretpostavljam da ne mogu tako upakovanu u original kutiji zbog carine.
Moram tako klot tastaturu, bez kutije?
Inace putujemo nas dvoje, ne znam da li mogu kutiju da stavim u prtljag druge osobe? Da li mogu tako da *****em sistem il jok?
Ja sam imao problem da su mi carinili robu koju ino-primalac nije preuzeo i koja se vratila kao neuručena.Pozdrav svima,
imam jedan problem sa carinom, pa da vidim da neko nije imao slican slucaj.
Naime, klinac je reklamirao procesor direktno kod AMD-a. Prihvatili su reklamaciju i poslali nov procesor putem DHL-a. Tu je nastao problem jer je procesor zadrzan na carini i traze potvrdu narudzbenice i dokaz za placanje koji ne postoje.
Sta nam je ciniti dalje?
Možeš takođe da probaš da objasniš DHL-u kakva je situacija i pošalješ im kompletnu konverzaciju sa AMD-om gde se vidi šta ste se dogovorili tj. gde oni potvrđuju da će ti poslati novi proc....Tu je nastao problem jer je procesor zadrzan na carini i traze potvrdu narudzbenice i dokaz za placanje koji ne postoje.
Sta nam je ciniti dalje?
... direktno od posaljioca trazila i dobila informacije/papirologiju o posiljci.
... je posaljioc izricito rekao ...
Moj predlog ti je da kontaktiraš pošiljaoca. Ili je vraćeno, ili pojeo mrak. Ali kao sto reče član iznad, 5 meseci je malko kasnoZvao sam sve moguce brojeve, ali nisam dobijao nikakvu informaciju.
Bacene pare, izgleda...Jos jedne u nizu![]()
Iz mog iskustva pišem, možeš dokazivati koliko god hoćeš, oni osnovicu za carinjenje neće menjati, jer ne carine oni po ceni koju si ti platio, već po ceni iz nekog njihovog kataloga.Pozdrav. Izvinjavam se ako je već objašnjeno, ali me interesuje sledeće: prilikom žalbe na iznos carine (vrednost predmeta koji je plaćen 37e su procenili na 100e) ranije je pomenuto da treba priložiti izvod iz banke. E sad, pošto je roba plaćena PayPal-om, da li je dovoljan samo taj izvod ili je potreban i sa PayPal-a? I da li izvod mora da bude overen (pošto nemam ekspozituru banke u mestu gde živim)?
Mislim da da, ili imaju neka pravila za procentualno umanjenje cena iz kataloga. Tipa ako je nešto neispravno osnovica je 50% cene iz kataloga (lupam i metodologiju i procente)...A, sta se desava ako kupis polovnu robu, u neispravnom stanju (deklaracija "za delove")?
Da li je onda potvrda sa paypal-a dovoljna?
Moje iskustvo je sledećeA, sta se desava ako kupis polovnu robu, u neispravnom stanju (deklaracija "za delove")?
Ok onda. Samo im ti katalozi izgleda veze sa mozgom nemaju.Iz mog iskustva pišem, možeš dokazivati koliko god hoćeš, oni osnovicu za carinjenje neće menjati, jer ne carine oni po ceni koju si ti platio, već po ceni iz nekog njihovog kataloga.
Sa takvom deklaracijom mogu i da vrate pošiljku ako naleti na nekog nezgodnog carinika pošto uvoz neispravne robe nije dozvoljen.A, sta se desava ako kupis polovnu robu, u neispravnom stanju (deklaracija "za delove")?
Ako imaš račun, možeš da se žališ, pošto je to dokaz za carinsku osnovicu.Moje iskustvo je sledeće
Boli ih patka šta piše, oni imaju "cenovnik"
Meni je stigla kutija neispravnih kartica( od 960 do 2080ti) plaćeno 80€, carina procenila na 450€ i ocarinila. Dzabe sam se žalio i plaćao takse
Pozdrav. Izvinjavam se ako je već objašnjeno, ali me interesuje sledeće: prilikom žalbe na iznos carine (vrednost predmeta koji je plaćen 37e su procenili na 100e) ranije je pomenuto da treba priložiti izvod iz banke. E sad, pošto je roba plaćena PayPal-om, da li je dovoljan samo taj izvod ili je potreban i sa PayPal-a? I da li izvod mora da bude overen (pošto nemam ekspozituru banke u mestu gde živim)?
A, sta se desava ako kupis polovnu robu, u neispravnom stanju (deklaracija "za delove")?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari