Jel stiže nekom nešto preko NS carine? Meni stoji zvučnik tamo od 10.02., stvarno ga preteraše...
Meni je špediter sa kojim sarađujem rekao da roba za sada ide normalno kao i uvek.
Širiš defetizamInfo iz prve ruke, ne stize vise nista iz Kine, zatvorili su i to, pola radnika u posti su poslali kuci, desetkovani su. Tako da ne naručivati nista.
Jedino ako vam salje Si Djinping.
Širiš defetizam
Ko je source, šta je zatvoreno? Kinezi su udar (peak) epidemije odavno prošli, gora situacija je u Italiji, Španiji.... Hoću reći, ajmo (malo) konkretnije:
1. DHL iz Kine: fercera!
Kome je baš bitno, neće mu smetati viša cena. Pitao sam DHL telefonom, a i kurira usmeno (uživo), pa ako lažu oni mene: lažem i ja vas.
2. Ono što Kinezi zovu "Registered Airmail" = obična avionska pošta s praćenjem (najkorišćenije i kod nas i u globalu): e za to nisam siguran 100% ali vidim da su mi dva prodavca poslala 2 predmeta u poslednjih 10 dana. (Da li će stići, videću.)
Ali ono na šta bih stavio akcenat je IZBOR COURRIERA-a (njihov; a valjda oni najbolje znaju šta im ide uspešno ka Evropi, Balkanu a šta ne; što bi bacali pare na slanje u protivnom.) -
1. Prvi je furao Singapore post (SG post)
Drugi:
2. Belgium Post International (BG post)
Ova dvojka mi je interesantn(ij)a... Možda Belgija ima neki re-route preko matične zemlje, ili slično.
22.3 (juče) OBA paketa dobiše status "Dispatched to overseas", što je poslednji status pre dolaska u destinaciju. U avionu su, nekom.![]()
Jedino ako tako ne lete ko muve bez glave pa se vrate nazad u Kinu umesto u našu BG poštu carinjenja. Ali, LETE !
Spreman sam na sve, čak i da ne stignu. Valjda je OK biti i strpljiv i imati razumevanja... I za prodavce. I za šiping kompanije. I za "vraćene" ili neposlate pakete.Ma, čak i za tu našu carinu, kojoj treba mesec ipo++ da ocarini paket smešne vrednosti (rekao bih da su im kapaciteti umanjeni zbog Covid19, ali već tamo negde od okt./novembra 2019e sam primetio da paket u našoj pošti carinjenja provede 10x više vremena nego sve ostalo zajedno![emoji107])
Zivim u blizini Panceva,da li za mene paketi idu u Beograd ili Novi sad na carinjenje?
Paket naručen sa Amazona, preko Planet expressa stigao posle 14 dana. Na carini je bio 3 dana ako ja dobro vidim po ovoj slici.
Inače ja sam na Planet express - u naveo da je vrednost paketa 48 dolara, na toliko dižu mi naplatili pdv 20% - 1060 dinara. U pitanju su slušalice. Mogao sam navesti i manje ali ima opcija osiguranja paketa, pa ako se paket izgubi - dobiješ koliko si prijavio.
Uglavnom - carina funkcioniše.![]()
Послато са S8+ duos
Drugar koji radi u posti je source.![]()
Pricam za Bg, kaze da su ih raspustili, ima par kolega koji jos uvek rade i radi se na sortiranju vec pristiglih posiljki pre ovoga. Nemaju posla skoro uopste i ne dobijaju vise pakete iz Kine. Da li ce se nesto menjati ne bih znao, ali takvu informaciju sam dobio.
Ja imam par paketa poleteli su ima 10ak dana, jos uvek nista.
Paket naručen sa Amazona, preko Planet expressa stigao posle 14 dana. Na carini je bio 3 dana ako ja dobro vidim po ovoj slici.
Inače ja sam na Planet express - u naveo da je vrednost paketa 48 dolara, na toliko dižu mi naplatili pdv 20% - 1060 dinara. U pitanju su slušalice. Mogao sam navesti i manje ali ima opcija osiguranja paketa, pa ako se paket izgubi - dobiješ koliko si prijavio.
Uglavnom - carina funkcioniše.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari