Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja imam jedan takav (2019-12-07 19:05:01 - Arrived at destination) ali mislim da je to tek stiglo u Švajcarsku - CHBrnz. Asendia je inače jedan od lošijih posrednika, šteta što je Planet Express počeo da šalje preko njih.

Poslednja izmena:
Nije problem kad naplate kako treba, nego neka naplaćuju onda sve po redu, a ne da nekome može biti konstantno bez, a neko uvijek plaća.

Evo meni polovan dio za telefon ocarinili (vidi se da je polovan, nije fora), stigao u NS. Inače stiglo u BG 11.12. a Mi Band 4 od 02.12. i dalje na carini.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Ne nije to problem, nego vaše nepoznavanje propisa.

Sad baš zbog toga smatraš da je trebalo da imaš poseban tretman jer si kupio polovan deo za telefon.

Stigli danas bez ikakve promene statusa da su upuceni na lokalnu postu.
Bukvalno status jos uvek stoji ko da su tamo.
Tako da moze svaki dan da vas iznenadi postar [emoji6]

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

kod mene jos uvek na app poste kada ukucam broj posiljke i dalje nema podataka, a na 17 track pise da je 13.12. stiglo u zemlju i od tada nemam nikakve informacije o posiljci.

kod mene jos uvek na app poste kada ukucam broj posiljke i dalje nema podataka, a na 17 track pise da je 13.12. stiglo u zemlju i od tada nemam nikakve informacije o posiljci.
Meni je u zemlju stigao jos 27.11 pa bio na carini do 4.12 ali onda sve do juce nije bilo nikakve promene.
Ako je tebi usao tek 13.12 po svemu sudeci zbog haosa koje nastao zbog poste nece tebi to stici do Nove godine ako ode na carinu.

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Ljudi ovo spada pod Pracenje posiljki , pa pisite i pratite tamo

Da li neko zna nemacke zakone o uvozu robe? :D Konkretno na aliexpress-u ima Oneplus 7t za 415e, ako ga narucim na nemacku adresu, koliko bi mi tamo nakacili poreza na uvoz?

@DukeLander on bi trebalo da zna, pa ako vidi neka napiše [emoji4]

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Videh tj javio tt :)
Imas ovde sve:

https://www.import-shopping.de/zoll-und-steuern-bei-china-bestellungen/

Ukratko, ako narucis mob od preko 150e, MOZDA ti udare carinu, tacnije na mobilne nemas carinu (oslobodjeni su) ali imas porez od 19% cija naolata lokalno zavisi. Puno sam stvari narucivao iz Kine, bilo i par mobilnih preko 150e, uvek stiglo sa nalepnicom zollfrei.
Ako imas nekog kreleta od carinika, ne gine ti placanje poreza.

...riding on 720p...

@Duke
Hvala. :) Znaci i u Nemackoj zavisi od pojedinca - carinika da li ce lupiti porez. Ne znam da li da rizikujem pa narucim i da se nadam da necu platiti porez. Ako vec nema garancije , da bar bude mnogo jeftinije. :D

@Duke
Hvala. :) Znaci i u Nemackoj zavisi od pojedinca - carinika da li ce lupiti porez. Ne znam da li da rizikujem pa narucim i da se nadam da necu platiti porez. Ako vec nema garancije , da bar bude mnogo jeftinije. :D

Garanciju valjda imaš samo u USA, kod njih ni šporete ne bi ocarinili, za ličnu upotrebu prolazi sve.

@Duke
Pa pazi, narucujes telefon od 400+ eura... ako ima takvog telefona zvanicno u ger i nesto je skuplji nego kinezi + porez, jasno ti je...
Jednom sam platio porez na macbook, na cifru od 3000+ evra su me pitali da li je problem da platim 3%, tako nesto bese :)
Po nepisanom pravilu, posto se vodi evidencija, ako vide da ne zalazis u komercijalne vode ne bi trebalo da te diraju, tj koristis u privatne svrhe.
Kooega je zesce narucivao delove za 3d stampace pa su ga na kraju cimali za iznose od 20e jer su sumnjali da preprodaje na crno.

...riding on 720p...

Onda mozda i narucim tel iz Kine na DE adresu, javicu epilog na kraju (u vezi poreza)... :)

Stigle su mi neke patike preko Stockx, sad su me zvali sa carine. Ovlascenje su mi poslali dokument ali pod dva nisu. Kakva je to izjava? I jel moze ovo kao dokaz placanja
1ab801bde413c7a70849f3c80155f65f.jpg
0cb2d7cb2b12b6a1ea62561559e0136c.jpg

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Ljudi pomozite, stigao mi je sat sa Alija. Plaćen nešto manje od 25$ . Carina traži 2100 din. Nisam uzeo paket, šta da radim ?

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Zeka

Pa sastavi to sam, napiši tri rečenice. Staviš naslov "izjava", dole da izjavljuješ da roba naručena dana tog i tog, porudžbina broj taj i taj nije za dalju prodaju, te da će da služi isključivo za ličnu upotrebu, da izjavu daješ za potrebe carinskog postupka, potpis, datum i to je to.

Ljudi pomozite, stigao mi je sat sa Alija. Plaćen nešto manje od 25$ . Carina traži 2100 din. Nisam uzeo paket, šta da radim ?

Baš su zacepili, umesto 5$ oni bi 20$.

Možeš ovako.
Nabavi izvod iz banke gde se vidi transakcija koliko je plaćen sat, odštampaj order stranicu sa Alija gde se vidi taj sat i koliko si platio. Idi u poštu gde ti se nalazi paket i traži formular za prigovor/žalbu na carinske troškove. Popuni taj formular, platiš 450-500 din žalbu i spakuju sve zajedno, pošiljku, formular o žalbi i dokaze o plaćanju i sve to ide na ponovno carinjenje. Onda bi trebalo da ocarine na pravu vrednost. Izgubićeš još oko mesec dana dok ponovo ocarine i gubiš 500 din za žalbu, to ne vraćaju. Tako te troškovi izlaze 1000 din naspram 2100 din.

Vidi šta ti se isplati, da li žalba, da li da odbiješ da primiš paket pa kada se vrati nazad tražiš refund umanjen za duplu poštarinu (ako ti i vrate dobićeš 1000-1500din nazad) ili da platiš harač carini.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Koji sat sa Alija je u pitanju?

I sledeći put kad vidiš da ti nesto ide na carinu, salji im mail sa dokazima sa Alija i transakciju iz banke. [emoji4]

Carina u bg je počela ozbiljno efikasno da radi , bar u mom slučaju. BT zvučnik se samo 2dana zadržao tamo i ocarinjen po propisima 20% + 150din za "otvaranje paketa " :)
Ne znam da li im je ovo postala praksa ili samo slučajni izuzetak

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ja pitam da nije slučajno Mi Band 4, pa da ga carine po cijeni iz Mi Store Srbija od 6000rsd što bi bilo jako glupo. Meni stoji i dalje (od 2. decembra) na carini isti proizvod pa da znam šta da očekujem...

Meni su izgleda Xiaomi BT sluške tamo završile. Ne znam kako to da proverim, ali izgleda da ću i ja da fasujem carinu. Zar nije bila priča do 50$ da se ne plaća?

Ma jok, Lenovo watch x i niška carina.

Meni su izgleda Xiaomi BT sluške tamo završile. Ne znam kako to da proverim, ali izgleda da ću i ja da fasujem carinu. Zar nije bila priča do 50$ da se ne plaća?
50€

Ako znaš da su bt na carini, i ako igde na netu ima veća cena od te koje si platio, bolje šalji mail sa dokazima da te ne oderu džaba.

Poslednja izmena:
Za jedan paket je trebalo da se plati carina, greškom je odbijen prijem, da li postoji mogućnost da ga ipak preuzmem? Koliko dugo ga drže u pošti pre nego što ga vraćaju nazad?

Pet dana drže u Pošti.

Ako se odbije prijem bez žalbe ja mislim da se to odmah vraća. Osim ako nije ono da si rekao poštaru da ćeš da podigneš u pošti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno