Koji broj zoves?
Kako je moguće da nisi stavio svoje podatke?!?
Koga pitaš?
Tebe, zvao sam par brojev, ali svi su konstantno zauzeti. Imam paket za kog stoji status "za carinu" od 25. decembra, a stigao je za TRI dana iz Svajcarsle... I prosle godine je bila slicna situacija, no sada mi deluje jos gore.
Blah, ne znam koliko je korektno vratiti paket zato sto nedostaje prezime... Ranije sam slao i dobijao pakete koji uopste nisu imali ime, niko nije postavljao pitanja. U sustini ne mogu da verujem da je skroz OK da preporucen ekspres paket sme toliko da se dinsta na carini, uzas.
Može li neko da napiše dokle je stigla BG carina?
Послато са SM-G965F помоћу Тапатока
Očigledno da je bitan faktor i iz koje države ti je poslat paket... pošto vidim da pišu ljudi kako im stoje paketi na carini od polovine decembra a meni je evo već isporučen paket (stigao jutros) sa iHerb koji je po tracking-u stigao u Srbiju 14. januara... naručeno 7. januara.
13.01. sam pozvao tzv. Postu Carinjenja koja je u Ugrinovackoj 210b, zbog mog paketa koji je sleteo 28.12. a 30.12. pristigao u postu carinjenja, ljubazan covek mi rece: "oduzilo nam se nesto, danas radimo datume 26.12. I 27.12. sporo nam ide, a 30.12. nam je pristiglo oko 700 papketa, nadam se da ce biti gotovo u toku ove nedelje, izvnite sto cekate, hvala na razumevanju".. ostaje nam da cekamo iako mi je paket duze na carini nego sto je putovao iz Singapura
Očigledno da je bitan faktor i iz koje države ti je poslat paket... pošto vidim da pišu ljudi kako im stoje paketi na carini od polovine decembra a meni je evo već isporučen paket (stigao jutros) sa iHerb koji je po tracking-u stigao u Srbiju 14. januara... naručeno 7. januara.
Hvala za informaciju.13.01. sam pozvao tzv. Postu Carinjenja koja je u Ugrinovackoj 210b, zbog mog paketa koji je sleteo 28.12. a 30.12. pristigao u postu carinjenja, ljubazan covek mi rece: "oduzilo nam se nesto, danas radimo datume 26.12. I 27.12. sporo nam ide, a 30.12. nam je pristiglo oko 700 papketa, nadam se da ce biti gotovo u toku ove nedelje, izvnite sto cekate, hvala na razumevanju".. ostaje nam da cekamo iako mi je paket duze na carini nego sto je putovao iz Singapura
pa poštar i ne traži ličnu kartu. on donosi na adresu i ako nije lično uručenje (sudski poziv, za vojnu vežbuMeni je stigao paket bez problema sa ovim "nick-om" na forumu, dok su svi ostali podaci tačno navedeni. Skroz zaboravio da izmenim na eBay podatke. Ali eto stiglo je. I ja ću morati da svratim do pošte NS sutra, da vidim sta ce reci, mada čini mi se da to sve vratilo nazad.
Inace kad se već pokrenulo oko podataka, sta ako poručim na moje ime, a na skroz drugoj adresi u Bg, kod drugara npr. I još živi u kiriji? Hoće li on moći da preuzme, ili je bolje odmah na njegovo ime poruciti? Ovo pitam zbog bankovnog izvoda I podataka. Meni poštar nikad ne traži ličnu, jer me poznaje, samo potpis od bilo koga od ukućana trazi.
Ne bih da stajem na žulj, ali ako nije bilo prezimena ne može da se dostavi niti bi smelo. Jedno slovo ili crta potpuno menja osobu, a kamo li nedostatak prezimena. Tehnički i pravno je potpuno ispravno i jasno da se takav paket ne može dostaviti.
Inace kad se već pokrenulo oko podataka, sta ako poručim na moje ime, a na skroz drugoj adresi u Bg, kod drugara npr. I još živi u kiriji? Hoće li on moći da preuzme, ili je bolje odmah na njegovo ime poruciti? Ovo pitam zbog bankovnog izvoda I podataka. Meni poštar nikad ne traži ličnu, jer me poznaje, samo potpis od bilo koga od ukućana trazi.
"Pravno" gledano potpuno je opravdano, druga je stvar što još uvek ima poštara koji se potrude, jer oni gledaju ime i prezime za dostavu, ovi pre toga gledaju samo u koju poštu ide paket, tako da poštar ako je raspoložen ili prepozna adresu može da nazove broj i pita "jel tvoj paket" a ako je u fazonu "not my job, mate" onda će ga vratiti i obavio je "posao" za 2 sekunde.Blah, ne znam koliko je korektno vratiti paket zato sto nedostaje prezime... Ranije sam slao i dobijao pakete koji uopste nisu imali ime, niko nije postavljao pitanja. U sustini ne mogu da verujem da je skroz OK da preporucen ekspres paket sme toliko da se dinsta na carini, uzas.
Ma on je naručio sa DHL isporukom i sigurno je bilo ispod 50€ tako da je to gotovo i isporučeno za 2-3 dana od ulaska u Srbiju.Hm... Ovako, Svajcarska "za carinu" 25. decembar, Grcka "za carinu" 8. januar i Danska "za carinu" status juce. Sve eskpres/registrovane posiljke, ni jedna se nije pomerina sa pomenutog statusa. Doduse za mene bi trebalo da bude odgovorna NS carina.
Ma on je naručio sa DHL isporukom i sigurno je bilo ispod 50€ tako da je to gotovo i isporučeno za 2-3 dana od ulaska u Srbiju.
Znaci nije vredno rizika, posto su mi sada svi podaci dobro navedeni, već kao da je ovo u NS carini mrzelo da pregledaju pa vratili, ili je bilo u gomili koja dugo čeka obradu, pa vratili. Videcu sutra sta kazu.Može se desiti kad ne nađe prezime na sandučićima da vrati paket i da ga pošalju nazad zbog nepostojanja lica na adresi. Desilo mi se jednom, nisam razmišljao i poručim tako na drugu adresu.
I prethodnih par porudžina sa iHerb je za 10-14 dana stizalo i možda se jednom zadržavalo duže od 2-3 dana na carini. Kako kad što se tiče naplate je bilo.. uvek gledam da je ispod 50 evra doduše.
To je zato što se od iHerb i ostalih prodavnica sa zapada dobija validan račun i onda nema procenjivanja vrednosti pa brzo prolazi carinu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari