Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam 5-6 poručio, sve do jedne prošle bez troškova

Da prolaze bez problema na Bg carini. Kinezi su dosta poskupeli kartice, prošle godine su bile skoro džabe, a sada su cene slične kao kod nas.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Samsung 32GB klasa 4 kod nas 1700 din dok je preko, manje od toga sa šipingom EVO 32GB 10/U1 ili U3.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Ja sam kupio SanDisk 32gb u1 u Tehnomaniji za 1800 dinara, doduše bila je na nekoj akciji prošle nedelje.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Uf, mislio sam da se EBay gubi samo kod mene, a sada vidim da je globalan problem...

Sent from my LG V20 using Tapatalk

Ja nikakvih problema nisam imao prilikom poručivanja ovih dana, Paypal plaćanje, sve regularno. Cro nalog doduše

Каква је скорашња ситуација на царини, колико се отприлике чека? Данас ми стигао пакет.

Каква је скорашња ситуација на царини, колико се отприлике чека? Данас ми стигао пакет.
Ako ti ide u Nišku carinarnicu danas su prošli paketi od 22.9
Znači nekih akademskih 10ak radnih dana

Хвала на информацији, а мислила сам на Нови Сад. Десет дана звучи добро додуше, било би супер. Ваљда нећу морати да чекам две недеље опет :/

За НС царину је стандард да се чека двије недеље.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Najnovija anegdota :D stigla mi 4 kamencica (minerali), sve zajedno vrednost 20$, ocarinjeno na 13.000 din =)) sutra idem da se igram malo s njima tamo

Ljudi jel zna neko sta ovo treba da znaci?

September 22, 2017, 5:49 pm Held in Customs BEOGRAD C 11003 LETTERS, SERBIA

Ja sam inace iz Novog Sada tako da ne znam sto pise Beograd, ukuco sam paket u posti i pise da ne postoji takav paket, jel paket ostao na carini il sta se desava?

To znaci da je zadrzan na carini. Posta je vec prebacila u carinarnicu u NS i tamo ce se procesuirati. Mozes ih kontaktirati ali nece ti nista konkretno reci.
Ja sam cekao 2 nedelje na carinjenje krajem avgusta. I stiglo je postom bez tel najave.
U posti nemaju informaciju jer jos nije prosledjen paket za dostavu.

Uuuuu, hypnotic, pa da castis! Prvi si kome je precenjeno u PM :) 5x :)

Da li se zna trenutno čekanje za BG carinu? (10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD)

Novi Sad, izgleda mi mikro SD (Samsung EVO 32GB U1) prošao bez carine, a možda su i digli tempo, jer je paket primljen juče u 10.59 a otpušten danas u 09.11... Saznaćemo sutra.

Јави обавезно али то баш делује као да је прошло без царине

Najnovija anegdota :D stigla mi 4 kamencica (minerali), sve zajedno vrednost 20$, ocarinjeno na 13.000 din =)) sutra idem da se igram malo s njima tamo

Evo kako funkcionisu banditi...da bi se predala posiljka na ponovno carinjenje, mora da se plati 690 dinara, napise se na belom papiru prigovor, uz to prilozis i svu dokumentaciju koju imas, i onda posta to salje nazad njima. Meni se nije nesto isplatilo ni ovoliko da placam s obzirom na posiljku, ali hocu da vidim do kraja sta ce da bude sa olosom. =) Radije bih popricao s njima i podneo zahtev na samoj carini, ali izgleda mora preko poste.

Poslednja izmena:
Pa imate sve objašnjeno u FAQ-u, o tome je trebalo misliti na vreme, a oni to koriste..mislim, što da ne?

Sent from my Redmi Note 3 Pro [kenzo] using Tapatalk

Ajde mala pomoc drugari, ako moze. Mozda nije bas za ovu temu u potpunosti, ali nije ni da je totalni off. Dugo pratim ovu temu i dosta kolega forumasa je, koliko se secam, narucilo mi band 2. Evo ja se odlucih da narucim sad burazeru za rodj pa da priupitam nesto.
Original Xiaomi Mi Band 2 Smart Fitness Bracelet watch Wristband Miband OLED Touchpad Sleep Monitor Heart Rate Mi Band2 Freeship
http://s.aliexpress.com/Bvqq2yIB
(from AliExpress Android)
Na ovom linku kad se porucuje ima raznih nekih verzija sa raznoraznim narukvicama, zastitnim staklima i kablovima za punjenje. E sad, ima i ona verzija na kraju "Standard" koja je i najjeftinija 26.99$. Sta se sve dobije u kutiji ako porucim tu verziju? Mislim van pameti mi je da dobijem samo mi band 2 bez narukvice i kabla za punjenje. A opet sa druge strane sta im onda znace one dodatne verzije gde su kao + navedene narukvice i kablovi za punjenje, naravno po visoj ceni. Pustio sam kinezu poruku, nista mi nije odgovorio. Pa reko ko je narucivao da pomogne.
P.S. Kako prolazi BG carinu, jel naplacuju neku globu? Hvala

Ajde mala pomoc drugari, ako moze. Mozda nije bas za ovu temu u potpunosti, ali nije ni da je totalni off. Dugo pratim ovu temu i dosta kolega forumasa je, koliko se secam, narucilo mi band 2. Evo ja se odlucih da narucim sad burazeru za rodj pa da priupitam nesto.
Original Xiaomi Mi Band 2 Smart Fitness Bracelet watch Wristband Miband OLED Touchpad Sleep Monitor Heart Rate Mi Band2 Freeship
http://s.aliexpress.com/Bvqq2yIB
(from AliExpress Android)
Na ovom linku kad se porucuje ima raznih nekih verzija sa raznoraznim narukvicama, zastitnim staklima i kablovima za punjenje. E sad, ima i ona verzija na kraju "Standard" koja je i najjeftinija 26.99$. Sta se sve dobije u kutiji ako porucim tu verziju? Mislim van pameti mi je da dobijem samo mi band 2 bez narukvice i kabla za punjenje. A opet sa druge strane sta im onda znace one dodatne verzije gde su kao + navedene narukvice i kablovi za punjenje, naravno po visoj ceni. Pustio sam kinezu poruku, nista mi nije odgovorio. Pa reko ko je narucivao da pomogne.
P.S. Kako prolazi BG carinu, jel naplacuju neku globu? Hvala
Trebao si u aliekspres temi. Ako je orginal dobijes sve sto treba, narukvicu i kabal za punjenje uz sam uredjaj. Kupio vise komada uz vise puta i uvek proslo bez dazbina, sto ne znaci da ce i tebi [emoji14]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Meni juce postar doneo dvoje naocara za 3d za benq projektor.Kostale su 16 eura plus 2 eura postarina.
Paket otvoren i naplacen pdv.Sve ukupno placeno 550 dinara.Inace carina beograd je u pitanju.Izgleda da su i ovde malo poostrili kontrolu paketa ili nemaju veliku guzvu sa paketima pa stizu sve detaljno da prekontrolisu.

Dobro vece..imam pitanje...prvi put sam narucio nesto od preko grane...konkretno kljuc za auto sa cipom.. roba je relativno brzo stigla iz singapura a onda se zakucala u srbiji pa sam poceo da sumnjam da je roba izgubljena

30.09.2017 10:15:14 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
30.09.2017 12:18:38 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

Dal je ovo normalno ili je vreme da vrtim brojeve da vidim sta je sa paketom? Kolko bi trebala da bude carina pdv sta vec? Kljuc sam platio sa shipingom 8,5 dolara...ne tezi vise od 30grama...hvala unapred na odgovoru..

Баш сам се обрадовала, супер :)
Чини се да колико год пакета пропусте са једне стране, толико их и прецене са друге нажалост. Зависи како кога западне.

Ja za sada, pu pu pu da ne ureknem, prolazim ok. Zabrljali su malo sa onim BT zvučnikom, ali kad se uzme prosek u ovoj godini, dobro sam prošao. Generalno ne naručujem veće i skuplje stvari, pa je zato takva situacija.

Od kako pratim ovu temu, ne mogu ni 10 slucajeva nabrojati da su ljudima precenili bitno. Sto bi se reklo - u proseku je OK, mada ima kao ove nedelje da su umesto 2500, procenili na 13.000 :)

Plus slucajevi sto se ljudi zale zasto ne mogu 50.000 srafova da porucuju kao fizicko lice, ali to je vec nama nebitno :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno